Autor Wątek: HP Reverb druga generacja  (Przeczytany 49918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb druga generacja
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 26, 2020, 11:37:40 »
Ponoc tak ma byc , czyli jednak FOV wiekszy i rozdzielczosc taka sama, eeee? IPD cyfrowe ale ma dzialac...

W komentarzach pod tym postem na Reddicie wypowiedział się gość z HP.
I will jump in and say that some of this is true but others are laughably false.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
F-16C Block50 driver...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 28, 2020, 18:34:34 »
Podsumowanie informacji z wywiadu:
- $600 USD
- Windows Mixed Reality
- Exact same index speakers
- Lenses designed by valve (but not same as index)
- Fresnel lenses
- Magnetic face gasket designed by valve (but not same as index)
- Fall release date, pre-orders available now
- Physical IPD Adjustment (60-68mm)
- Inside out tracking only, 4 cameras
- New controllers that are more similar to oculus touch controllers
- G2 Controllers can be sold separately & they are backwards-compatible with old WMR headsets (but old controllers are not compatible with the G2)
- Price for controllers only will be decided in 1-2 months
- Two 2160 x 2160 LCD Panels (brand new, better colors & contrast, reduced persistence, brighter)
- 90hz
- 6 meter cable
- 114° FOV
- Mura has been fixed
- Similar microphones to Reverb G1
- 1.21 lbs/550 grams (lighter than oculus quest & index)

https://old.reddit.com/r/virtualreality/comments/gs91nx/official_hp_reverb_g2_specs_price/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 28, 2020, 18:36:18 »
Cena 600$ w pre order (ale jak na PL plus VAT pewnie, chyba, że znów będzie dobra oferta w X-kom ;) ).
Nie ma nic o FOV, sądzę, że taki sam będzie. Natomiast pytanie co to jest ten RGB Subpixel Stripe (ponoć w tym G2 obraz jest wyraźniejszy niż w obecnym Reverbie, może to właśnie jakaś taka technologia), którego nie ma ani Indeks ani Rift S?
IPD mechaniczne jakby ktoś się pytał.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 28, 2020, 18:39:27 »
FOV ten sam - 114 stopni.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #20 dnia: Maja 28, 2020, 18:42:20 »
Porównanie z poprzednią wersją G1:
https://www.roadtovr.com/hp-reverb-g2-hands-on-preview/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 28, 2020, 19:55:43 »
Tak naprawdę to hmmmm.... jak ktoś jest obecnie zadowolony z Reverba, tzn. ma odpowiednie IPD (63-64-65), ma śledzenie ok, albo jaśniejszy pokój* (*można sobie włączyć lampkę biurkową) to jakiegoś sensownego argumentu nie widzę w przesiadce i wydawaniu tych 600$ na nowo. Raczej to taki lekki tuning obecnego zestawu. Natomiast jak komuś obecne IPD nie pasuje do swojej twarzy, albo miał problemy ze śledzeniem to na pewno warto. Warto na pewno poczekać na testy porównawcze u użytkowników ale to nie jest tutaj tak, że wszyscy posiadacze Reverba teraz łykną G2. To chyba bardziej produkt dla tych klientów, których pominięto do tej pory.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #22 dnia: Maja 28, 2020, 20:36:11 »
Physical IPD Adjustment (60-68mm)
Tutaj wielu będzie zawiedzionych, mi na styk powinien wystarczyć ten zakres. Moim zdaniem to spory tuning, eliminuje oczywiste wady dotychczasowego zestawu (fizyczne ipd, lepszy dźwięk, lepszy tracking)
Wzięli to co najlepsze z obu zestawów i połączyli w jeden produkt. Moim zdaniem to będzie spory hit i może być prawdziwym przełomem w VR. To może być pierwszy w pełni użytkowy, niezbyt drogi, świetnej jakości zestaw VR.
 Dźwięk w Index jest naprawdę rewelacyjny i choćby dla niego warto wymienić. Ja biorę na bank jak tylko się pojawi. Na coś takiego własnie czekałem. Nie ma niestety oled, ale nie można mieć wszystkiego :-/

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 28, 2020, 21:58:33 »
Optyka ma być lepsza, ja u siebie murę dostrzegam i trochę przeszkadza. Do tego lepsze kontrolery przypominające te z Oculusa.

Może też ogarną wreszcie miękki kabel :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Yossarian

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 28, 2020, 22:15:20 »
IPD tylko do 68. Ja mam 70 mm ale jak będzie pre-order w x-kom to zaryzykuję.

Choć Pimax8KX ma regulację do 75 mm.... no już sam nie wiem... Zobaczymy kto wygra wyścig na polskie półki sklepowe...  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :)
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2020, 22:21:43 wysłana przez Yossarian »

Falcon 4 BMS, DCS, FSX, VR: Pimax8KX, TrackIR3 Pro+vector, Thrustmaster Hotas Warthog, Slaw Rudder, Windows 10 64b, 32GB RAM, AMD Ryzen 5 5600X , RTX3090

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 28, 2020, 23:30:52 »
Czyli krótko mówiąc, jeżeli ktoś jeszcze nie ma zestawu VR w domu to ten trza brać. Kiedy pierwsze sztuki na rynku?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 29, 2020, 00:05:33 »
Kiedy pierwsze sztuki na rynku?

Sprzedaż ma ruszyć na jesieni, ale kiedy będą u nas dostępne to wielka niewiadoma. Jeśli będzie tak jak z G1 to szybko ich nie zobaczymy nad Wisłą. Mam nadzieje, że teraz będzie jednak inaczej - już się zapisałem na "preorder" ;)
F-16C Block50 driver...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 29, 2020, 00:08:19 »
Dźwięk w Index jest naprawdę rewelacyjny i choćby dla niego warto wymienić.

Zawsze mnie to zastanawia w kontekście chwalenia słuchawek od VR. Miałem 3 na uszach i każda to był dźwięk badziew, nie umywający się do softu Sound Blastera, mini jacka i zwykłych słuchawek za chociażby 100zł.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #28 dnia: Maja 29, 2020, 00:15:03 »
Zawsze mnie to zastanawia w kontekście chwalenia słuchawek od VR. Miałem 3 na uszach i każda to był dźwięk badziew, nie umywający się do softu Sound Blastera, mini jacka i zwykłych słuchawek za chociażby 100zł.

Immersja?  Chodzi o sam sposób w jaki dźwięk otacza, słuchawki nie dotykają uszu, bo to bardziej głośniki nie słuchawki. Nie wspominając o tym, że są naprawdę dobrej jakości, bez żadnego porównania z tym Reverbowym badziewiem.
Mają też swoje minusy, niestety słuchać je z zewnątrz mniej więcej na poziome otwartych słuchawek.

« Odpowiedź #29 dnia: Maja 29, 2020, 00:25:18 »
IPD tylko do 68. Ja mam 70 mm ale jak będzie pre-order w x-kom to zaryzykuję.

Choć Pimax8KX ma regulację do 75 mm.... no już sam nie wiem... Zobaczymy kto wygra wyścig na polskie półki sklepowe...  :icon_biggrin: :icon_biggrin: :)
Pamiętaj, że IPD Pimaxa jest inaczej liczone.

Ja raczej na pewno się na G2 przesiąde.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2