Autor Wątek: Szukam chętnych, serwer DDCS DYNAMIC CAUCASUS, RED  (Przeczytany 4871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Szukam chętnych, serwer DDCS DYNAMIC CAUCASUS, RED
« dnia: Stycznia 19, 2020, 13:02:49 »
Witam.
W skrócie i konkretnie bez zbędnego trzepania piany
Szukam
  • Chętnych do grania na jednym z najbardziej zaawansowanych dynamicznie serwerów DDCS "Dynamic Caucasus", na którym to walka toczy się na całej mapie, celem jest zdobycie wszystkich lotnisk, a po drodze my decydujemy o ustawieniu jednostek naziemnych, my nosząc kontenery i zaopatrzenie śmigłowcami tworzymy nowe jednostki i bazy. Wojna trwa około 2 tygodnie czasu rzeczywistego,  działania prowadzone zarówno w dzień jak i w nocy przy zmiennych warunkach atmosferycznych
  • Ludzi do latania po stronie tylko i wyłącznie RED
  • Chętnych do założenia Polskiej grupy na serwerze, która była by jedną z najbardziej zgranych, zorganizowanych grup, że wejście na serwer powodowało by lęk po stronie przeciwnika. Tak jak np ja boję się i podziwiam zorganizowanie teamu REAPER
  • Ludzi zdających sobie sprawę, że gracz latający na samolotach F-15/16/18 (zwanych dalej DRONAMI) ma przewagę w postaci elektroniki i uzbrojenia w stosunku do naszych zacofanych nielotów rosyjskich po zapomnianej stronie RED przez devsów. Walka po stronie RED jest wyzwaniem wymagającym zastosowania specjalnych taktyk, które trzeba wypracować trenując razem, aby tak się zgrać online, żeby pilot dorna nie miał wyjścia (budowa trójkąta, odcięcia, przynęty)
  • Ludzi zdających sobie sprawę, że głównym celem lotnictwa jest wsparcie jednostek i operacji naziemnych, nie potrzebuje graczy latających tylko myśliwcami albo wychwalających się osiągnięciami w F-15/16/18, latałem F-15/18 wiem jak jest. Dopiero umiejętności wychodzą podczas walki PVP F-15 vs F-15, albo F-18 vs F-18 itd.
  • Ludzi zdających sobie sprawę, że pojedynczy samolot w powietrzu jest BEZWARTOŚCIOWY!!!
  • Ludzi wiedzących, że tak jak w rzeczywistości, jeżeli jesteśmy skrzydłowym, to twój samolot należy do dowódcy, jesteś narzędziem w jego ręku, dowódca wykorzystując swoje doświadczenie i sytuację w okół układa plan ataku. Mile widziani gracze chętni do tej funkcji oraz zmiany dowódcy co lot tak, aby każdy mógł się poczuć jak małe ogniwo w potężnej machinie wojennej.
  • Koniecznie posiadanie modułu COMBINED ARMS. Dodatek niezbędny do kierowania/dowodzenia jednostkami jak i zasiądnięciu w roli jTAC/TACTICAL COMANDER jako główny dowódca naszych działań (MOD SERVERA)
  • Mile widziani ludzie posiadający F15/16/18, które to będziemy wykorzystywać do treningów celem znalezienia ich słabych punktów, ograniczeń tak aby opracować/dopracować skuteczne metody walki myśliwskiej
  • Ludzi ogarniających temat PVP, walk powietrznych oraz specyfiki gry DCS
  • Ludzi wiedzących, że w DCS "balans" nie istnieje, liczą się umiejętności, wiedza oraz praktyka.
  • Mile widziane SRS, jak znajdziemy więcej ludzi celem podzielenia komunikacji na śmigłowce, myśliwce, samoloty uderzeniowe oraz dowódce/AWACS
  • Stwórzmy coś jak GILDIA.DCS przy czym organizujmy się i latajmy w miarę możliwości tak często jak się da. Łapmy się wieczorami, zobaczmy na jakim etapie jest wojna, obmyślmy plan, podzielmy się obowiązkami i zadaniami, wyłońmy dowódców....i DO DZIEŁA!!!

WYMOGI:
OGAR w samolotach radzieckich, Su-25T, Su-27 i 33 oraz J-11, MiG-29, M2000N, JF-17,
Ogar w minimum jednym śmigłowcu: Ka-50, Mi-8, Huey
Posiadanie COMBINED ARMS WYMÓG KONIECZNY
Zacięcie do tłuczenia OP samolotów amerykańskich F-18 i 15 WYMÓG KONIECZNY

Instrukcja jak działa ta nieprzewidywalna wojna tutaj.
https://docs.google.com/document/d/1e5hrsvsLat7YrT1l1iR0W_vZMknYVPXJWd5VAnexgrM/edit

O sobie:
Sam jestem profesjonalnym graczem i wiele od siebie wymagam tak wiec i wymagam od innych.
Nie szanuje pilotów latających jedynie na USA samolotach nie mających porównania z RED a zacieszającymi się fragami na "dronach" i SPAMRAMIE. Sam z wieloma profesjonalnymi osobami społeczności międzynarodowej latałem PVP online zarówno po stronie USA jak i RUS. Wspólnie stwierdziliśmy, że USA drony dają przewagę (mając wiedzę oczywiście).
Tak więc szukam ZACIĘTYCH pilotów, którzy zdając sobie sprawę z tego, że walczenie po stronie RUS nie będzie łatwiejsze, a tym samym będą na tyle uparci, że nie będą chcieli przejść na stronę USA do F-18 bo będzie po prostu prościej. Liczę na wspólne konstruktywne treningi, teamplay, wnioski, konstruktywne uwagi i pomysły i masę godzin spędzonych razem w powietrzu. Zagrajmy w ARMA w świecie DCS.

Opis skrócony serwera:
Misja i server jest świetnie zorganizowany, bitwa toczy się 24/7 do skutku (przejęcia wszystkich punktów) i wymaga współpracy. Bardzo przydatny jest gółwny dowódca, który siedząc na jTAC/Tactical Comander/AWACS, widzi na mapie jednostki sojusznicze + to co zaplącze się w naszym radarze EWR lub innych. Kierując jednostkami naziemnymi (które najpierw trzeba stworzyć poprzez cargo kontenery) i koordynując naszą grupą wspólnie toczymy walkę przeciwko innym graczom jak i PVE z jednostkami naziemnymi wroga. Serwer jest nieprzewidywalny, wchodząc na niego nigdy nie wiadomo na jakim etapie jest bitwa. Do tego dochodzą misje resuply, eskorty itd itd jest tego cała masa, a to wszystko w dynamicznym zmodowanym świecie serwera DDCS. Muszę przyznać, że DREX odwalił kawał wielkiej roboty przez te 3 lata.
Czemu szukam graczy polskich? Na discord tego servera są utworzone kanały na których grają gracze danych eskadr, narodowości często po ~10 osób. Tak więc fajnie by było mieć też tam udział polskich pilotów.
Naprawdę polecam, bo bitwa nie toczy się jedynie o wyznaczone punkty, po do punktu dochodzi do konfrontacji jednostek naziemnych w różnych miejscach, bowiem można je przemieszczać koordynując ich zgodnie z osłoną śmigłowców sterowanymi przez graczy. Tak więc walka ma całej mapie. To wielki projekt coś na wzór dynamicznej kampanii.
Naprawdę polecam, bez dowódcy, który z pojazdów CP może markować cele i ma pogląd na bitwę oraz pomocy wielu graczy jest nie możliwe zakradnięcie się pod bazę, obóz itp.

Polecam i zapraszam w wspólnej zabawy
Pozdrawiam

P.S
Kontakt i info
- https://steamcommunity.com/profiles/76561197994079239/
- https://www.twitch.tv/fair_player_pl
- https://discord.gg/utTYtq

Z grubsza poprawione. Proponuję poczytać nasz regulamin  :icon_luger_148:. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2020, 18:57:16 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Szukam chętnych, server DDCS DYNAMIC CAUCASUS, RED
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 19, 2020, 16:34:23 »
Inicjatywa bardzo ciekawa, acz nie dla mnie. Natomiast co do nazwijmy to podbudowy teoretycznej to trochę jak "pretensje do garbatego bo ma dzieci proste" ;).
Ja nie latam sowieckimi maszynami, ani na symulatorach, ani modelami RC, nie dlatego, że są łatwe/trudne, tylko że Sowieckie, nawet gdyby były 3 razy bardziej zaawansowane niż Viper, czy Hornet to i tak bym nimi nie latał. Ale życzę powodzenia w stworzeniu polskiej grupy.

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 19, 2020, 17:17:11 »
Dziękuję bardzo. Też mam nadzieję, że z pośród ~39mln Rodaków uda się znaleźć 3-10 osób, które ogarniają temat. Niestety może być to szalenie trudne, ponieważ większość lata dronami, a natomiast ta mniejsza część która pozostała po stronie RED, nie koniecznie mają pojęcie o czymkolwiek. Rok temu jak szukałem ekipy, przychodzili gracze którzy np. misje typu SEED SU25T wykonywali je z pułapu 2000m R!!! I dziwili się co robią nie tak....podstawy pracy radarów...
Mam też nadzieję, że może przez przypadek uda się znaleźć osoby z którymi latałem 10 lat temu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 19, 2020, 17:43:11 »
Obawiam się, że tutaj ludzie latają amatorsko, a nie profesjonalnie (w sensie profesji, zawodu). Ale jak bardzo chcesz zebrać bęcki, to zapraszamy na dość regularnie stawiany serwer =OPS=.

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 19, 2020, 17:55:31 »
No i to wszystko red jest nieklikalne, a tym chyba mało komu chce się latać. Podejście pro i uproszczone maszyny ? Jakoś mi się to nie klei.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2020, 17:59:25 »
Oj jakby tak dali w pełni klikalnego MiGa-29...
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2020, 18:21:11 »
No i to wszystko red jest nieklikalne, a tym chyba mało komu chce się latać. Podejście pro i uproszczone maszyny ? Jakoś mi się to nie klei.

Ka50 Klikalny, Mi8 tez, JF17 tez, F14 tez, A10 tez.
Spróbujcie najpierw może sami coś zdziałać na DDCS dla RED. Zobaczycie na czym polega trudność i o co tam chodzi.

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2020, 18:38:11 »

Ka50 Klikalny, Mi8 tez, JF17 tez, F14 tez, A10 tez.

WYMOGI:
OGAR w samolotach radzieckich.

Ja odniosłem wrażenie, że reszta jest tylko dodatkiem do tego podstawowego wymogu.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2020, 19:04:22 »

WYMOGI:
OGAR w samolotach radzieckich.

Ja odniosłem wrażenie, że reszta jest tylko dodatkiem do tego podstawowego wymogu.

Nie mam ochoty ani czasu tłumaczyć komuś podstawy tak prostych maszyn jak Su-25T, 27, 33, FC3 ma już kilkanaście lat, tak więc zakładam, że takie rzeczy to już każdy z bardziej zaawansowanych ma w palcu.
Zagraj DDCS, przejmij chociaż jedną bazę, a przekonasz się, że to nie jest tylko dodatek a konieczność. Tu się nie lata jak gdzie indziej tylko PVP PVP PVP i fraaaaagi. Trzeba mieć znacznie szersze umiejętności. Poczytaj sobie manuala od tego serwera, załączony jest w moim pierwszym poście.
Np. nie ma zaznaczonych pozycji wroga, trzeba wysłać samolot zwiadowczy, ogarnąć co gdzie jest mniej więcej, wysłać Su-25T celem zneutralizowania EWR-ów i SAM, wysłać śmigłowce, by posprzątać pojazdy, czołgi itd., przywieźć np piechotę, przesiąść się do czołgu i przy osłonie śmigłowca/ów zrobić "dożynki", a przy tym wszystkim zapewnić mam osłonę przed myśliwcami wroga.
Jak możesz sobie wyobrazić to dość złożony proces nie polegający na wybiciu jednostek, i po prostu wylądowaniu i już baza przejęta. Tak więc słowa "tylko dodatek" wg. mnie nie mają tu zastosowania. Poczytajcie manual, w razie pytań, pytać. :)

Ponownie regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2020, 19:07:46 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
Odp: Szukam chętnych, serwer DDCS DYNAMIC CAUCASUS, RED
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 19, 2020, 22:03:37 »
Widzisz F-P, rzecz w tym, że ja bardzo lubię latać radzieckim sprzętem.... i uchodzę wśród kolegów z dywizjonu za mało OGAR w ogólnorozwojowym sensie. Gdybym umiał, to bym latał DRONEM, ale nie jestem w stanie spamiętać tylu rzeczy na raz, żeby coś skutecznie odpalić. OGAR REDy bo w sumie jakoś spamiętuję 3 klawisze potrzebne do OGAR radaru i OGAR rakietówek. Tak więc twoja teza o wyższości RED OGARów nad USA-DRONiarzami bardzo mnie łechce, ale powątpiewam w jej prawdziwość....

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 20, 2020, 00:03:24 »
Widzisz F-P, rzecz w tym, że ja bardzo lubię latać radzieckim sprzętem.... i uchodzę wśród kolegów z dywizjonu za mało OGAR w ogólnorozwojowym sensie. Gdybym umiał, to bym latał DRONEM, ale nie jestem w stanie spamiętać tylu rzeczy na raz, żeby coś skutecznie odpalić. OGAR REDy bo w sumie jakoś spamiętuję 3 klawisze potrzebne do OGAR radaru i OGAR rakietówek. Tak więc twoja teza o wyższości RED OGARów nad USA-DRONiarzami bardzo mnie łechce, ale powątpiewam w jej prawdziwość....

Nagrywa to ktoś?  :evil:

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 20, 2020, 09:29:11 »

Nie dobrze mi się robi od waszego sarkazmu. W sumie tego się spodziewałem od Rodaków ale pomyślałem warto spróbować. Nie mniej jednak może znajdzie się tu ktoś inny, wy przecież nie musicie tam latać i głowić się.
Ale skoro taki ogar macie to wpadnijcie posprzątać przestrzeń powietrzną z dronów spamujących AMRAMAMI fire and forget i odwrót albo notch na DDCS, podczas gdy wy będziecie mieć prostą w obsłudze Su-27 albo trudniejszego M2000N, co kto woli z rakietami o krótszym zasięgu i dodatkowo nie aktywnymi, gdzie przy każdym notchu USA będziecie tracić go z radaru i pocisk do wyrzucenia, a do was cały czas będą lecieć "schapane" na fraga AMRAMy.
Pokażcie co potraficie i zdominujcie przestrzeń powietrzną tak, żeby USA nie mogło dolecieć nawet do pola walki.
Zamiast się wymądrzać przejdźmy do konkretów. Nie chodzi mi tutaj o to, że F-18 ma klikalny kokpit, systemy do ogarnięcia, to już kwestia co kto lubi, ale lecąc np Su27 na ogarniętego w F-18 macie marne szanse na przeżycie mając nawet tak prosty, wręcz banalny samolot w obsłudze jak Su-27. W takich pojedynkach trzeba się nakombinować podczas gdy w F-18 jednym okiem oglądasz serial w TV. :D

Natomiast z drugiej strony wolałbym nie latać akurat z wami. Za dużo w was jadu, sarkazmu i szyderstwa bez niczego konstruktywnego. Tak więc może latajcie sobie na własnym stawianym serwerze, a ja będę szukał dalej.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2020, 10:03:41 wysłana przez KosiMazaki »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 20, 2020, 09:31:46 »
Nasza eskadra często odwiedza serwer DDCS jak i Blue Flag czy Cold War (lubimy PvP), ale my akurat latamy "dronami" (Hornetem), więc powodzenia w dalszych poszukiwaniach. Na Gildii znajdziesz kilka grup latających realistycznie Fishbedem, Jefreyem lub Mi-8. Tam popytaj. Może wyciągniesz chłopaków na zewnętrzne serwery. Kolega z eskadry szuka chętnych do grupy latającej JF-17 i preferuje PvP. DDCS zna bardzo dobrze: https://forum.gildia.org/viewtopic.php?f=87&t=2650
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2020, 09:40:58 wysłana przez Poko »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 20, 2020, 09:45:14 »
Nie dobrze mi się robi od waszego sarkazmu. W sumie tego się spodziewałem od Rodaków ale pomyślałem warto spróbować. Nie mniej jednak może znajdzie się tu ktoś inny, wy przecież nie musicie tam latać i głowić się.
Ale skoro taki ogar macie to wpadnijcie posprzątać przestrzeń powietrzną z dronów spamujących AMRAMAMI fire and forget i odwrót albo notch na DDCS, podczas gdy wy będziecie mieć prostą w obsłudze Su27 albo trudniejszego M2000N, co kto woli z rakietami o krótszym zasięgu i dodatkowo nie aktywnymi, gdzie przy każdym notchu USA będziecie tracić go z radaru i pocisk do wyrzucenia, a do was cały czas będą lecieć "schapane" na fraga AMRAMy.
Pokażcie co potraficie i zdominujcie przestrzeń powietrzną tak, żeby USA nie mogło dolecieć nawet do pola walki.
Zamiast się wymądrzać przejdźmy do konkretów. Nie chodzi mi tutaj o to, że F18 ma klikalny kokpit, systemy do ogarnięcia, to już kwestia co kto lubi, ale lecąc np Su27 na ogarniętego w F18 macie marne szanse na przeżycie mając nawet tak prosty, wręcz banalny samolot w obsłudze jak Su27. W takich pojedynkach trzeba się nakombinować podczas gdy w F18 jednym okiem oglądasz serial w TV. :D

Natomiast z drugiej strony wolałbym nie latać akurat z wami. Za dużo w was jadu, sarkazmu i szyderstwa bez niczego konstruktywnego. Tak więc może latajcie sobie na własnym stawianym serwerze, a ja będę szukał dalej.
A z tymi dronami mocno się mylisz. Chyba nie miałeś okazji wejść nigdy na DDCS Hornetem. Amraam jest gorszy od SD-10, radar nie jest wcale taki idealny. Potwierdzam, że myśliwce FC mogą mieć przewagę nad Szerszeniem, ale właśnie ze względu na uproszczenia systemów. Kto co lubi, ale nie ma co bić piany i dowodzić wyższości jabłek nad pomarańczami. Brakuje nam chętnych na eventy PvP. Jak zbierzesz ludzi na RED możemy kiedyś umówić się grupami na squadmatche na DDCS czy obojętnie jakim innym serwerze. Zawsze dobrze powalczyć przeciw OGARom. ;)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 20, 2020, 09:57:47 »

Profesjonalny pilocie, podchodzicie od tego od złej strony. Trudno zyskać sympatię, jeśli samochwalstwo zaczyna się od słów "Nie szanuje pilotów latających jedynie na USA samolotach...". Tym chcesz zasłużyć na szacunek? Ja znam i szanuję kilku pilotów co latają na maszynach USA zarówno za ich umiejętności jak i kulturę, choć sam na eFach nie latam. Jeśli chcesz coś pozyskać w jakimś środowisku, to najpierw wypadałoby troszkę się wysilić i chociaż spróbować poznać środowisko, np. przez przyjście na wspólne loty - nawet żeby pogadać na Discordzie. Wyobraź sobie, że niektórzy tutaj zaczynali przygodę z DCSem jeszcze kiedy był Flankerem i średnio dobrze reagują na przechwałki "profesjonalnych pilotów", którzy - jak Diogenes z Synopy - szukają wśród 39 mln Rodaków, choć jednego OGAR w RED, a pewnie za czasów Flankera myśleli, że F-14 to samolot RED.
Swędzi cię ogon? Przyjdź, pokaż co potrafisz, to wówczas zyskasz trochę powagi i dowiedziesz czegoś czynem zamiast agitować na poziomie sprzedawcy taniego wina, "...wiele od siebie wymagam tak wiec i wymagam od innych." - lepiej bym tego nie ujął. Mam tak samo.

Tako rzecze,
Zaratustra