Autor Wątek: Multiplayer - HOST  (Przeczytany 2911 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gornet

• Gość
Multiplayer - HOST
« dnia: Stycznia 09, 2004, 17:48:59 »
Witam

No muszę poruszyć ten temat bo to ważne na Game Lobby...

Czy są jakieś ograniczenia ? Każdy może założyć pokuj ,ale czy hostować ?

Mam łącze 1Mb/s ,czyli 128 kB/s (to dwa razy szybciej niż Neo) i mam problem z hostingiem Lock Ona.. moja stałka ma oczywiście firewall.

Czy ktoś może mi pomóc i wyjaśnić jak to działa na Lobby?

Gornet

• Gość
RE
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 09, 2004, 23:27:24 »
QWA ! Nikt mi nie może odpisać ???? Czy to dla was takie trudne ????? No ludzie... !

Offline Kusch

• Global Moderator
Multiplayer - HOST
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 09, 2004, 23:43:54 »
Ja niestety nic ci nie poradze, nie mam zielonego pojecia na temat stawiania serewra na HL,nawet po lanie nie udalo mi sie z kumplem polatac.Chociaz jako client na Hyperlobby zestrzeliło sie paru amerykanców :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Multiplayer - HOST
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 10, 2004, 00:01:58 »
Cytat: Kusch
Chociaz jako client na Hyperlobby zestrzeliło sie paru amerykanców :D

latales na tej testowej wersji HL (chyba nr to 58 ), cos sie sypalo, czy wszystko dobrze dziala?

...widac nikt nie latał na tym Game Lobby, co do firewalla - jesli hostujesz to firewall nie jest dobrym pomyslem, musisz go miec otwartego na wchodzacych na twoj serwer, jesli nie umiesz tego zrobic na czas hostowania wogole go wylacz, druga sprawa to by hostowac musisz miec publiczne lacze, nie prywatne (czyli publiczny IP), po trzecie bardzo wazne to parametry kompa  ktorym hostujesz, czym lepszy tym lepiej, ot tyla z mojej strony
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Gornet

• Gość
RE
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 10, 2004, 00:58:49 »
Bardzo dzięki Ci za takie info... otóż mam Firewall (maska podsieci) i nie mogę go wyłączyć ... publicznego IP też nie mam... a mój PC to AthlonXP 2200+ ,256RAM ,GeForceFX5200 ,WinXP i łącze 128 kB/s .. gra mi się w medium wogóle nie laguje na multi..

W Sobote koleś przychodzi i zakłada bratu (obok w pokoju) Chello (to net 512kb/s czyli 64kB/s z publicznym/zmiennym IP) na dwa miesiące za 1 zł :P taka sama promocja jak w Neo.. i jemu podłącze moje łącze ,a chello zamontują u mnie na 2 miechy :]

Offline Kusch

• Global Moderator
Multiplayer - HOST
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 10, 2004, 10:33:54 »
latales na tej testowej wersji HL (chyba nr to 58 ), cos sie sypalo, czy wszystko dobrze dziala?
NO bylo pare bugów w stylu, wybuchanie na pasie startowym i dziwne przemieszczanie sie samolotów w trakcie kolowania,ale w locie juz bylo ok.Wersja na której grałem to 3458
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Multiplayer - HOST
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 10, 2004, 11:50:56 »
ciekawe kiedy wydadza juz wersje oficjalna HL-a, mam nadzieje ze juz NEXT WEEK, mial byc na poczatku stycznia, a tu juz prawie połowa...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Multiplayer - HOST
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 10, 2004, 12:24:16 »
NO bylo pare bugów w stylu, wybuchanie na pasie startowym i dziwne przemieszczanie sie samolotów w trakcie kolowania,ale w locie juz bylo ok.Wersja na której grałem to 3458

Jezeli mowisz o HyperLobby to nie jego wina, soft ten sluzy jedynie do zgadania sie i polaczenia sie z jednym hostem, dokladniej nawiazaniu polaczenia przez lockona z konkretnym ip i na tym konczy sie jego rola, reszta juz wyglada tak samo jak bys w lockonie wybral jakis ip i sie dolaczyl.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...