Autor Wątek: Jaki ping Was satysfakcjonuje ?  (Przeczytany 3400 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

saba

• Gość
Jaki ping Was satysfakcjonuje ?
« dnia: Stycznia 06, 2004, 02:13:55 »
Ciekaw jestem jakie trafiają Wam się pingi gdy "latacie" w sieci i jakie uznajecie za satysfacjonujące .

U mnie jest tragedia tj. ping potrafi być grubo poniżej 100 (np. 60ms) ale bywa i tak, iż
dochodzi do 800 ms. Oczywiście czym mniej tym lepiej. W sumie jestem zadowolony gdy
mam ping poniżej 500ms. To jest dla mnie granica dobrej zabawy. To co jest poniżej 200 ms to już luksus, a poniż setki ideał :). Sam "siedzę" w sieci LAN i nie zawsze rozumiem co się z tym pingiem dzieje. Bywa np. że coś ściągam z sieci osiągając przy tym grubo ponad
1000 kilobitów na sekundę, a po zakończeniu ściągania wchodzę na HL, a tam wszystko powyżej 500ms. Próba wejścia do gry wykazuje, że inni mają na tych samych serwerach bardzo dobre pingi. Innym razem ledwo otwierają mi się strony www i ściąganie nie wchodzi
w grę lecz na FB ping jest w granicach 100 do 150 ms czyli bardzo dobry. Najgorsze jest  że
te zmienne pingi elimunują mnie praktycznie z grania na sewerach "dedykowanych" gdzie
"automat" serwera szybko eliminuje mnie z rozgrywki właśnie ze względu na ping :(.

A jak z tym jest u Was ?

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2004, 06:52:51 »
lol moja odpowiedz moze komus sie wydawac kiepską formą bycia oryginalnym... ale ja nie zwracam uwagi na pinga :)
Raz ze kilka lat zycia zmarnowalem grajac w roznego rodzaju gierki po sieci , wiec sila rzeczy napatrzylem sie i przyzwyczailem sie ,a dwa wyznaje zasade ze przeciwnosci losu nas hartuja lol
A przy odpowiednim podejsciu do problemu 1-1,5 sek lag , jak mawia moj kumpel z finlandii " 1 sec lag is not lag , its adventage"

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2004, 11:20:22 »
ano  :lol:
z wysokim pingiem łatwiej kogos spuscic ale........takze łatwiej zostac spuszczonym  :lol:
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 06, 2004, 15:02:38 »
Zasada jest prosta im mniejszy tym lepszy (sam zreszta to powiedziales). ja zazwyczaj szukam tak do 250 ale bywa ze gram na takich co jest i 600 pingla i gra sie dobrze. Najlepiej oczywiscie szukac rodzimych serwerkow ale te ostatnio ciezko znalezc :). Oczywiscie FB nie jest jakims FPP i jakos da sie grac oraz ma sie jeszcze szanse trafic/przezyc z pingiem 400 - 500 :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

saba

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 07, 2004, 00:40:22 »
Cytat: RalF
ano  :lol:
z wysokim pingiem łatwiej kogos spuscic ale........takze łatwiej zostac spuszczonym  :lol:

Wyjąłeś mi to z ust :). Z zasady jak mam dobry ping to latam czymś w miarę zwrotnym i wdaję się często w walki kołowe ( najlepiej 1X1 ). Gdy mam złego pinga to o walce kołowej
można zapomnieć. Komputer zawsze może mnie "zamrozić" np. na szczycie pętli tak na sekundę i ktoś zrobi mi kaszankę z .... . Ponadto łatwo można komuś wlecieć w ogon w czasie gdy połączenie zwolniło. Tymczasem gdy leci się czymś cięzkim i mało zrotnym ale bardzo szybkim to nawet jak mnie komputerek "zamrozi" na tę sekundkę to i tak w tym czasie raczej nikt do mnie nie oddda seryjki :).

Schmeisser łatwo Ci się mówi :) . Np. dzisiaj miałem tak zmienny ping, że różni tacy podjerzewali mnie o brzydkie sprawki gdy raz było 120 a za sekundę już 800 ms.
A to mnie deneruje gdyż nigdy ... ani razu na IŁ/FB nie wipsywałem jakiegokolwiek kodu
i mnie samego cheat'owanie wkurza :).

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 07, 2004, 10:40:26 »
nie , no jasne , jak ping zmienny jest od  .1 do 1 sek , a do tego slusznna strata pakietow na poziomie 50% to nie ma sily , grac sie po prostu nie da

saba

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 08, 2004, 01:16:16 »
Masz rację... dziś po kilku próbach grania i po kolejnym wywaleniu mnie z kilku serwerów -przez mających w tym przypadku sporo racji administratorów - sprawdziłem dokładnie pingi
i okazało się, że np. do www.onet.pl mam coś w tym stylu : 10 kolejnych po 50- 200 ms po czym na tak z 10 nie ma odpowiedzi i znów jest 10 dobrych i ponownie to samo :(.
Chyba zacznę interweniować u andministratorów sieci bo inaczej będę musiał zapomnieć
o graniu. Tyle, że analiza wykonana kilkoma prigrami wykazuje, iż one się gubią gdzieś
już poza moją siecią :(.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 08, 2004, 11:19:41 »
Moze nie tyle host cie kopie co autokick, sprobuj na jakims serwerq gdzie tego nie ma. Przewaznie autokick jest na duzych dedykowanych serwerach. Poza tym zobacz jak z pingiem masz gdy wejdziesz na polski serwerek.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 17, 2004, 11:31:40 »
wiem ze mam malo doswiadczenia ale jakos tak ostatnio tez mialem problem z tym skaczacym pingiem i mie kopalo z serwerkow i jeszcze pisalo ze cheating cos tam:( a ja nie wiem jak mam cheatowac bo i po co mnie to

wiec tak:

najpierw po uruchomieniu gry na sieci wpisuje magiczna komende na konsloiu
>tod hh.mm
a potem z reguly serwerki jeszcze sobie zycza dodatkowej komenty
>set netspeed 8000

oczywiscie wpisujemy to w konsoli:)

efekt jest taki ze dawno mnie nie wykopalo z serwrka, no i ping jakos mnie sie utrzymuje w granicach 110-250

jeszcze czasem skacze ale to juz wina sieci:) jest mojej lanowej :)

Jurij

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 29, 2004, 19:32:41 »
Cytat: _VR_C_Therr

najpierw po uruchomieniu gry na sieci wpisuje magiczna komende na konsloiu
>tod hh.mm
a potem z reguly serwerki jeszcze sobie zycza dodatkowej komenty
>set netspeed 8000

oczywiscie wpisujemy to w konsoli:)

Witaj,
mam pytanie czy moglbys deko przyblizyc cala powyzsza kwestie,
Jaka konsole masz na mysli, czy chodzi Ci o konsole w grze?
Pozdrawiam
Jurij

Sufler

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 01, 2004, 09:19:06 »
Witam

tak, chodzilo mnie o konsole w grze
czyli wlaczasz czat poprzez  " ` "
wtedy piszesz >tod 18.17 - czas twojego kompa :)
to z reguly mnie starczalo ale np na ubikacji niektore servery chca miec taka sama predkosc sieci
i wtedy w tej samej konsoli wpisujesz >set netspeed xxxx (z reguly 8000)

tu chodzi o kwestie opoznienia gracza w stosunku do serverka jak pamietam ale specem od tego nie jestem, jeden z moich kolegow angoli mnie to kiedys poradzil i zadzialalo, najczesciej potrzeba tego na Ubi aczkolwiek na HL tez sie da zastosowac

Jurij

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 04, 2004, 20:09:53 »
Teraz wszytsko jasne, dzieki.
Jurij

Predator

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 10, 2004, 14:28:30 »
Ping jaki mnie satysfakcjonuje, hmmm w ET jak gram to tak do 300 można grać, a w Il'e nie wyświetla liczb tylko kreski jak jest 1 kreska lub dwie jest wspaniale a dalej to już szkoda gadać (miałm 4 kreski Kosi mnie zestrzelił jak nawet niebył na moim ogonie jakbym zrobił screnshot to byście ze stołków pospadali).

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 10, 2004, 15:28:28 »
Cytat: Predator
Ping jaki mnie satysfakcjonuje, hmmm w ET jak gram to tak do 300 można grać, a w Il'e nie wyświetla liczb tylko kreski jak jest 1 kreska lub dwie jest wspaniale a dalej to już szkoda gadać (miałm 4 kreski Kosi mnie zestrzelił jak nawet niebył na moim ogonie jakbym zrobił screnshot to byście ze stołków pospadali).

Poka poka  :shock:  :shock:  :shock:

No ale wiesz, ma sie te pociski fotonowe, sidewindery, fazery i reaktor antymaterii pod fotelem + przelacznik Czit on/off na pilpicie......lolololol :lol:  :lol:  :lol:

A tak na powaznie to zasade mam jedna, jak mam kogos w celowniku i moge stzrelac to strzelam wiec nie moge stzrelac do czegos czego nie widze.....chyba :twisted:

Ps. Ale zamotalem....lolololol :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Predator

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 10, 2004, 15:54:41 »
:D :lol: :lol: :lol: Nie wszystko jest zrozumiałę właśnie to jak ma się lag lub ping koło 999 to widzie się całkiem inne rzeczy. Raz widziałęm Bf110 latającego bokiem ale najbardziej ubawiłęm sie gdy miałem w celowniku meśka i nagle wystrzelił w góre jak rakieta po minucie miałęm bliskie spotkanie z zemią :mrgreen: