Autor Wątek: DCS: Supercarrier  (Przeczytany 17721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: Supercarrier
« Odpowiedź #90 dnia: Maja 15, 2020, 08:40:55 »
Taaaa to chyba znaczy, że muszę nabyć sześciopak i zameldować się u sąsiada he he.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 20, 2020, 21:37:27 »
Nie, jednak z tymi FPS nie jest źle (w VR), mam w VR owe 45 w zasadzie stabilne więc ok (Hornet), w szybkich przelotach nad trochę jąknie reprojekcja ale ogólnie może być.
Po instalacji tylko patcha wywaliłem FXO i Metashadery by się na nowo potworzyły.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #92 dnia: Maja 21, 2020, 11:19:10 »
Gdy odrodzę się na katapulcie, obsługa na lotniskowcu nie reaguje na mnie, całkowicie mnie olewa. Powinna na to poradzić funkcja w komunikacji "Request Launch" , ale i to nie najczęściej nie działa. Podobne problemy są po wylądowaniu, obsługa często ma mnie gdzieś, "Request Launch"  nie działa,  a komunikacja z ATC przestaje występować. Tak jest też na innych lotniskach, nie pogadasz z ATC jak nie weźmiesz nowego samolotu.  Lataliśmy w MP, było nas paru na serwerze, może to problem MP?
Latamy dzisiaj?

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 21, 2020, 12:34:54 »
Chyba skopali coś z ATC. Faktycznie po wylądowaniu, niezależnie Supercarrier czy zwykłe lotnisko, nie można prosić ATC o ponowny start.

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

« Odpowiedź #94 dnia: Maja 21, 2020, 13:49:04 »
Tak skopane to już jest parę miesięcy.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #95 dnia: Maja 21, 2020, 16:08:48 »
Myślę, że już jest pora, by lotniskowiec dostał swój dział.  :evil:
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #96 dnia: Maja 21, 2020, 18:42:20 »
Ciekawy post dotyczący fpsów na tej łajbie: https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=4341855&postcount=70
Czyżby skopali cieniowanie?

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 21, 2020, 21:15:46 »
Heh. Powiem tak. Jest **jowo. Odstawiono kolejną fuszerę do łatania. AI nie ogarnia kompletnie większego ruchu po pokładzie i w ogóle trudno stwierdzić, jaką logiką się kieruje, raczej żadną. Edytor też robi, co chce. Ustawia jak chce, albo ustawia tak, a w grze inaczej. Jak w Stennisie, bajzel. Nic tu nie zrobiono w temacie. Daję lot 4xf-18 od razu na katapultach. Pojawiają się 3 i nie wiadomo, gdzie jest czwarty. Cat nr 1 pusty. Itd. itp. Albo AI stoi mimo, że drogę ma wolną na katapulty. Nie no, żart jakiś.

Nie jestem w stanie zmusić AI do startu z cat 1 (pojawia się na nr 2, niezależnie od tego, czy jest wolna, czy coś tam stoi). Wcześniej się udało, ale S-3b rozbił się (zapadł pod pokład podczas odpalania lol) i od tego momentu nie da rady ustawić. Chyba muszę deletnąć lotniskowiec i od nowa go postawić.
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2020, 21:22:43 wysłana przez Qbeesh »

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Maja 21, 2020, 21:24:29 »
Czyli pieniążek zostaje w portfelu. Ale oni o nas dbają w czasie kryzysu.

« Odpowiedź #99 dnia: Maja 21, 2020, 21:45:41 »
Ja w marcu wziąłem bo miałem jakiś kupon zniżkowy na Steam za zakup Horneta. No nic, będzie na zapas. Kiedyś naprawią. :032:

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #100 dnia: Maja 22, 2020, 00:40:01 »
Myślę, że już jest pora, by lotniskowiec dostał swój dział.  :evil:

No z tym ze lotniskowiec podchodzi pod mape wg ED, a u nas tylko latadla maja poddzialy.
Myslalem o tym nawet dzis.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Maja 22, 2020, 02:02:48 »
No z tym ze lotniskowiec podchodzi pod mape wg ED, a u nas tylko latadla maja poddzialy.

Zgadzam się, łajba ma tyle dziur, że niebawem zatonie śmiercią naturalną.

« Odpowiedź #102 dnia: Maja 22, 2020, 07:36:46 »

Myślę, że warto. Będzie sporo pytań i porad bo lotniskowiec będzie miał więcej funkcji niż mapa, oczywiście jak go rozwiną i kiedyś tam dokończą. Będzie przynajmniej porządek. Ja jestem za TAK :) .
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #103 dnia: Maja 22, 2020, 19:21:13 »
No i jeszcze wspomnę, że te "pływadło" ma duuuużo wspólnego  z latadłami. Nie można go ustawiać na równi z mapami. I na bank będzie w takim dziale więcej wątków niż  jest w dziale I-16 czy C-101.
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2020, 19:33:44 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #104 dnia: Maja 24, 2020, 13:50:08 »
Kupiłem moduł Supercarrier jeszcze przed 19.05.20 jako przedpremierowy. Nawet teraz nie pojawia się u mnie w menu jako moduł dostępny do pobrania tak jak miało to miejsce w przypadku wszystkich innych modułów które zakupiłem. Będę wdzięczny Kolegom za pomoc dlaczego.