Autor Wątek: HP Reverb druga generacja  (Przeczytany 50193 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: HP Reverb druga generacja
« Odpowiedź #480 dnia: Maja 25, 2022, 22:22:38 »
A ktoś może coś śledził co z tą trzecią rewizją? Miało być przecież kilka poprawek w stosunku do G2, w tym nowy "gasket", a tu ani widu ani słychu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #481 dnia: Listopada 08, 2022, 18:48:20 »
A to co?

Chyba Reverbik G2 odmówił mi posłuszeństwa :(. Z tym, że obstawiam kabel. Dziś jeszcze działał, teraz chciałem polatać i nie idzie. Na USB-C w ogóle nie wykrywa nic (na tym zasilaczu nie pali się ta biała dioda). Na przejściówce i USB 3 to co widać, babole jakieś.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #482 dnia: Listopada 08, 2022, 18:53:15 »
Wczoraj uruchomiłem MS Store i była jakaś poprawka do HP Reverb G2 setup, może się coś zainstalowało i namieszało w systemie.
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2022, 19:48:55 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #483 dnia: Listopada 08, 2022, 20:23:31 »
Ciężko powiedzieć, niby wszystko aktualne itp. Obstawiam klasyczny przypadek kablowy, który potrafi i w G2 się zrypać bez powodu :(. BIOS aktualny, chipset też. Windows w zasadzie świeżo postawiony. Dobrze, że gogle na gwarancji (04.2021 X-kom). Fajnie by tylko było jakby dosłali sam kabel, a dopiero później ew. zgłoszenie całego zestawu jakby to nie pomogło. Raczej nie widzę tutaj konfliktów u siebie. Porty sprawdzone z innymi urządzenia, zarówno C jak i A. Wszystko ok.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #484 dnia: Listopada 08, 2022, 21:04:13 »
Kabel powinni wysłać szybko, bo była akcja serwisowa na kable w pierwszej rewizji i mają to przećwiczone. Ja dostałem na drugi dzień od telefonu na infolinię.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #485 dnia: Listopada 08, 2022, 21:32:17 »
Kabel powinni wysłać szybko, bo była akcja serwisowa na kable w pierwszej rewizji i mają to przećwiczone. Ja dostałem na drugi dzień od telefonu na infolinię.

Na infolinię HP czy dystrybutora?

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #486 dnia: Listopada 08, 2022, 22:02:10 »
Na infolinię HP.

« Odpowiedź #487 dnia: Listopada 09, 2022, 06:35:49 »
Ciężko powiedzieć, niby wszystko aktualne itp. Obstawiam klasyczny przypadek kablowy, który potrafi i w G2 się zrypać bez powodu :(. BIOS aktualny, chipset też. Windows w zasadzie świeżo postawiony. Dobrze, że gogle na gwarancji (04.2021 X-kom). Fajnie by tylko było jakby dosłali sam kabel, a dopiero później ew. zgłoszenie całego zestawu jakby to nie pomogło. Raczej nie widzę tutaj konfliktów u siebie. Porty sprawdzone z innymi urządzenia, zarówno C jak i A. Wszystko ok.

A zasilacz do reverba, sprawdziłeś ? Przy pierwszych goglach dostałem uszkodzony już na starcie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #488 dnia: Listopada 09, 2022, 07:04:07 »
Zasilacz raczej ok. Przynajmniej na USB-A dioda (biala na zasilaczu) swieci. Przy polaczeniu za pomoca USB-C nie. Nie mam pomyslu jak inaczej mozna go sprawdzic ;) bo w obu przypadkach gogle nie sa wykrywane.

Na infolinię HP.

Faktycznie. Nr tel. wyświetla się tylko jak się pod nr seryjny, który jest na goglach (nie na kablu) po lewej stronie. Zgłoszenie poszło, niby w ciągu 1-2 dni mam mieć kabel. Zobaczymy czy to to.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2022, 08:24:35 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #489 dnia: Listopada 10, 2022, 11:45:57 »
Świetna wiadomość (dla mnie, ale może i innym się przyda). Kabelki dziś dotarły, więc mega szybko (zgłoszenie we wtorek do HP, a dziś czwartek). Podłączone i... ruszyło na USB C! Widzę, że dosłali mi z obecnej rewizji, z większą kostką i nieco miększymi kablami. Dobrze. Ciekawe co się zmieniło w konstrukcji, że teraz ta kostka jest prawie dwa razy większa. Oprócz tego jest przycisk Power on/off (co on daje?). Potestuję wieczorem, teraz nie mam czasu ale wszystko zdaje się ok :).

« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2022, 18:34:28 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #490 dnia: Listopada 10, 2022, 11:52:33 »
Oprócz tego jest przycisk Power on/off (co on daje?).

To co każdy pstryczek, możesz wyłączyć urządzenie jak z niego nie korzystasz. :)
Inaczej Reverb będzie cały czas zasilany gdy komputer jest włączony, latem czuć że się grzeje.

Nowa rewizja kabla naprawia jakieś babole w komunikacji po USB, ale to głównie wychodziło na płytach AMD. Tam gogle potrafiły w ogóle nie startować albo zawieszać się w trakcie gry. Stąd w ogóle akcja wymiany kabli.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #491 dnia: Listopada 10, 2022, 12:51:35 »
W sumie ten przycisk może też służyć temu, by nie nurkować z tyłu obudowy. Czasem tak miałem (powiedzmy, że raz na miesiąc), że gogle nie były wykrywane, wtedy trzeba było na chwilę odłączyć kabel USB. Potem się wycwaniłem i zauważyłem, że odłaczenie na chwilę tej małej wtyczki zasilacza od kostki dawało taki sam efekt (a już schylać się tak bardzo nie trzeba było). Teraz będzie prztyczek na to ;).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #492 dnia: Listopada 21, 2022, 10:06:22 »
 Potrzebna ładowarka i akumulatorki do Reverba G2. Jest tego trochę w ofercie, ale może macie coś sprawdzonego? Pozdrawiam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #493 dnia: Listopada 21, 2022, 18:38:28 »
Do kontrolerow?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #494 dnia: Listopada 22, 2022, 06:09:44 »
Tak:)