Autor Wątek: Thompson's Mission Pack - paczka misji z polskimi akcentami  (Przeczytany 3004 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Thompson's Mission Pack - paczka misji z polskimi akcentami
« dnia: Czerwca 01, 2020, 20:34:09 »
Cześć!
Część użytkowników na pewno zna moją paczkę misji. Wypuściłem ją w 2014. Dziś dodałem kolejne misje. Nie brakuje polskich akcentów. W poniższym poście opiszę krótko każdą z misji.

Dawno temu, gdy miałem tylko Forgotten Battles AEP, stworzyłem kilka misji. Po jakimś czasie zakupiłem pełną edycję 1946, zawierającą pierwszego Ił-2 Szturmowik (z 2001), Forgotten Battles, Ace Expansion Pack, Pe-2 Peszka, Szturmowiki nad Mandżurią, Pacific Fighters, 1946. Ciekawym faktem jest to, że obecnie czasem pojawia się ona w Biedrze za 10 zł :D

W 2014 roku postanowiłem podzielić się tymi misjami na moddb. Od tamtego czasu nie próżnowałem i powstały kolejne. Od dziś są do pobrania dla innych. Link:
https://www.moddb.com/mods/thompsons-mission-pack
Kwestia instalacji i inne sprawy techniczne, omówiłem w opisie moda na moddb.

Misji do FB AEP nie będę opisywać, bo to prehistoria. Działają poprawnie tylko na FB AEP, a większość osób i tak gra na 1946.

Misje do pełnej edycji 1946:
Część pierwsza z 2014:
1) Japonia:
- Okinawa, 1945: Jako pilot Zero zaatakuj wrogą flotę. Misję można traktować jako operację Kamikadze lub zwykły nalot - jak kto woli.
- Kiusiu, 1945: Trochę w klimacie dodatku 1946. Wykonaj chrzest bojowy samolotu J9Y "Kwiat Pomarańczy".
2) Polska:
- Lwów, 1939: Jako pilot PZL P-37 wykonaj nalot na niemieckie czołgi. Niestety z braku laku lecimy IŁ-4, bo względnie podobny. Za to P-11c jak najbardziej prawdziwe.
- Normandia, 1944: Poprowadź 4 samoloty Mosquito w celu ataku na niemieckie okręty w Hawrze.
3) Wielka Brytania:
- Afryka, 1941: Cztery P-40 eskortują Hurricane'y atakujące wrogie lotnisko.
- Włochy, 1944: Polskie B-24 wykonają nalot bombowy na bazę ANR. Wyczyść im drogę swoim Mosquito, niszcząc wrogie myśliwce nocne.
4) USA:
- samotny B-25 wraca po nalocie. Czy japońskie Zero go dopadną?
- wykonaj lot treningowy Hellcat'em, niszcząc rakietami zdobyty japoński sprzęt.
- broń Midway prowadząc do boju dwa myśliwce Wildcat.
- Wojna w Korei: północnokoreańskie IŁ-10 atakują naszą bazę. Cztery F-80 startują w celu ich przechwycenia.
5) Niemcy:
- 1944: zaatakuj amerykański sztab w Ardenach za pomocą BF-109, upodobnionego do P-51.

Część druga z 2020:
1) Francja:
- 1950: zaatakuj pozycje Viet Minh'u w Indochinach. Do wyboru Hellcat lub Kingcobra.
2) Niemcy:
- 1941: broń konwoju z surowcami z Norwegii przed atakiem Brytyjczyków. Prowadzisz cztery Bf-109.
- Belgia, 1940: broń swojego lotniska przed atakiem lotnictwa Francji i Anglii. Cztery Bf-109 poderwane w trybie alarmowym.
- Tobruk, 1942: wspieraj siły włosko-niemieckie atakujące miasto, prowadząc klucz Ju-87.
3) Włochy:
- Afryka, 1942: zabezpiecz lądowanie Ju-57 z zaopatrzeniem dla naszych sił. Lecisz MC-202.
- Włochy, 1944: Siły ANR, wierne Duce i Niemcom. Odeprzyj atak na port, prowadząc klucz MC-205.
4) Polska:
- Zakopane, 1939: Wojna wisi w powietrzu. Słowackie samoloty naruszają naszą przestrzeń powietrzną. Dwa P-11c zostały przydzielone do patrolowania granicy.
- Lwów, 1939: Alarm! Nad nasze lotnisko zmierzają Sztukasy! Myśliwce P-11c bronią bazy.
- Lwów, 1939: Rozkaz ewakuacji do Rumunii. Ostanie naprawy na lotnisku we Lwowie i ruszamy. Jednak Niemcy i Sowieci na pewno tak łatwo nie odpuszczą.
5) Sowieci:
- Berlin, 1945: Niemcy bronią się zaciekle. Zaatakuj kolumny samochodów, prowadząc klucz samolotów A-20 Havoc. Myśliwce Jak-9 z polskiej jednostki zapewnią Ci osłonę.
- Stalingrad, 1942: Dziś atakujemy rumuńskie lotnisko polowe. Osiem samolotów IŁ-2 zniszczy wrogie maszyny na ziemi.
- Korea, 1945: Japończycy cofają się. Poprowadź klucz myśliwców Kingcobra w celu ataku na ich kolumny transportowe.
6) Wielka Brytania:
- Szkocja, 1940: Bitwa o Anglię. Poprowadź Hurricane'y przeciw formacji Ju-88.
- Norwegia, 1944: Niemcy chcą przewieść cenny ładunek na lotnisko. Prowadząc parę Mosquito zaskocz ich po drodze.
- Afryka, 1940: Operacja Catapult. Flota Francji Vichy w Algierze odmówiła przyłączenia się do Wolnych Francuzów. Wydali na siebie wyrok. Myśliwce Spitfire zapewnią osłonę bombowcom.

Misje nie są w 100% historyczne, ale starałem się nie przekraczać granic zdrowego rozsądku.
Jestem ciekaw Waszych wrażeń. Jeśli ktoś gra w Men of War Assault Squad 2, to polecam też moje mody do tej gry.
Pozdrawiam!

Odp: Thompson's Mission Pack - paczka misji z polskimi akcentami
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 25, 2020, 22:33:59 »
Pobrałem, zagrałem,_nie pożałowałem 8).

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2020, 07:50:55 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2020, 22:12:43 »
Szkoda że trochę się spóźniłeś z tymi misjami jakieś 10 lat  ;)
Ił-2 1946 dawno już kurzy się w szafie  :cry:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2020, 15:15:51 »
Szkoda że trochę się spóźniłeś z tymi misjami jakieś 10 lat  ;)
Ił-2 1946 dawno już kurzy się w szafie  :cry:

Ale za kolejne 10 lat to już będzie retro i ponownie stanie się atrakcyjne  :evil:.

« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 17, 2020, 21:16:17 »
No nie wiem, czy tak bardzo retro. Chłopaki z Daidalos reanimują tego staruszka jak tylko mogą. Ponoć "robi się" patch 4.15.  :o