Autor Wątek: HP Reverb druga generacja  (Przeczytany 50210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: HP Reverb druga generacja
« Odpowiedź #435 dnia: Kwietnia 25, 2021, 22:54:46 »
Mam wrażenie, że u mnie działają lepiej, ale to może zależy od oświetlenia i umeblowania pokoju.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #436 dnia: Kwietnia 25, 2021, 22:58:45 »
Moje g2 zdecydowanie lepiej niż g1. Też gram w słabym świetle. Wcześniej to było niemożliwe.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #437 dnia: Kwietnia 26, 2021, 00:04:16 »
U mnie też śledzenie w G2 jest zdecydowanie lepsze. Spróbuj YoYo wyczyścić Environment Data w ustawieniach Mixed Reality. U mnie to pomaga jak czasami obraz zaczyna "pływać" nawet przy dobrym oświetleniu.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #438 dnia: Kwietnia 26, 2021, 07:59:03 »
U mnie też śledzenie w G2 jest zdecydowanie lepsze. Spróbuj YoYo wyczyścić Environment Data w ustawieniach Mixed Reality. U mnie to pomaga jak czasami obraz zaczyna "pływać" nawet przy dobrym oświetleniu.

Moze racja, nie pamietam czy to robilem. Co do dodatkowego oswietlenia ewentualnie to tak mysle ze najlepiej by bylo wstawic tasme ledowa z tylu monitora, proste rozwiazanie i nie zabiera nic miejsca.

Ps. Wczoraj tak sobie troche polatalem zdejmujac gabczasta oslonke wraz z tym elementem podtrzymujacym (gasket). Moze w FOV jest minimalna roznica, ale jako ze ma sie oczy bardzo blisko soczewek Sweet Spot jest bardzo ok! Czyli to wina tunelu w stosunku do G1, ktory w G2 jest zauwazalnie dluzszy (pewnie dla osob noszacych okulary), a nie soczewek. Trzeba bedzie sobie cos takiego chyba sprawic. Roznica w sweet spot jest znaczna.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: Kwietnia 26, 2021, 08:45:15 »
U mnie śledzenie w G2 zdecydowanie lepsze niż G1, nawet przy słabym świetle radzą sobie bardzo dobrze.
F-16C Block50 driver...

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #440 dnia: Kwietnia 26, 2021, 11:38:33 »
Kupiłem niedawno wkładkę....

A jak z wygodą całości? Widzę, że on łaczył to z wkładką HTC Vive. Niestety widzę, że już nie ma w swojej ofercie takiego połączenia już ale jest u alibabki sama wkładka.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #441 dnia: Kwietnia 26, 2021, 11:50:58 »
Ja wydrukowałem sobie taką wkładkę: https://www.thingiverse.com/thing:4673045
Może model nie jest najwyższych lotów, ale w porównaniu do innych wkładek jest szerszy przez co nie uciska mi głowy po bokach.
Do tego kupiłem tę nakładkę: https://allegro.pl/oferta/skorzana-nakladka-ochronna-do-gogli-htc-vive-9786565592

Jest wygodnie, nic nie uwiera. Przy nosie nie dodawałem żadnych gąbek, przez co mogę zerknąć na monitor bez dotykania gogli, a w trakcie lotu w ogóle to nie przeszkadza.

« Odpowiedź #442 dnia: Kwietnia 26, 2021, 12:10:54 »
W wersji po taniości kupujesz na portalu aukcyjnym "NAKŁADKA do gogli VR HTC VIVE" (podobno pasuje) i tzw. taśmę rzepową.
Osobiście użyłem zapasowego drugiego VR Cover od sprzedanego Samsunga Odyssey.
Całość montowana jest na taśmie rzepowej (a plastikowe dystanse i oryginalna nakładka po zdemontowaniu mogą trafić do pudełka).
Filmik jest tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=07QUO03YWuo

PS
Nadal nic nie przeszkadza by używać zamiennie obu rozwiązań. :)

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #443 dnia: Kwietnia 26, 2021, 13:05:58 »
Filmik jest tutaj:
https://www.youtube.com/watch?v=07QUO03YWuo

O jaka fajna ta bieda wersja ;). W sumie można by użyć taśmy z gąbką do uszczelniania okna ;D. Różnica jest znaczna będąc bliżej, nawet przy tym 0,5 cm bliżej sweet spot wraca do normy. Coś muszę z tym wykombinować.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2021, 13:42:41 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #444 dnia: Kwietnia 26, 2021, 18:30:38 »
A jak z wygodą

Wkładka pasuje do Reverba idealnie, ma nawet wbudowane magnesy przez co trzyma się jak oryginalna. Jak kupowałem to gąbek też nie miał na stanie więc kupiłem osobno, taką samą jak podlinkował lukasz7. Jedyny jej minus to obicie jest ze sztucznej skóry. W oryginale jest materiał przez co nie klei się do pyska jak się skóra trochę spoci.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #445 dnia: Kwietnia 27, 2021, 07:32:39 »
Wziąłem, zobaczymy to cudo. Zresztą to chyba z Czech idzie (albo autor jest z Czech). Gąbkę wziąłem z Alibaby, tam są po 8zl, o ile dojdzie. Fakt, ta oryginalna, chociaż bardzo gruba, jest całkiem miła w dotyku.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2021, 18:54:07 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #446 dnia: Kwietnia 27, 2021, 13:59:17 »
Osobiście zostałem przy samej cienkiej gąbce. Rzęsami czasem jeżdżę po soczewce ;)  myślałem o druku ramki, kasa  nieduża, ale zrezygnowałem, bo to jednak oddala oczy i zmniejsza fov i sweetspot, które i tak są już małe.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2021, 14:29:26 wysłana przez KosiMazaki »
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #447 dnia: Kwietnia 27, 2021, 18:39:41 »
Dzięki  za poprawkę Kosi. Popraw jeszcze post Yoyo wyżej bo pełno błędów ;).

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 27, 2021, 19:02:15 wysłana przez KosiMazaki »
Win10 64bit

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #448 dnia: Kwietnia 27, 2021, 19:01:57 »
Dzięki  za poprawkę Kosi. Popraw jeszcze post Yoyo wyżej bo pełno błędów ;).

Nie zrobiłeś błędu, a niepotrzebne powtórzenie. No chyba, że masz taką wielką potrzebę zaakcentowania, że to Ty zrobiłeś, ale pisząc post chyba raczej wiadomo, że to Ty. Czasami warto jeszcze raz przeczytać to co się napisało. Nawet jeśli klepiesz z komórki ;).

Za to Yoyek walnął jednego babola i niech się teraz tłumaczy  :032:. Klasyczna pułapka jak nie używa się polskich znaków.

Dziękuję za czujność :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #449 dnia: Kwietnia 27, 2021, 20:17:59 »
Nie wiem o co chodzi bo pisałem z tabletu i zdaje się nic w temacie "albo tak albo tak" nie zmienialiśmy na Forum, ale dzięki Mazaczku za kolorowankę ;>.

www.yoyosims.pl