Autor Wątek: HP Reverb druga generacja  (Przeczytany 50131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb druga generacja
« Odpowiedź #390 dnia: Kwietnia 07, 2021, 20:00:33 »
Do symulatorów tylko Reverb bije na głowę jakością obrazu, jeśli mieścisz sie w zakresie IPD 60-68 to bierz w ciemno.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #391 dnia: Kwietnia 07, 2021, 23:11:02 »
RedGuy - Dokładnie tak jak poprzednik mówi. Miałem i przetestowałem Oculusy, które były super, potem wpadły Oculusy S-ki i wrażenia super+, następnie Reverby G1 - tu już rewelacja i teraz G2 -na teraz innych nie chcę. Symulatory DCS, XPlane11 i MSFS super. Tak jak wcześniej już pisano tutaj, trzeba samemu założyć i polatać. Jak nie miałeś styczności z VR to mózg musi się przyzwyczaić do nowych bodźców. Będziesz Pan zadowolony ;)  Questy2 odpuść.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #392 dnia: Kwietnia 07, 2021, 23:27:12 »
Przekonywaliście, mówiliście, no i masz babo placek...
Używka Reverb G2 dziś przyszła. W tym VR home czy jak to się nazywa, to całkiem fajnie to wygląda. Wizualizacja kontrolerów jest tam, gdzie mam ręce. Flashlight działa fajnie. :)
Pierwszy test w MSFS...
Jaka ta C152 jest malutka w środku! Jak pokrętła, przełączniki i wolant wystają w moją stronę! :D :D :D
Krąg na EPBC i jednak muszę odpocząć jak ściągnąłem okulary z oczu. Błędnik na samym początku lekko czułem, później OK.
Teraz muszę poustawiać to wszystko żeby zwiększyć FPS, ale to już zadanie na weekend. :)
No jest zabawka przednia! :D

PS Reakcja żony dokładnie taka jak się spodziewałem... :P No cóż, nie każdemu dogodzi. ;)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #393 dnia: Kwietnia 08, 2021, 07:18:35 »
Co do reakcji drugiej połowy, to delikatnie mówiąc były dąsy i to przy używce Okulusa za znacznie mniejsze pieniądze. Ale jak spróbowała, od razu w Ju88 i polatała trochę, plus przymusowe lądowanie w polu, to już inna rozmowa. Nawet dofinansowanie do zabawki obiecała. Największe  wrażenie zrobili na niej lotnicy siedzący obok. :)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Kwietnia 08, 2021, 09:36:27 »
Ktoś ma jakieś doświadczenia z IPD >70 w G2?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #395 dnia: Kwietnia 08, 2021, 11:37:22 »
Największe  wrażenie zrobili na niej lotnicy siedzący obok. :)

Nie odpalaj jej jakiś stron przypadkiem ... ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #396 dnia: Kwietnia 08, 2021, 12:51:54 »
No tak. :) Najważniejsze że jest zainteresowanie. :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #397 dnia: Kwietnia 08, 2021, 13:07:08 »
No tak. :) Najważniejsze że jest zainteresowanie. :evil:

Dobrym schematem na przełamanie lodów jest:
1/ Instalujesz VR Google Earth, pokazujesz gdzie spędzicie wakacje (kiedyś rzecz jasna) w 3D.
2/ Pokazanie świata podwodnego w the Blue (demko wystarczy).
Pozamiatane. Nawet teściowa to łyknęła ;D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #398 dnia: Kwietnia 08, 2021, 17:36:59 »
Ktoś ma jakieś doświadczenia z IPD >70 w G2?
Mam 68,5 (w dali) i jak zmniejszam maksymalny rozstaw od razu czuję spadek ostrości i mniejszy sweet spot. Ok 70 myślę, że jeszcze ok, ale większe IPD już będzie problematyczne. 

« Odpowiedź #399 dnia: Kwietnia 08, 2021, 20:38:47 »
RedGuy - Dokładnie tak jak poprzednik mówi. Miałem i przetestowałem Oculusy, które były super, potem wpadły Oculusy S-ki i wrażenia super+, następnie Reverby G1 - tu już rewelacja i teraz G2 -na teraz innych nie chcę. Symulatory DCS, XPlane11 i MSFS super. Tak jak wcześniej już pisano tutaj, trzeba samemu założyć i polatać. Jak nie miałeś styczności z VR to mózg musi się przyzwyczaić do nowych bodźców. Będziesz Pan zadowolony ;)  Questy2 odpuść.

Zdaję sobie sprawę z tego że przesiadka z gorszych gogli na lepsze robi pozytywne wrażenie, ale w moim przypadku podejrzewam że nawet najgorsze gogle zrobią wrażenie...
Poza powyższym na ten moment mój komp nie nadaje się za bardzo do VR, więc czy będzie to Quest czy Reverb to i tak na razie będę go prawdopodobnie używał "na pół gwizdka" ponieważ czeka mnie upgrade kompa, a co za tym idzie jaki headset bym nie kupił to i tak na dziś nie wykorzystam go w pełni.
Swoją drogą straszny hype jest na te Reverby na forum, bez jakiejkolwiek alternatywy dla ludzi którzy dopiero chcą zacząć przygodę z VR i nie mają żadnego odniesienia. Reverb i już! (Dziwię się że nie Pimax 8K) ;)
W Oculusie prócz ceny podoba mi się np. to, że może być bezprzewodowy i inni domownicy również mogą mieć frajdę z jego użytkowania w czymś innym niż symulatory.
Born to fly. Forced to work.

« Odpowiedź #400 dnia: Kwietnia 08, 2021, 21:05:33 »
HP Reverb G2 Omnicept Edition. W skrócie Reverb G2 z dodanymi czujnikami rytmu serca, śledzenia twarzy i oczu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #401 dnia: Kwietnia 08, 2021, 21:07:47 »
z dodanymi czujnikami rytmu serca

A to po co? No chyba, że ma zniwelować obecny efekt, bo gogle wyczuwają właśnie bicie serca i obraz potrafi pulsować. Na serio :D.
Z drugiej strony to świadczy o super czułości na ruchy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #402 dnia: Kwietnia 08, 2021, 21:15:46 »
RedGuy po prostu Reverb umożliwia komfortowe latanie bez wpatrywania się w zegary czy MFD aby coś na nich zobaczyć. Wszystkie pozostałe gogle po prostu są pod tym względem sporo gorsze a stosunek ceny/do jakości obrazu jest chyba najlepszy na rynku.

« Odpowiedź #403 dnia: Kwietnia 08, 2021, 21:58:17 »
RedGuy po prostu Reverb umożliwia komfortowe latanie bez wpatrywania się w zegary czy MFD aby coś na nich zobaczyć. Wszystkie pozostałe gogle po prostu są pod tym względem sporo gorsze a stosunek ceny/do jakości obrazu jest chyba najlepszy na rynku.

I to jest już konkretny argument przemawiający za Reverbem.
Jednak nadal jestem w stanie odczytać wskazania zegarów po lewej stronie!?

Born to fly. Forced to work.

« Odpowiedź #404 dnia: Kwietnia 08, 2021, 22:22:06 »
1/ Instalujesz VR Google Earth, pokazujesz gdzie spędzicie wakacje (kiedyś rzecz jasna) w 3D.
Patrz kochanie, to są nasze wakacje. Jest koronawirus, kupiłem Reverba, innych nie będzie... ;P
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11