Autor Wątek: DCS: Supercarrier  (Przeczytany 17600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: DCS: Supercarrier
« Odpowiedź #105 dnia: Maja 24, 2020, 14:24:16 »
Lotniskowiec jest aktualnie tylko w wersji open beta.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #106 dnia: Maja 24, 2020, 15:05:11 »
Jakoś strasznie dużo mocy trzeba dawać żeby się toczyć po lotniskowcu, nie wiem czy tak ma być czy jest to element który ma za zadanie przeciwdziałać ślizganiu/przesuwaniu się po pokładzie. Wcześniej był problem że gdy lotniskowiec się bujał to samolot trochę się przesuwał na boki, może to ich rozwiązanie ale jakoś niepodobna mi się to, jest tak jakoś nieprecyzyjnie.

« Odpowiedź #107 dnia: Maja 27, 2020, 17:16:59 »
Ale czym? Na Hornecie różnicy nie widzę w toczeniu, a Tomcat już wcześniej był ociężały, na małym ciągu nie chciał ruszyć a jak już się bujnął to szedł jak zły. trudno mi nim było elegancko jeździć.

A przy okazji, to witam się z Panami, bo to mój pierwszy post ;)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #108 dnia: Maja 29, 2020, 14:11:17 »
Hej. Dzisiaj porobiłem trochę testów wydajności na najbardziej obciążającej misji, moim zdaniem, Szybkie misje - F-14B_IA_PG_Quals_supercarrier, gdzie siedząc w F-14 i patrząc na wprost mam max. 42 fps a jak popatrzę na mostek to stada do 35 fps. Tragedia, co? Jedynie zmiana cieniowania na Flat daje widoczny rezultat, ale wygląda to jak g.... Więc spróbowałem czegoś innego. A mianowicie w edytorze zastąpiłem lotniskowiec w misji na ten sam (klikam na niego, wybieram z listy ten sam). Dzieje się tak, że wszystkie (chyba) statyki lądują na środku na sobie. Zachowuję, odpalam, statyków nie widać (jedynie część animowanej obsługi stoi tam gdzie stała) a klatek o ok. 12- 15 więcej w każdym widoku. Dzieje się jeszcze coś dziwnego, bo nie zmieniając żadnych ustawień pogodowych czy czasowych, wszystko się świeci jak z jakimś ogromnym ustawieniem gamma.

« Odpowiedź #109 dnia: Maja 29, 2020, 17:27:11 »
Też tak miałem, reset DCS i wróciło do normy, ale statyki pożerają sporo klateczek. Zastanawiam się, czy przypadkiem wraz z zainstalowaniem nowego lotniskowca, nie warto wywalić szaderów itd.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 29, 2020, 17:32:55 »
Ja to robię po każdym update. Ale to podobno placebo.

« Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 05, 2020, 17:00:50 »
Kilka dni temu zniknął mi SuperCarrier z menu. Wprawdzie tło ekranu z lotniskowcem jest, ale to wszystko?! Zakupiłem moduł parę tygodni temu i  nie było problemu go odpalić.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2020, 21:52:05 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #112 dnia: Czerwca 29, 2022, 22:35:43 »
Cześć

Pytanie do posiadaczy Supercarrier: czy dodatek jest zrobiony na tyle inteligentnie, że np. wracając z misji na oparach, zgłaszając Inboud, nie dostanę Marshal hold na wysokim pułapie (bo wiadomo, że punt holda to pułap + 15, co da mi też daleką odległość od lotniskowca) + nie dostanę czasu podejścia np. +15 minut? Słowem, czy bierze pod uwagę fakt zgłaszanej ilości paliwa?

P.S.
Mowa oczywiście o Case III.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2022, 22:41:27 wysłana przez konraf »
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 30, 2022, 00:08:35 »
Mocno bym sie zdziwil jesli bylby az tak inteligentny :), moze niech zabierze glos kto dobrze zna ATC od Supercarrier, ale zając ED to brzmi jak jakas abstrakcja ;D. Pamietaj ze mozesz przez 2 tyg. sobie potestowac za free i ten dodatek.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #114 dnia: Lipca 10, 2022, 11:06:02 »
Cześć

Zainstalowałem sobie w ramach Trial Supercarriera i mam problemy ze stabilnością DCS. Robiłem próby lądowań CAT I i III. Praktycznie za każdym razem DCS mi się wysypywał na samym końcu podejścia, jak robiłem zoom na lotniskowiec.
Przeryłem już logi błędów. Przeryłem net w poszukiwaniu rozwiązania. Na razie:
1. Zmniejszyłem OC procka.
2. Ustawiłem plik wymiany na 32 GB (mam 32 GB RAM ale na forach DCS pisali, że zaleca się ustawić plik wymiany, co mnie dziwi w erze dysków SSD).
3. Pokasowałem tempy z metashaderów i fx2 itp.
4. Wrzuciłem na czysto stery do Nvidia (logi pokazywały jakieś błędy związane z nvidia - ogólnie jakieś Access Denied - co ponoć może sugerować problemy z RAM - tym też zmniejszyłem nieco taktowania i zwiększyłem timingi).
Nie wiem co jest. Lądowania na Stenis (bez Supercarrier) były bez problemów. Wywalania zaczęły się jak zainstalowałem Supercarriera.
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2022, 11:54:36 wysłana przez KosiMazaki »
Bartek
Aztec.pl

« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 13, 2022, 22:12:20 »
Zobacz czy taktowanie grafiki nie jest wyciągnięte za mocno w górę.  U mnie karta chodziła w trybie OC, o 100Mh więcej niż nominalnie i DCS wywalał. Nie lubi przetaktowania grafy.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 14, 2022, 20:33:54 »
Grafikę mam domyślnie przetaktowaną, bo wersję OC Gaming ;)
Natomiast chyba udało się opanować sytuację. Szkoda, że nie wiem co pomogło, bo robiłem kilka rzeczy na raz ale wydaje się, że sprawę załatwiła zmiana RAM miejscami. Na poprzednim ustawieniu program OCCT praktycznie po 5 minutach pokazywał błędy pamięci.
Po zmianie umiejscowienia w bankach pamięci ponad 2 godzinny test poszedł bez błędów.
Bartek
Aztec.pl

« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 17, 2022, 08:55:22 »
Też taką mam w OC, niestety DCS nie lubi przetaktowania i wywala. W moim przypadku to GTX 1080 G1 Gaming, w trybie OC DCS wywalała notorycznie. Tu masz temat na forum DCS-a: https://forum.dcs.world/topic/268877-dcs-27-crash/page/3/#comment-4864677
Oczywiście przy błędach RAM też tak będzie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2022, 12:13:10 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?