Autor Wątek: DCS w VR  (Przeczytany 26900 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS w VR
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 29, 2020, 17:00:40 »
Ustawiam w ten sposób:

Nadal mam na liczniku fps powyżej 45.
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2020, 17:10:27 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #16 dnia: Marca 29, 2020, 17:34:14 »
Chyba z dużo ostatnio pracuje, powpisywałem wszystko jeszcze raz i jest już OK.
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2020, 17:46:53 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 29, 2020, 20:14:25 »
Lepiej u mnie sprawdza się auto niż to co masz. Ale jak hula to ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 21, 2020, 00:30:46 »
Yhhyyy? Jeszcze nie naprawili w 2.5.6, że niektóre dalsze chmury się renderują tylko w jednym oku? ;D

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 28, 2020, 00:11:24 »
Pytanie ogólne do wszystkich, taka sytuacja. Komputer i9 32 gb ram rtx 2080 HP Reverb  odświeżanie 90Hz. DCS ustawienia średnio wysokie  tylko MSAA 2x, w pliku "vrsettings" linijka ustawiona tak // przez "motionReprojectionMode"  misja "free flight"  F-18 i tylko 45 FPS generalnie jak się rozglądam w kokpicie ciągle jest 45 FPS.

Mógłby ktoś z forumowiczów zobaczyć jak jest u niego?
Drugie pytanie z innej beczki czy Reshade działa w VR?

Regulamin forum. Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2020, 07:43:33 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 28, 2020, 00:43:07 »
45? To masz sporo jak na taki sprzęt. Zobacz jakie masz wykorzystanie gratów, to się jeszcze bardziej zdziwisz  8).

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 28, 2020, 07:05:25 »
W DCS open beta dodano teraz bardzo fajną rzecz, jest to maska MSAA, którą dla Reverba można ustawić na 0.2 (domyślnie jest 0.42) - ogranicza ona obszar użycia funkcji MSAA tylko w "ostrym" polu widzenia Reverba podnosząc tym o wiele wydajność. W ogóle FPSy po ostatnim update są na bardzo fajnym poziomie.
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 28, 2020, 08:10:39 »
Pytanie ogólne do wszystkich, taka sytuacja. Komputer i9 32 gb ram rtx 2080 HP Reverb  odświeżanie 90Hz. DCS ustawienia średnio wysokie  tylko MSAA 2x, w pliku "vrsettings" linijka ustawiona tak // przez "motionReprojectionMode"  misja "free flight"  F-18 i tylko 45 FPS generalnie jak się rozglądam w kokpicie ciągle jest 45 FPS.

Mógłby ktoś z forumowiczów zobaczyć jak jest u niego?
Drugie pytanie z innej beczki czy Reshade działa w VR?

Regulamin forum. Pisownia. Mazak.

Już miałem poprawiać ale Kosi mnie ubiegł :).
Ps. a co to ma wspólnego, że wrzucasz takie pytanie nie do tematu o DCS, a o aktualizacjach? Co to ma  z tym wspólnego? No i jak brzmi pytanie, bo nie kumam, 45 FPS jest ok.
Ps 2. Nie Reshade nie działa (nie koliduje ale nie daje żadnego efektu). To tylko nakładka na wyświetlany obraz na monitorach.

W DCS open beta dodano teraz bardzo fajną rzecz, jest to maska MSAA, którą dla Reverba można ustawić na 0.2 (domyślnie jest 0.42) - ogranicza ona obszar użycia funkcji MSAA tylko w "ostrym" polu widzenia Reverba podnosząc tym o wiele wydajność. W ogóle FPSy po ostatnim update są na bardzo fajnym poziomie.

Takie odpowiednik VRSS?
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2020, 08:30:14 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 28, 2020, 08:20:24 »
Nie jestem pewien, to coś na podobę FFR (Fixed Foveated Rendering) zastosowaną w Pimaxach aby zwiększyć wydajność. Docelowo to jest projektowane dla śledzenia ruchu gałek ocznych. Dzięki temu włączanie MSAA nie obniża już w takim stopniu FPS. W/g mnie działa znakomicie :)
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #24 dnia: Maja 28, 2020, 16:44:02 »
Przepraszam za pisownię  :-[ .
Sprawa jest nieco bardziej skomplikowana  :), komputer o którym pisałem jest sprzętem kolegi z forum który zapytał się wczoraj o pomoc.
Generalnie chodziło mu o to iż w zwykłej testowej misji free flight F-18 na dość mocnym sprzęcie jest tylko 45 fps i ilość wyświetlanych klatek, _nie zmienia się niezależnie  od tego czy wyświetlany jest obraz z kokpitu czy też włączony jest widok z zewnątrz i cały ekran wypełnia w zasadzie niebo. _Zdziwiło mnie to mocno więc stąd moje pytanie jak jest u innych forumowiczów mających podobny sprzęt, ja niewiele mogę mu podpowiedzieć mam tylko i7 4790 32 gb i rtx 2070 super  ;).

Kolego naucz się pisać ze spacjami i ciągiem bo posty zaraz będą lądować w kibelku. Ile razy można poprawiać?

« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2020, 16:53:00 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 31, 2020, 00:49:35 »

Faktycznie fajna opcja. Jakos na tym 0.2 roznic nawet w grafice nie widze, a kopa dostal w lotach miedzy gorkami (moj staly test na Viggenie z wlaczonym radarem).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #26 dnia: Września 18, 2020, 11:12:02 »
Dawno nie latałem w nocy i jak wczoraj włączyłem flood lights to światło było widać tylko w prawej soczewce. Macie to samo? Na forum ED znalazłem temat o tym, ale ostatni post jest z marca kiedy ten problem podobno został naprawiony.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #27 dnia: Września 18, 2020, 11:38:53 »
A nie masz tych tweaków z single pass rendering czy jak to tam się nazywa?
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #28 dnia: Września 18, 2020, 12:55:47 »
Miałem i właśnie to było powodem. Dzięki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Września 30, 2020, 09:38:03 »
Fajny modzik - zmniejsza ikony w misjach treningowych, co faktycznie wygląda obecnie fatalnie:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=287175

www.yoyosims.pl