Autor Wątek: English patch v1.01 relased!  (Przeczytany 15660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
English patch v1.01 relased!
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 08, 2004, 17:13:27 »
Tak jak YoYek zauwazyl, blad lezy po stronie autorow. A szczepionka lezy tu. Zobaczmy moze panowie naprawia swoj blad  :mrgreen: Link powedrowal takze na Game Copy World :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 08, 2004, 17:35:23 »
Na pierwszy rzut oka po zainstalowaniu patcha, gra u mnie już tak nie zacina to mnie cieszy.

art.pl

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 08, 2004, 19:12:24 »
cholercia
u  mnie  totalne  dno  1  klatka  na  sekunde  co  jest
sciagnolem   z  suprnowej  zainstalowalem  patche  uk  i  us   ckracka  i  nic
totalne  spowolnienie?????????????????????????????????????

athlon

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 08, 2004, 19:31:01 »
pewnie to głupie pytanie ale powiedzcie mim jak zainstalowac tego patch-a
co robie nie tak przy próbie instalacji tylko "mrógnie" i nic a próbowałem obie wersje??

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 08, 2004, 19:55:47 »
Cytat: athlon
pewnie to głupie pytanie ale powiedzcie mim jak zainstalowac tego patch-a
co robie nie tak przy próbie instalacji tylko "mrógnie" i nic a próbowałem obie wersje??

Zeby zainstalowac patcha musi byc wpis w rejestrze ze Lock On jest zainstalowany bo ten patch automatycznie wyczaja lokalizacje i sie tam wrzuca wiec jak masz gre na innej partycji np. D i miales format partycji C to wpisu nie ma pomimo ze gra chodzi wiec proponuje odinstalowac i zainstalowac i powinno byc OK.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

athlon

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 08, 2004, 20:31:17 »
odinstalowałem /zainstalowałem i nic chyba sobie tego patcha odpuszcze skoro nawet nie moge go zainstalowac

Gornet

• Gość
RE
« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 08, 2004, 20:46:02 »
Mi już patch działa.... Lock On wersja USA (z torrenta) .. patch USA 1.01 i na to NOCD... działa git :)

Ale mam pytanie nie do topica... mam łącze 1Mb/s = 128KB/s i niewiem jak włączyć gre z własnego pokoju... odpalam.. 5..4..3.2...1 wchodzi do menu LOMAC-a ..potem biorę Network ? INTERNET ? SERVER .. otwieram mape ... i nikogo nie ma :( Proszę o pomoc !

John.Doe

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 08, 2004, 21:07:55 »
No cóż zainstalowałem, pograłem potestowałem i pow.........iałem się trochę. Z góry mówię, że posiadam nieoficjalną wersję z równie nieoficjalnym .exe 1.01. Nie lubię kupować w ciemno. Nie wiem czy to wina "nieoficjalnego" oprogramowania czy też po prostu spieprzyli ten patch tak jak tylko umieli. Skłaniałbym się raczej ku tej drugiej wersji.  Wiadomo, że wszystkiego nie poprawili ale jeżeli napisali, że saves w kampanii działają, a w moim przypadku nie to już coś nie tak. Gra nadal nie zapamiętuje ustawień w opcjach grafiki i trzeba ciągle od początku wszystko ustawiać. W kampanii tekstury mają inny kolor - są zielonoszare,pewnie zimowe (Jak to zmienić?); w pojedyńczej misji jest normalnie. Jeżeli w trakcie kampanii zapisuję grę to na kilkanaście sekund odmawia posłuszeństwa mój dżoj; tzn. działają tylko osie X,Y. Nie chce mi się nawet pisać o innych pierdołach, które uprzykrzają mi życie jak np. w opcji payload wybieram generator dymu a wyświetla mi się AIM9. Tyle się gapili na ten ekran i opowiadali o zamienionych kolorach między AGM 64k i D, a nie zauważyli tego. Zresztą nie mam dobrego zdania o programistach, którzy swój brak umiejętności w dopracowaniu kodu tłumaczą tym, że każdy z nas posiada inny sprzęt i trudno jest wszystkim dogodzić. Jakoś innym się udaje - im nie. Pewnie, łatwiej jest napisać: READ THE README FILE niż zakasać rękawy i wziąć się do roboty. Można by jeszcze pisać o LABELS - jakkolwiek to zwą; żeby je pozmieniać trzeba grzebać w pliku .cfg. Może tylko ja mam takie problemy? Ale kurde dlaczego? Przedtem było dobrze. Wybaczcie trochę się rozpędziłem, nie chcę nikogo obrazić, może ktoś ma jakiś sentyment do tej gry ( ja mam, tzn. wiele sobie po niej obiecywałem). Jak na razie wracam do mojego Falcona + Sp3 +FF2 + BMS. Muszę trochę ochłonąć. Może jestem zbyt wymagający? :roll:

« Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 08, 2004, 21:17:47 »
Hmm..ja rowniez "testowo" posiadam nieoficjalne wydanie UK. Patch 1.01 + no-cd i smiga ładnie.
Polatałem krótko w "quick missions" i wrazenia jak na razie pozytywne. Z najwazniejszych zmian u mnie:
1. joy w koncu działa jak powinien, w koncu mam mozliwosc ustawienia czulosci, dead zones itp. (bez patcha to wszystko było niekatywne)
2. szybkosc działania gry jakby sie poprawiła. Tzn. nie jest to super hiper ale nie ma takich rwań jak na 1.0
3. Poprawnie działa radar w Su-27 i Mig-29. Cele juz nie znikaja nagle z radaru. Podobnie sie ma z EOS.
4. Niestety nadal w A-10 TV screen mam czarny po wyborze Mavericka ale to juz mysle wina grafiki i sterowników...choc na zadnych tego obrazu nie mam (uscislajac raz jest a raz nie ma)
W weekend mysle polatam wiecej (zrobie wlasna misje i obadam zachowanie HAWK i KUB)....chyba ze FS2004 sie wtrąci :) a kusi bo juz 4 dni nie latalem (on-line na VATSIM rzecz jasna).

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 09, 2004, 08:03:44 »
Mysle John Doe ze po prostu cos ogolnie z twoja wersja LOMACA jest nie tak, wersja nieoficjalnia o ktorej piszecie to jedna z ostatnich BETA (US) wiec nie ma co sie dziwic ze cos sie chrzani i nie dziala do konca tak jak powinno. Dopoki nie kupilem oryginala tez mialem problemy, a jestem ogolnie zdania ze na dobry symulator nie zal mi pieniedzy, to nakreca kolejne wydania i pokazuje ze symulatory warto WYDAWAC rowniez na polskim rynku i o tym nalezy pamietac a nie psioczyc na to ze wersja od pana Saszy zza rogu że nie dziala i wyrabiac sobie o tym opinie, czyz nie???
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 09, 2004, 08:26:39 »
Nic dodac nic ując. Lada dzien bede mial oryginała za 100 zł (ech ale mi sie udało) z Allegro. Zobaczymy jaka bedzie roznica.
Bartek
Aztec.pl

Frodo

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 09, 2004, 08:34:19 »
U mnie Cenega + UK, bardzo dobrze, może nie ma przyrostu FPS ale gra jest bez porównania płynniejsza. Wcześniej nawet przy 30+ FPS ciachała a teraz nawet przy 14- jest płynnie Joystick zaczą działać lepiej - jest jakby precyzyjniejszy MS FF1. Na początku miałem problem z rozglądaniem się po kokpicie, strasznie mi view uciekało ale wywaliłem programik do symulacji Track It, który używałem w Iłku i jest gicio. Swoją drogą w ver. 1.0 nic się z tym nie robiło.
Co jeszcze, w końcu mi działa radar w f15 i chyba lepiej jest ze wsparciem od A-50. Na wyświetlaczu pojawia się już wiązka radarowa aczkolwiek cel pokazywany przez Oko na Niebie udało mi się w Migu 29 ujrzeć na HUD dopiero w odległości jakichś 30 km mimo że w wiązce na wyświetlaczu był już od ponad 200 km. Pod tym względem jest to zupełnie co innego niż we Flankerze. Rozumiem, że LO pod tym względem jest bardziej realny?
Wydaje mi się, że coś manipulowali przy teksturach i modelach przynajmniej jednostek lądowych, chyba są ładniejsze i jakby więcej antenek ale może do takie deżawi.
Ogólnie dla mnie 5+. Dziękiuję bardzo i czekam na następne.

John.Doe

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 09, 2004, 09:58:58 »
Mam nadzieję, że macie rację z tą betą. Zamierzałem kupić Lock-On  pod koniec stycznia ale jeżeli moja wersja jest betą a pełna pozbawiona jest jej problemów to pójdę choćby i dzisiaj do sklepu. Powiedzcie mi tylko czy w pełnej wersj zapisywanie i odczytywanie gry w kampanii działa?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 09, 2004, 10:31:46 »
Mi działało i w pełnej wersji 1.00, trzeba tylko po przejsciu danej misji w kampanii wcisnac save, moze tego nie robiles? Co do zmian, kiepskie jest to ze dalej Radar cos nie do konca lapie cel, dopiero z odleglosci ok 25 km przy BVR da sie zablokowca cel na stale na 3000m (MiG 29S, nie wiem jak w innych bo jeszcze nie sprawdzałem), wczesniej lokuje ale doslownie na ulamek sekundy, jeszcze musza to poprawic. Rozumie ze cel mozna zgubic w niektorych sytacjach w tej odleglosci albo i wiekszej, ale w czystych przypadkach nie powinno miec cos takiego miejsca-tym bardziej ze jak wezmiemy za przeciwnika taka sama maszyne wirtualnemu pilotowi udaje sie zablokowac na nas wiazke i czeka po prostu na LA a my nie mozemy bo cel znika...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 09, 2004, 11:28:49 »
Cytat: YoYo
Mysle John Doe ze po prostu cos ogolnie z twoja wersja LOMACA jest nie tak, wersja nieoficjalnia o ktorej piszecie to jedna z ostatnich BETA (US) wiec nie ma co sie dziwic ze cos sie chrzani i nie dziala do konca tak jak powinno.

YoYo sam jestes beta.......lolololol :lol:  :lol:  :lol:  Nie wiem skad ty posiadasz takie niusy ale jezeli dobrze kumam to po pierwsze powinno byc napisane ze to beta (tak jak np. w FB i nie tylko) po drugie w zadnym pliku readme tez nie ma czegos takiego podanego (nawet daty sie zgadzaja 4 grudnia). A na koniec dodam ze ludki z oficjalnymi wersjami maja podobne problemy. Ja uwazam ze ta gra jest tak dziurawa jak dobry gute deutsche uber ser szwajcarski a sama plynnosc nie zalezy tylko od programu ale i od sprzetu na jakim pracuje bo skoro Johnowi sie wysypuje  to dlaczego mi sie nie wysypuje przeciez mamy identyczna :shock: . poza tym panowie z Deviance bet nie wydaja bo i po co robic dwa razy to samo. A co do wspierania $$$ tworcow to powiedzmy ze sie z tobia zgadzam :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: .