Dla chętnych jest możliwość pozbycia się SteamVR z DCS 
https://forum.dcs.world/topic/295123-update-263-v062-openxr-quickstart-guide-for-g2-g1-and-other-headsets/
Z minusów nie działa ReshadeVR ale w opcjach jest możliwość sterowania ostrością.
Chciałbym przetestować OpenComposite i OpenXR toolkit z DCS
-em
, ale nie wiem czy to będzie działać z goglami Pimax8K.
O ile się dobrze orientuję, OpenXR to technologia generowania obrazu dla gogli VR, którą wykorzystuje MSFS. I teraz się trochę gubię, bo mówimy o DCS
-ie, OpenXR toolkit i o rezygnacji ze SteamVR. Przeglądając instrukcję instalacji w w/w cytatu widzę, że jest ona dla gogli pracujących z WMR, takich jak HP Reverb mimo, że w tytule tej instrukcji jest
: "for G2, G1 and other Headsets..."
. Możecie mnie oświecić czy można zainstalować OpenComposite i OpenXR toolkit pod gogle Pimax8K aby to działało z DCS
-em?

Przejrzałem instrukcję podaną w cytowanym poście
, ale nigdzie nie znalazłem potwierdzenia, że to działa z Pimax'em. Widzę, że instalacja składa się z dwóch etapów: 1. Instalacja OpenComposite, 2. Instalacja OpenXR toolkit.
Według tej instrukcji należy zrobić odpowiednie ustawienia w WMR (instalacja OpenComposite). Kiedyś bardzo krótko miałem HP Reverb i WMR
, ale jak oddałem te gogle to usunąłem WMR z systemu (Windows 10). Czy to oznacza, że powinienem teraz ponownie zainstalować WMR i z instalacją iść wg w/w instrukcji, a moje gogle Pimax8K będą działać poprzez WMR? Zakładam, że SteamVR powinno być wyłączone (jak piszą wg w/w instrukcji).