Autor Wątek: Narastający problem z trackingiem WMR (Samsung Odyssey).  (Przeczytany 1383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Narastający problem z trackingiem WMR (Samsung Odyssey).
« dnia: Kwietnia 18, 2020, 20:00:08 »
Niestety coś niedobrego zaczęło się dziać z moim Samsungiem Odyssey. Tak jak zawsze byłem zadowolony z poziomu trackingu nawet w dość ciemnym pokoju, tak ostatnio zaczęły szaleć. Tak jakby miały coraz większe wymagania co do oświetlenia. Wczoraj nawet w jasno oświetlonym pokoju praktycznie nie dało się latać, cały czas się gubiły. Sprawdziłem podgląd z WMR-owej latarki. Na matrycy kamery są widoczne pojedyncze martwe piksele. Może to przez nie zaczyna wariować. Wydaje mi się, że wcześniej też je widziałem. Mieliście tego typu problemy i czy coś udało się na to zaradzić?

Może czas zacząć poprawnie nazywać tematy żeby ktoś mógł potem skorzystać z wyszukiwarki? Mazak.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 18, 2020, 20:12:00 wysłana przez KosiMazaki »

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
Odp: Narastający problem z trackingiem WMR (Samsung Odyssey).
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 18, 2020, 21:10:29 »
Nie sprawdzałem „latarki” ale widzę podobne problemy ze śledzeniem w moim Reverbie - może to wina oprogramowania WMR...
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 18, 2020, 22:29:07 »
Mam nadzieję, że to soft, byłoby szkoda tego Samsunga.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 19, 2020, 01:02:55 »
Może przeinstaluj sobie Windowsowy Soft WMR? Nie zauważyłem by coś było gorzej (raz tak miałem ale zainstalowałem złe sterowniki do karty graficznej, zamiast do PC to do laptopa...;) ).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 20, 2020, 23:50:43 »
A tak mi się przypomniało, bo traktuje to już jako norma. Lecę przez całą Afrykę w czasie rzeczywistym na Piper Cub z oszałamiającą prędkością 75 MPH ;D. Zdarza mi się w trakcie zdjąć HMD, przełączyć się na tryb 2D i dziabnąć screena, bo inaczej się nie da (to bardzo fajna opcja w P3D!). Potem wracam do 3D w WMR i czasem bywa tak, że gubi śledzenie i mi. Kabina idzie za ruchami do przodu - ale wtedy robię tak - że się rozglądam mocno, na lewo, prawo do góry, tak by załapał jakieś światełka (albo robię to nawet przed założeniem HMD, ręką obracam gogle mocno do tyłu i na boki itp.) by się znów odnalazł i po chwili jest znów ok.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 21, 2020, 03:30:28 »
Chyba odpukać, działa :-). Przeinstalowałem wmr, zmieniłem sterowniki od grafiki, zabrałem wszystkie błyszczące przedmioty z biurka i jest ok.
 HMD po zasłonięciu kamer, lub wybudzeniu, potrzebuje chwili na zorientowanie się w przestrzeni, przez ten czas działają tylko żyroskopy, stąd taki efekt. Jeśli są choć minimalne kłopoty z usb potrafi to długo trwać.

Wysłane z mojego SM-T819 przy użyciu Tapatalka