Autor Wątek: Zakup w na il2sturmovik.com (IL-2 Store) nie widać na Steam.  (Przeczytany 2565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
    • Najlepszy odpowiednik TrackIr
Zakup w na il2sturmovik.com (IL-2 Store) nie widać na Steam.
« dnia: Stycznia 26, 2020, 12:02:21 »
Witam. Posiadam konto na Steam, gdzie posiadam IL-2 Battle of Stalingrad/Moscow /Kuban itp. Zalogowałem się na stronie iłka - zakupiłem "Campaign Ten Days of Autumn" i "Campaign Achtung Spitfire!", gdyż są one dostępne tylko na stronie producenta.
Po zalogowaniu do Steam - nie widać w DLC żadnego z powyższych zakupów. Po odpaleniu gry ze Steam widzę, że konto jest powiązane ze stroną Iłka - widać mój login, który jest taki sam jak na stronie. Jednakże gdy wchodzę w kampanie są zablokowane i tylko do kupienia. Klikam, przerzuca mnie na stronę sklepu producenta - loguje się na stronę za pomocą Steam lub zwykłego hasła (próbowałem i tak i tak),  jednak kupić nie można bo zakupione. Na stronie w kluczach licencyjnych widnieją oba produkty z aktywowanymi  kluczami. Gdy próbuje aktywować oba klucze na Steam z nadzieją, że może je doda do biblioteki to dostaję " Niepoprawny kod produktu".

Na stronie iłka zmieniłem nazwę użytkownika celem sprawdzenia synchronizacji między steam, a stroną  i po zmianie w grze widać zmieniony nick - więc działa. Dodam że na stronie iłka ma tylko zakupione dwie kampanie i nic więcej.

Nie wiem jak mam to ugryźć - ktoś pomoże? ;).

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2020, 12:42:06 wysłana przez KosiMazaki »
Intel Core i5 9600k , MPG Z390 GAMING EDGE AC,
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

Odp: Zakup w na il2sturmovik.com (IL-2 Store) nie widać na Steam.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 26, 2020, 12:10:33 »
Spróbuj poszukać tutaj.
https://il2sturmovik.com/m/SteamAndIL2AccountGuide.pdf
Powodzenia.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2020, 12:30:29 »
Przeczytałem, ten pdf wyjaśnia wszystko jak połączyć oba podmioty - z tym, że ja mam połączone. Jednak zawartości ze strony nie widać na Steam.  Nie wiem... jeżeli wyświetla mi się nazwa użytkownika w samej grze na Steam taka sama jak na stronie iłka po zalogowaniu i nawet po zmianie nazwy na stronie zmienia od razu na Steam w grze, to śmiem twierdzić że konto Steam jest poprawnie połączone z odpowiednim kontem na stronie gdzie jest zakupiona zawartość. Hmm nie wiem - może jakiś czeski błąd jest. Będę chyba zmuszony napisać do suportu echh .  Rozumiem że zakupioną zawartość na stronie nie trzeba aktywować kluczem na steam - gdy mamy połączone konta, strona <-> Steam aby się pojawiła? A może powyższe kampanie zakupione na stronie iłka nie pozwalają grać na steam? Zastanawiam się czemu kampania  "Fortress on the Volga" jest na Steam, a powyższe nie - może dlatego, że nie można grać na steam?

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2020, 12:46:45 wysłana przez KosiMazaki »
G.SKILL 16GB  3200MHz, MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X, Lg 27gl850,  Freetrack Laserclip

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 26, 2020, 12:50:13 »
Odwieczna ogólna zasada mówi - nie mieszać! Tyczy się to alkoholu jak i zamawiania gier standalone i ze Steam. Napisz do supportu. Były już opisywane podobne przypadki.

http://il2forum.pl/index.php?topic=19362.0

I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 28, 2020, 20:37:58 »
A więc żeby zakończyć temat jakąś puentą,_to napisałem do supportu opisując problem, szczerze powiedziawszy byłem sceptyczny czy pomogą. Odpisali, że naprawili problem i teraz kampanie powinny być już widoczne i faktycznie wszystko jest. Także warto pisać gdy już brak pomysłów - całkiem szybko odpisują :).

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2020, 20:51:27 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 29, 2020, 14:11:23 »
#laserclip

Miałem podobny problem. Najpierw kupiłem grę na Steam, a później założyłem konto na Il2 Sturmovik. Mój problem polegał na tym, że w pewnym momencie chciałem odpalać grę po ściągnięciu instalki ze strony Il2 i nie dało się tego zrobić. Support Il2 napisał mi, że mam odpalać grę na Steam, a wszystko to, co kupię na Il2 Store będzie w grze odplanej ze Steama. I tak jest, pomimo tego, że na Steam nie mam w bibliotece samolotów, które kupiłem na Il2 Store. Tak więc w twoim przypadku po odpaleniu gry z poziomu Steam będziesz miał całą zawartość. Musisz tylko logować się do strony Il2 Sturmovik poprzez Steam.

Offline laserclip

• *
  • www.laserclip.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 30, 2020, 22:35:02 »
Robiłem tak jak piszesz, a jednak nie było żadnej zakupionej zawartości. Problem był po ich stronie, o czym wspomnieli w mailu.  :)

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 26, 2021, 22:31:54 »
Cholerka, a ja kupiłem 2 misje na il2sturmovik.com niedostępne na Steam'ie i nie mogę ich dodać do biblioteki Steam, również przez
https://store.steampowered.com/account/registerkey

Korzystam z kodu który otrzymałem po zakupie na il2stormovik.com. Konto na il2stormovik.com połączone poprzez logowanie steam (więc chyba jest połączone?)

Co robię źle?

Wysłane z mojego IN2010 przy użyciu Tapatalka

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 26, 2021, 22:41:39 »
Jeżeli masz konto połączone, to nie musisz wpisywać kodów. Po prostu uruchom grę i powinno się to co kupiłeś pojawić.
Na STEAM nie dodasz tego co kupiłeś na stronie.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2021, 22:51:27 wysłana przez =L/R=Rafcio »

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 27, 2021, 10:56:52 »
Ja mam część kupioną na Steam (tam kupiłem "core" BoS), a część kupiłem na stronie Il2 (parę Collector Planes). Tych kupionych na stronie nie widać na Steam jako dodanych do biblioteki, ale tak po prostu jest - w grze są.