Autor Wątek: Kupiłem F/A-18C w promocji i go nie mam!  (Przeczytany 3462 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kupiłem F/A-18C w promocji i go nie mam!
« dnia: Marca 26, 2020, 16:15:01 »
Witam.
Jak w temacie. Wpłaciłem na konto ED 40$, 18 marca z konta PayPal. I do tej pory nie jestem posiadaczem F/A-18. Potwierdzenie wpłaty jest na PP. Pisałem reklamacje do PP ale do dzisiaj milczą. Co robić dalej? Mniej więcej 21 marca ukazał się F/A... na jeden dzień i znikł. Mapę Persji mam od wczoraj. Ponoć to wymóg kupna "eFA"?
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2020, 22:29:26 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

Odp: Kupiłem F/A-18C w promocji, i go nie mam !
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 26, 2020, 17:51:49 »
Nie ma żadnych wymogów co do kupowania modułów. Każdy jest niezależny i wszystko można kupić osobno. W samym DCSie, kupno modułu to jedno, pobranie i instalacja go to drugie. Po zakupie trzeba wejść w "Module manager", takie 9 kwadratów małych w menu głównym, na górze ekranu. Po wejściu, jeżeli jesteś zalogowany na konto, to automatycznie powinno wykryć Horneta jako gotowy do instalacji. ED już jakiś czas temu przeszło na "keyless license" czyli licencje są przypisane bezpośrednio do konta, nie trzeba wpisywać klucza do aktywacji.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 26, 2020, 18:19:17 »
Nie ma żadnych wymogów co do kupowania modułów. Każdy jest niezależny i wszystko można kupić osobno. W samym DCSie, kupno modułu to jedno, pobranie i instalacja go to drugie. Po zakupie trzeba wejść w "Module manager", takie 9 kwadratów małych w menu głównym, na górze ekranu. Po wejściu, jeżeli jesteś zalogowany na konto, to automatycznie powinno wykryć Horneta jako gotowy do instalacji. ED już jakiś czas temu przeszło na "keyless license" czyli licencje są przypisane bezpośrednio do konta, nie trzeba wpisywać klucza do aktywacji.

Slider, czytaj ze zrozumieniem "Wpłaciłem na konto ED 40$" - co wg Ciebie to oznacza? Wg mnie to może oznaczać wszystko, tylko nie właściwy sposób zapłaty on-line...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 26, 2020, 19:52:33 »
Nie ma co, post dnia ;). Pojawił Ci się, bo był free w ramach testowania modułów: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/news/2020-03-18/ ;D.
Z tego co piszesz to przelałeś na maila za pomocą PP? Reklamuj u ED z ID transakcji z PP, ale nie tak wygląda proces zakupu.

Aż nie wiem w jaki to dział wrzucić?

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 26, 2020, 19:57:04 »
... Mapę Persji mam od wczoraj. Ponoć to wymóg kupna eFA ?
Zbyszek

@boski Chodziło głównie o to...

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 26, 2020, 20:15:26 »
Witam.
...Jak w temacie. Wpłaciłem na konto ED 40$, ...
Zbyszek
Jesteś chyba pierwszym sponsorem EDków...może zapiszą Ciebie do listy Patronite ;) Jeszcze EDki podłapią i poproszą społeczność o wspomożenie swojego dzieła w tych trudnych czasach, tak jak jeden gość z Torunia ;)
« Ostatnia zmiana: Marca 26, 2020, 20:20:45 wysłana przez castor »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 26, 2020, 20:57:24 »
Zbyszek, po pierwsze zaloguj się na swoje konto na stronie ED i w zakładce "profile" zobacz w tabelce zamówień czy ta transakcja została w ogóle zaksięgowana. To, że rzekomo wyszło z PP nie znaczy że weszło na ED.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Kupiłem F/A-18C w promocji i go nie mam!
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 26, 2020, 22:31:29 »
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/personal/order/

Zaloguj się i zobacz czy go kupiłeś. Status zamówienia (order) powinien być: "completed".
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #8 dnia: Marca 26, 2020, 23:31:21 »
KosiMazaki
Zalogowałem się i w statusie zamówienia jest napisane "completed". Transakcja zaksięgowana!!!???
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2020, 10:42:43 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #9 dnia: Marca 27, 2020, 04:41:56 »
A spróbuj może zrobić tak jak to napisano w faq (tzn. pobrać plik install_FA-18C.bat i zainstalować ręcznie, ewentualnie wyedytować Module_ID).

I have a license for the module but I can't install it via Module Manager?

If you have a serial number for the module (purchased in other store or from Steam) at first you have to bind it to account here: License serial number check, more information here: License informational Page and after that you will be able to install your product via Module Manager.
If you already check out all your serial numbers and they are bound to account and you still can't install Modules, so...
This is a quick solution for your problem :
1. Please download install batch file for your module, put this file to the root \DCS World\ folder and run it once. Should be installed your module.
2. After that run any mission and activate by your key.
If your module is not listed, then download any version, open the file with editor (Notepad++) and change the module name to one that does not manage to install, save under the desired file name and put this file to root DCS World folder and run it once.
The correct name (Module_ID) you can take from this page.

Wszystkie potrzebne linki znajdziesz tutaj:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/support/faq/#1432837

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 27, 2020, 10:44:24 »
KosiMazaki
Zalogowałem się i w statusie zamówienia jest napisane "completed". Transakcja zaksięgowana!!!???

No to moduł masz kupiony, płatność przeszła, transakcja jest sfinalizowana. Napisz do ED, ewentualnie zastosuj się do tego co Dako napisał. Ewentualnie zobacz jaką masz wersję DCS - Stable czy Open Beta, może się okazać, że moduł działa tylko z Open Betą. Taka luźna myśl...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2020, 20:36:33 »
KosiMazaki
Mam obydwie wersje DCS-a. Napisałem do ED. Odpowiedz - zakupiłem omyłkowo jako "gift". Sprawa w trakcie wyjaśnienia. Poczekam co z tego będzie?
Dzięki.
« Ostatnia zmiana: Marca 27, 2020, 21:53:12 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 01, 2020, 16:16:18 »
Sprawa wyjaśniona, Alexander z ED dziś (1 kwietnia...) rozwikłał moją wtopę.
Mam F/A 18C na pulpicie, i o to mi chodziło!
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2020, 16:19:13 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.