Autor Wątek: Ciekawe aplikacje na VR  (Przeczytany 17710 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Ciekawe aplikacje na VR
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 08, 2021, 09:26:18 »
Hitman 3 w VR:
https://youtu.be/TGuoyiOJIXU .
Ten tryb ma być przeznaczony wyłącznie dla użytkowników PlayStation VR.
Źródło: https://www.gry-online.pl/newsroom/hitman-3-w-vr-zobacz-gameplay-trailer/zf1f11f

« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 29, 2021, 07:48:32 »
W Q3 2021 będzie wydany Green Hell VR.
Więcej w wywiadzie z twórcami:
https://uploadvr.com/green-hell-vr-open-world-survival-dev-interview/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 29, 2021, 10:29:42 »
W Q3 2021 będzie wydany Green Hell VR.
Więcej w wywiadzie z twórcami:
https://uploadvr.com/green-hell-vr-open-world-survival-dev-interview/

Tak zapowiadają, nie wiedziałem, że to robi osobne studio. Powiem, że kilka dni temu "odkryłem" tę grę (zresztą Polaków) i chociaż nigdy w żadne survivale nie grałem i jakimś specjalnym fanem nie jestem to gra się - świetnie :) (zresztą od wczoraj jest na promocji z nowym DLC Spirits of Amazonia free). Będą jednak musieli sporo chyba wyciąć, gra na 2D potrafi dziwnie zjechać czasem w klatkach (grafa jest całkiem ok) pomimo dużej liczby klatek, jakby coś się doczytywało, nie wiem o co come on ale raczej to pewne kwestie niedopracowania, więc dla VR muszą to bardzo zoptymalizować jeszcze. Może być w VR bardzo ciekawie, gra się do tego nadaje idealnie, pogram na pewno. Fajnym pomysłem jest aby zasejować postępy, trzeba sobie wybudować sejwa ;D. Nie doczytałem tylko czy ma to być darmowy dodatek do obecnego wydania GH, czy osobno sprzedawany tytuł.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2021, 12:12:35 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Lutego 07, 2021, 12:55:02 »
Ooo, ale news, pamiętacie polskiego Uboat?
http://il2forum.pl/index.php?topic=18097.0

Powstaje adaptacja VR :):

https://store.steampowered.com/app/1455390/UBOAT_VR/

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #34 dnia: Marca 31, 2021, 21:41:36 »
https://gitlab.com/NobiWan/vrnecksafer

Pozwala sprawdzać co się dzieje za naszymi plecami za pomocą skrótów klawiszowych, bez potrzeby obracania się w fotelu. Działa z Ił-2 i DCS.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #35 dnia: Marca 31, 2021, 22:05:06 »
No wreszcie!

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #36 dnia: Marca 31, 2021, 23:03:18 »
Ale, że co? Takie coś jak NewView dla TrackIR'a? A całe te gogle nie miały być po to, by przekładać widok 1:1 do pozycji i oddawać dobrze symulację? A imersja? Ech! Oszuści...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #37 dnia: Marca 31, 2021, 23:16:45 »
Jak będą symulowały ruch gałek ocznych to tak, będzie immersja, na razie to jest patrzenie przez rurę o różnej średnicy w zależności od modelu gogli.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 01, 2021, 00:19:36 »
 E tam, prawdziwy mezczyzna nie oglada sie za siebie :evil:.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 01, 2021, 00:44:09 »
A całe te gogle nie miały być po to, by przekładać widok 1:1 do pozycji i oddawać dobrze symulację?

I tak jest. Czytałem o tym modzie kilka tygodni temu ale do głowy mi nie przyszło żeby czegoś takiego używać. Równie dobrze mógłbym wrócić do TiRa. Ale co kto lubi...

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 01, 2021, 10:05:44 »
O ile się orientuję to po prostu pozwala przypisać coś jak "snapview" pod skrót klawiszowy. Czyli jeden guzik i sprawdzamy piątą, drugi guzik i sprawdzamy siódmą godzinę.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 01, 2021, 11:23:41 »
Budowa gogli niestety zabiera nam ok 15-20 stopni spojrzenia w tył które w realu uzyskujemy ruchomością gałek ocznych. To nie jest żadna immersja, tylko ograniczenie rzeczy oczywistych. Program nie będzie więc oszukiwał a jedynie wyrównanie (być może przesadne) możliwości.

« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 01, 2021, 12:38:32 »
Używam od jakiegoś czasu i sobie chwalę. Gogle VR mają braki jeśli chodzi o realizm i to rozwiązanie je rekompensuje. Cóż jak ktoś chce super realizmu w VR to może za kilka lat.

Jest w tym programie kilka opcji. Można używać z klawiszami lub ustawić krzywe jak w TIR, ale tutaj jest to o tyle spoko, że można to skokowo zrobić z taką histerezą. Używam klawiszy. 50 stopni w lewo i prawo. Przy dodatkowym wychyleniu się w danym kierunku widać jak w realu.

Ostatecznie przekonało mnie zapalenie szyi po dosyć intensywnych walkach w Iłku ;).

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2021, 13:13:24 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 01, 2021, 14:01:55 »
Budowa gogli niestety zabiera nam ok 15-20 stopni spojrzenia w tył które w realu uzyskujemy ruchomością gałek ocznych. To nie jest żadna immersja, tylko ograniczenie rzeczy oczywistych. Program nie będzie więc oszukiwał a jedynie wyrównanie (być może przesadne) możliwości.

Typowe amerykańskie gogle z WWII:

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 01, 2021, 14:55:40 »
Nadal większy FOV mają niż nasze Reverby