Autor Wątek: Odp: Pierwsze wrażenia po instalacji modułów, których nie posiadaliście.  (Przeczytany 1485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Więc super, że taka akcja jest/była, aczkolwiek w moim przypadku firma straciła ;)
Zgadzam się Addi. Moim zdaniem ta akcja to trochę taki "jammer" - zakłócenie, uciszenie niezadowolenia z powodu opóźnienia Super Carriera. Będą wyjątki oczywiście i niektórzy coś kupią choć niekoniecznie od ED (np. JF-17). :P

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: Odp: Pierwsze wrażenia po instalacji modułów, których nie posiadaliście.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 21, 2020, 23:07:33 »
Informacja że EDki dają przez miesiąc za free wszystkie moduły do potestowania na plus. Starzy gracze popatrzą i dobrze się zastanowią nad kolejnymi modułami, a nowi "napaleni" zapewne coś kupią i firma zyska.
Osobiście w główne moduły jestem raczej "zaopatrzony", ale i tak na początku zapał był duży. Na pierwszy ogień poszedł JF-17"bieda viper", MiG-19, Albatros i śmiglaki: Gazella i Mi-8. Natomiast II WŚ nie ruszam, bo inne simy moim zdaniem fajniej oddają klimat. Po 5 godzinach na dysku pozostał tylko Mi-8, który w VR wygląda rewelacyjnie. Wiem że moduł ma swoje lata i na początku jego "płaskość" mnie trochę zniechęcała, dopiero teraz w VR czuję ten śmigłowiec rewelacyjnie. Stopień zaawansowania moim zadaniem na wysokim poziomie, oczywiście także na plus wiatraczki w kabinie ;) Lata się rewelacyjnie,ale czy kupię? Na horyzoncie jest Mi-24 (EDkowe wiewiórki mówią 4Q 2020 lub początek 2021). Zobaczymy - na razie latam. >:D

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 24, 2020, 10:27:54 »
Wydaje mi się, że jeśli ktoś chce tym latać to dużo lepiej zainwestować w X Plane czy P3D. Wtedy to ma znacznie większy sens i daje dużo frajdy.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 24, 2020, 11:04:02 »
Wydaje mi się, że jeśli ktoś chce tym latać to dużo lepiej zainwestować w X Plane czy P3D. Wtedy to ma znacznie większy sens i daje dużo frajdy.

Po co? Jeśli chce sobie polatać trochę czymś innym niż normalnie oferuje DCSW, to Jak jest idealny. A tak, za Twoją radą, musiał by wydać znacznie więcej penga i instalować pierdylion durnych dodatków, żeby "to jakoś wyglądało".

Poko

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 24, 2020, 11:06:52 »

To zależy :). W X-Plane i P3D nie złożysz misji bojowej (tak wiem, że Jak nie ma uzbrojenia), a moi kumple ostatnio zaczęli bawić się Jakiem w misje w stylu jak w filmie "Air America". ;D

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 24, 2020, 13:09:47 »
Spoko Panowie. Wiem, że można. Szczególnie jak wyobraźnia nie ogranicza. Dalej jednak z mojego punktu widzenia lepiej kupić inny tytuł pod ten samolot. Rozumiem, że to dodatkowa kasa jednak porównywalna z jednym pełno płatnym dodatkiem do DCS, a ile nowych możliwości! Oczywiście rozumiem, że macie odmienne zdanie. W sumie patrząc na to co wyrabia ED to ten ich Jak już dawno wyszedł z EA, więc to dobra okazja ;).

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2020, 13:22:48 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 24, 2020, 15:00:12 »
No ja na paradoksalnie używam DCSa stricte jako takiego właśnie "XP/P3D dla ubogich" (bez negatywnego oddźwięku). Do okazyjnego polatania VFR "dookoła trzepaka" wychodzi mi wciąż taniej od tych cywilnych platform, ale wiadomo - każdy ma swój próg akceptowalnych wydatków na simy i dodatki do nich. Popatrzę jakie (nomen-omen ;) ) skiny ludzie porobili do tego Jaka :D.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 25, 2020, 14:22:22 »
Jak-52, bardzo ładnie wykonany samolot, ale kompletnie nie widzę dla niego zastosowania u siebie w DCS. Jakby dali wersję z podwieszeniami, to bym się skusił.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 25, 2020, 16:14:25 »
Ja myślę, że dużo korzystniej byłoby gdyby skoncentrowali się na wydawaniu fajnych terenów i różnego rodzaju kampanii/misji, a nie na wypuszczaniu coraz to innych niedokończonych modeli. To trochę jak to przysłowiowe mydło i powidło. A modele typu Christian Eagle (mimo iż obiektywnie fajny), czy Jak (dla mnie całkowicie nie fajny, ale to moje prywatne zdanie) nie mają racji bytu. Trochę nieprzekonująco brzmi argument o oszczędzaniu pieniędzy, kupując tego typu modele do polatania w DCS-ie , zamiast wydawania na XP, MFS, czy Prepar. Jedyną racją bytu DCS-a są modele militarne, gdyż poza nimi jest to nadal rodzaj "protezy" symulatora własnie w związku z ubogimi terenami/kampaniami/misjami. I nie ma co porównywać tej protezy (w przypadku modeli cywilnych) do pełnoprawnych symulatorów odtwarzających lepiej lub gorzej, ale cały świat i oferujących w standardzie najczęściej kilka zupełnie przyzwoitych modeli. W przypadku strzelania od biedy jeden teatr działań wystarczy, w przypadku latania nastawionego na nawigację, podziwianie, odkrywanie ubóstwo DCS-a poraża.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 25, 2020, 16:59:00 »
Po co znowu to wałować? Temat jest o pierwszych wrażeniach, a nie znowu koncert życzeń. Każdy temat o tym samym. Nie podoba się to nie kupować, nie grać, przegryźć kabel od Internetu i zmienić hobby.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"