Autor Wątek: DCS: P-47 Thunderbolt premiera  (Przeczytany 3635 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
DCS: P-47 Thunderbolt premiera
« dnia: Czerwca 04, 2020, 09:53:14 »
https://youtu.be/CH3uz-qWsqk  :evil:

Model wydany. Akurat sentyment do Juga mają chyba wszyscy więc pewnie i warto mieć go w swojej kolekcji jak ktoś lubi WWII.
Pierwsze wrażenia - zawiedziony nie jestem na pewno. Model wykonany bardzo ładnie (chociaż na 3 skiny tylko jeden jest poprawny, dwa pozostałe mają braki w teksturach lol), VC fajny. Lata i zachowuje się w miarę ok, sporo trzeba trymować, od śmigła jest dość duży moment obrotowy (minus, że niezależnie od RPM mam wrażenie, że taki sam) ale też FM w fazie jeszcze do dopracowania ponoć. Bardzo dobre dźwięki. Szkoda oczywiście, że nie ma tu kampanii jakiejś A-G, to w przypadku Juga aż się po prostu prosi. Pewnie coś powstanie (płatnego rzecz jasna). Ogólnie na szybko - model fajny. Braki natomiast takie w fazie EA na teraz:

During the Early Access period, we will also include:

Improved FM with accurate post-stall behaviour
Improvements to the cooling system
Water injection system
Improved damage system and visuals
Support of our new internal structure-based damage model
Damage of the engine poor management of temperature and over-stress situations
Additional skins
M10 smoke tank
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2020, 10:04:11 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: DCS: P-47 Thunderbolt premiera
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 04, 2020, 10:44:51 »
Akurat sentyment do Juga mają chyba wszyscy więc pewnie i warto mieć go w swojej kolekcji jak ktoś lubi WWII.

Nie wszyscy ;)
Gdyby był ranking na jeden z najmniej urodziwych myśliwców IIWŚ, to według mnie P-47 z pewnością byłby w czołówce ;)
Ale jak to mówią "de gustibus...." :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 04, 2020, 11:04:52 »
Nie wszyscy ;)
Gdyby był ranking na jeden z najmniej urodziwych myśliwców IIWŚ, to według mnie P-47 z pewnością byłby w czołówce ;)
Ale jak to mówią "de gustibus...." :)

Właśnie trochę o to chodzi, że w swojej brzydocie i pękatości jest po prostu pięknym dzbanem ;D.
To trochę tak jak czemu ludziom podobają się mopsy i buldogi.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 04, 2020, 11:33:22 »
Właśnie trochę o to chodzi, że w swojej brzydocie i pękatości jest po prostu pięknym dzbanem ;D.
To trochę tak jak czemu ludziom podobają się mopsy i buldogi.

...i Niemki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 04, 2020, 11:50:48 »
...i Niemki.

Ale to tylko na October Fest jak nosza tabuny bro. :D

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 04, 2020, 12:35:51 »

Model wydany. Akurat sentyment do Juga mają chyba wszyscy więc pewnie i warto mieć go w swojej kolekcji jak ktoś lubi WWII.

Mi się też ten samolot nie podoba. Sentymentu nie mam. Czy warto go mieć w kolekcji DCS? IMO nie. Staram się patrzeć obiektywnie. A-10 też mi sie nie podoba, ale  tutaj wydaje mi się, warto. Dzban pasuje do DCS jak kwiatek do kożucha. Nie ma jak zwykle mapy ani kompanów z epoki. Jakby to kosztowało 5$ to bym wziął jako doświadczenie VR a tak to mam wrażenie, że oni na głowę poupadali. Nie, dziękuję, są lepsze produkcje, gdzie ten samolot leży jak ulał.  Produkt tylko dla funboyów w dobrym tego słowa znaczeniu ;)

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 04, 2020, 12:45:46 »
Dzban pasuje do DCS jak kwiatek do kożucha.

No tak ale to są dwa rożne tematy zdaje się - czy dzbanek tu nie pasuje, czy też żaden inny samolot WWII tu nie pasuje.
Bo z tej wypowiedzi wynika, że dzbanek nie pasuje do innych modułów WWII w DCS ;D. WWII jest już rozwijany w DCS od paru lat przecież, a do tego co jest pasuje jak najbardziej.
Osobiście wolę WWII w iłku, gdzie wszystko o wiele się bardziej sprawdza, tutaj to taki teatr na siłę, bardziej widzę tu fanaberię autora i właściciela niż odpowiedź na zapotrzebowanie ludzi. Ale to już zupełnie inna bajka i temat ok ale na offtopa.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2020, 13:07:08 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 04, 2020, 13:28:25 »
Cytat: gorzasty

Nie ma jak zwykle mapy ani kompanów z epoki.

Też narzekam na brak teatru działań, ale mapa Channel i Normandy daje nam szansę na jakiś D-Day. A "kompany" są przecież: Mustang, Anton, Dora, Kurfurst, Spit. Trzeba dorobić parę samolotów i można grać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 04, 2020, 13:29:16 »
Ps. dla P-47 do podwieszeń na teraz są ... tylko bomby. Łeee.
Nie ma ani rakiet (w tym rurowych wyrzutni), ani zbiorników.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 04, 2020, 13:34:03 »
Rozumiem, że ED chce zarobić, ale w przypadku DCS wygląda to zdecydowanie jaskrawo. BoXy jednak stawiają bardziej na teatry działań, czyli pełne zadowolenie userów. DCS to taka maszynka do robienia pieniędzy ad hoc.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 04, 2020, 13:40:10 »
Ps. dla P-47 do podwieszeń na teraz są ... tylko bomby. Łeee.
Nie ma ani rakiet (w tym rurowych wyrzutni), ani zbiorników.

No właśnie pisali, że mają być 3 wersje dzbanka, różne rakiety, wersja z nieruchomym celownikiem... a wyszła jak zwykle bieda Early Access.
Model całkiem ładny, tylko w VR wkurza mnie to migoczące śmigło.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 04, 2020, 14:19:25 »
Trochę dziwne te niektóre wypowiedzi. P-47 to jeden z symboli lotnictwa USA, nie mniej ważny jak P-51. Bardziej właściwe jest pytanie, czy sensowne było pchanie się w temat WW2. Jak już w to weszli, to P-47 jest jak najbardziej na miejscu.

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 04, 2020, 19:22:30 »
Mnie się podoba cały dotychczasowy asortyment staroci w DCS. Plusik za bibliografię do tego modułu (AJ-Press) ;). Do tego to ciekawa w obsłudze maszyna.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 04, 2020, 20:06:57 »
Na razie co prawda lata jak na gumie od majtek. Bez przerwy trzeba trymować a i poprawnie reaguje na orczyk jak jest pozbawiony steru kierunku, taki ficzer od ED :-). Jeszcze trochę to potrwa zanim oswoją FM tego samolotu.