Autor Wątek: English patch v1.01 relased!  (Przeczytany 15716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John.Doe

• Gość
English patch v1.01 relased!
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 09, 2004, 11:34:10 »
Miałem na myśli zapisywanie w trakcie misji, nie między misjami. W kampanii. Czy ktoś zrobił sobie kopię ISO?  Jest jakiś problem z patchem?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 09, 2004, 16:24:48 »
Cytat: KosiMazaki
Nie wiem skad ty posiadasz takie niusy ale jezeli dobrze kumam to po pierwsze powinno byc napisane ze to beta...

niekoniecznie, ostatnia beta moze juz funkcjonowac jako "wersja oficjalna przed wydaniem-gold" i miec juz normalne oznaczenie. Ponoc to co krazy w sieci to beta 14 lub 15 i mozna o tym znalezc wiadomosci na Forum ubikacji o Lock On

po drugie z mojego doswiadczenia, czesto to, co mozna nabyc gdzies tam od ruskich albo znalezc w sieci to nie produkty finalne tylko wycieki po drodze lub gry w fazie ukonczenia, dlaczego np. na naszym wraszawskim stadione mozna juz znalezc gre ktorej premiera jest zapowiadana za 2 miechy, producent zaspał? nie, to produkt finalny ale nie ostateczny co czasem i znaczy nie dopracowany (!)

po trzecie to to,  ze produkt finalny (czyli Cenegi) a to na czym smiegalem przez 2 tyg. wczesniej roznia sie stabilnoscia diametralnie, na korzysc gry dopracowanej czyli wydania 1.00 by Ubi/Cenega

Pzdr
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 09, 2004, 16:55:20 »
YoYo owszem ale taki przypadek jak opisujesz to jest ekstremalny (2 miesiace przed premiera to owszem zgadzam sie), tak samo jak porownywac ukradzionego HL2 do tego co ma wyjsc za powiedzmy rok. A akurat w moim przypadq wiem co sciagalem i jestem na 100% przekonany ze mam ostateczna wersje bo pokrywala sie z data wydania praktycznie a wiadomo ze taka gre klepie sie wczesniej zeby zdarzyc na dzien premiery. Owszem moze krazyly inne wersje nie przecze ale jak sam widzisz nawet oficjalne niby wydania 1.0 maja problemy. A Cenega co jedynie podpisala papier o dystrybucje i mozliwosc wykorzystania znaczka i ewentulnie czerpania z tego jakis zyskow.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Andrew

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 09, 2004, 17:58:34 »
Frodo napisałeś, że odinstalowałeś programik do symulacji Track It. Co to za program i skąd go zassać.

John.Doe

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 09, 2004, 18:40:25 »
Niestety ale w tym przypadku muszę się zgodzić z Yo-Yo, otóż właśnie wróciłem z Empiku z nowiutką wersją Lock-On Air Combat Simulation i widzę różnicę pomiędzy wersją "nieoficjalną" a oryginalną. Tak na szybkiego:
1. Jest mniej zniekształceń grafiki ( mówię o wersji oryg. z patchem)
2. Save w kampanii działa lepiej, nie doskonale ale za którymś razem się wczyta
3. Przez cały czas mam tekstury zimowe zamiast letnich. W piracie mogłem to zmienić w edytorze - w oryginale nie. ( Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić?)
4. Gra jest rzeczywiście nieco stabilniejsza
To tyle po 10 minutowym kontakcie z grą. Błędy, o których pisałem w poprzednim poście pozostają, niestety
Próbowałem zrobić sobie kopię ISO w Ultraiso ale niestety nie mogę, program nie potrafi zrobić obrazu płyty; być może jest to wina zabezpieczenia SaveDisc
Pozdrawiam

John.Doe

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 09, 2004, 18:44:17 »
Przyszło mi teraz do głowy, że być może jest to różnica pomiędzy wersją amerykańską a europejską :?:

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 09, 2004, 22:06:26 »
sproboj posluzyc sie jak najnowszym alkocholem.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 09, 2004, 22:12:37 »
alkohol dobry dla ciala i dla ducha a takze dla twojego komputera :wink:  :mrgreen:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

art.pl

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 10, 2004, 08:41:31 »
sam juz nie wiem moze warto kupic jednak ogrinal skoro mowicie ze gierka dziala lepiej
bo u mnie chodzi  slabiutko
szkoda ze nie ma mozliwosci sprawdzic  bo jak bedzie to samo  to  szkoda  tych  ponad 100 zl
mam pytank  dla tych ktorzy maja ogrinal czy
sama  gra  dziala   plynniej  nie  doczytuje  czesto  z  twardziela  mie  rwie  sie  itp

SoH

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 10, 2004, 09:08:52 »
No to jak na oryginale Cenegi dziala, to zassam, ale jak sie okaze, ze kiszka, to odstawiam Lock-On'a do czasu az wszystko bedzie dobrze, a w miedzyczasie gierzyl bede w Falcona 4.0  :wink:

PS. Hmm. Wyglada na to ze patch dziala (UK na oryginal cenegi), takze jest spoko. Pierwsze wrazenia po kilku minutach jak najbardziej pozytywne. W F15 radar jakby dzialal poprawnie, i amerykanskie rakiety w koncu potrafia w cos trafic :P.

Aha, kampania F15 jest inna, przynajmniej 2 pierwsze misje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 10, 2004, 10:08:14 »
Cytat: SoH
Aha, kampania F15 jest inna, przynajmniej 2 pierwsze misje.

Ale kamanie masz dynamiczne :- ) co moze oznaczac ze za kazdym razem masz inna misje bo cos innego generuje system

www.yoyosims.pl

SoH

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 10, 2004, 17:40:09 »
Cytat: YoYo
Ale kamanie masz dynamiczne :- ) co moze oznaczac ze za kazdym razem masz inna misje bo cos innego generuje system

Hmmm. Dynamiczna kampania?? Fajowo!!!. Przed Patchem nie byla dynamiczna.

PS. BŁĄD z mojej strony. Kampania jest taka jaka byla.

A wlasnie jak to jest z ta dynamicznoscia? Miala byc, a nie jest.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 11, 2004, 09:44:48 »
http://www.cenega.pl/gra_opis.php?ID=895

tutaj nawet polski dystrybutor potwierdza ze kampania jest dynamiczna, łatwo to sprawdzic, wystrczy ze zaczniesz przechodzic kampanie od nowa jako nowy pilot (ale te kampanie default) i jesli masz juz inne misje - znaczy dynamiczna

A tu masz odp. z FAQ na str. Lock-On (jeszcze przed premią v1.0)

Will there be a dynamic campaign in Lock On?

Eagle Dynamics is creating a campaign system for Lock On. Details will be provided as it nears completion.

www.yoyosims.pl

SoH

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 11, 2004, 13:50:34 »
Hmmm. Tworze nowego pilota, biore kampanie od nowa i jest to samo. Jedyne co sie moze zmieniac, to ilos samolotow wroga, ale co do tego to jeszcze nie jestem taki pewny. Napewno sa zawsze w tymsamym miejscu.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 11, 2004, 14:02:26 »
Hi :-)

To może odwołamy się do wypowiedzi ludzi wiarygodnych? Matt "Wags" Wagner - producent LO:
Pytanie: Wags what was your biggest regret of a goal the project did not meet that you had planned for? (Nad jakim aspektem LO, który był planowny, a nie została zrealizowany, najbardziej ubolewasz?)
Odpowiedź: dynamic campaign system: this was a central goal when we started and I regret that we were not able to include such a system. (system dynamicznych kampanii: gdy zaczynaliśmy było to głównym założeniem projektu i ubolewam, że nie byliśmy w stanie zrealizować zamiaru.)

pozdrawiam,
qrdl

cały wywiad: http://www.lo-mac.com/interview.php