Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Desert Wings - Tobruk (info. sprzed premiery)  (Przeczytany 7215 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2020, 13:08:41 wysłana przez YoYo »

sunrrrise

• Gość
Odp: IL-2 Sturmovik: Desert Wings - Tobruk
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 01, 2020, 16:48:42 »
W końcu!:-) Świetna wiadomość, oby już nie było obsuwy.

"Desert Wings"? - myślicie, że Tobruk to będzie otwarcie nowej serii?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 01, 2020, 17:31:05 »
Z tą ceną to przegieli :) i do tego wyłącznie obietnica VR. Mimo wszystko trzymam za nich kciuki żeby zagorzali wielbiciele zasponsorowali dalszy rozwój.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 01, 2020, 18:48:02 »
Z tą ceną to przegieli :) i do tego wyłącznie obietnica VR. Mimo wszystko trzymam za nich kciuki żeby zagorzali wielbiciele zasponsorowali dalszy rozwój.
Cena jest jak najbardziej w porządku za to ile oferuje, porównywalna z jednym topowym modułem do DCSa.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 01, 2020, 20:31:43 »

Trochę odjazd jest 70$. Chętnie bym ich wsparł jakbym wiedział, że na 100% będzie VR np. w ciągu tego roku. Inaczej nie latam, więc to taki "Donate" by był i tak. Osobiście też czekam na pierwsze opinie, bo oni mieli tutaj sporo pozmieniać, także w kwestii wygładzania, trzeba się dopytać czy to jest zaimplementowane.
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2020, 20:41:45 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 01, 2020, 21:49:14 »
Nie za bardzo rozumiem sens wypuszczenia tego "Desert Wings".
Gdyby to było w pełni kompatybilne z uniwersum BOX'a, to jeszcze rozumiem, nawet cena nie jest jakaś tam strasznie wysoka.
Ale osobny tytuł? Po co?  Gdzie tu sens, skoro to jedna i ta sama firma...

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2020, 21:50:25 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 01, 2020, 22:08:55 »
Zgadzam się z Rammem. Ta premiera to przynajmniej kilka lat za późno. Nie wróżę dużej popularności.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 01, 2020, 22:09:11 »
Choćby dlatego, że to rzadko prezentowany teatr działań?

Przecież to dodatek do Cliffs Of Dover, nie BoX. Zupełnie inny silnik. Natomiast biorąc pod uwagę, że Desert Wings będzie kompatybilne z Blitzem, a ten pierwszy dorobi się np. Friedrichów i Spitów Vb to móżna zrobić ciut późniejsze scenariusze nad kanałem, a nie tylko 1940 :)

Mam tylko nadzieję, że AI ulegnie w końcu poprawie bo obecna jest dość... kontrowersyjna.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 01, 2020, 23:25:59 »
Nie za bardzo rozumiem sens wypuszczenia tego "Desert Wings".
Gdyby to było w pełni kompatybilne z uniwersum BOX'a, to jeszcze rozumiem, nawet cena nie jest jakaś tam strasznie wysoka.
Ale osobny tytuł? Po co?  Gdzie tu sens, skoro to jedna i ta sama firma...

Ramm.

Sens jest jak najbardziej - przecież to do IL-2 CoD (który w wielu kwestiach miażdży BoX'a), a CoD nie jest częścią serii BoX. To inny zespól, inny Team, bardziej narwańców.
Bardziej Ci pewnie chodzi, że "fajnie by było jakby się pustynia pojawiła w BoX" - pewnie tak, ale najpierw niech się pojawi Ocean Spokojny ;D.

Drugą kwestią jest fakt, że równocześnie wyjdzie patch dla Blitza (free) dający kompatybilność i poprawiający to i owo (w tym antyaliasing, więc zacznie i lepiej wyglądać). Jakbym miał też graficznie porównywać, to mi się bardziej podoba CoD Blitz.

Ps. cena z upustem wyniesie 59,49$ w pierwszym tyg. od wydania. Ehhhh... gdyby był jeszcze VR.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 02, 2020, 08:47:09 »
Ps. cena z upustem wyniesie 59,49$ w pierwszym tyg. od wydania. Ehhhh... gdyby był jeszcze VR.

To i tak przypał, skoro sama kłoda biegała za 10zł, a wydanie kolekcjonerskie za 70zł. W gruncie rzeczy to tylko mod na grę z 2011 roku. Rozumiem, że masa pracy i zarobić trzeba. Mam jednak wrażenie, że ktoś próbuje mnie ogolić :). Dobrze, że nie ma VR, bo cena by poszybowała w kosmos. No nic, poczekamy i pomyślimy. Może będę miał gorszy dzień...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 02, 2020, 09:02:10 »
Teatr chyba mniej wymagający graficznie niż Londyn więc poczekam na pierwsze testy wydajnościowe i recenzje. W CloD przeszkadzają mi schodkowe animacje, kiepskie menu i AI. Jak kampania będzie wciągająca i multi ciekawe to ta cena się obroni. Mam nadzieję, że bliżej do finalnego produktu niż bety.

« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 02, 2020, 09:04:49 »
TF to zespół zapaleńców, którzy kiedyś Kłodę doprowadzili zupełnie za darmo do stanu używalności. Teraz postanowili zarabiać na swojej pracy. Choć doceniam to co robią, biorąc pod uwagę wiek sima również uważam, że cena jest wygórowana, Ale... Rynek szybko sprowadzi ich na ziemię. Chcieć to nie zawsze móc.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 02, 2020, 10:04:07 »
Bardziej Ci pewnie chodzi, że "fajnie by było jakby się pustynia pojawiła w BoX" - pewnie tak, ale najpierw niech się pojawi Ocean Spokojny ;D.

Nie Yoyek, mnie  o coś innego ;-)
Przecież mogli tych ludzi zatrudnić w 1CGS i niech robią coś dla uniwersum BOX'a. Bo "rozdrabnianie" rynku simów bojowych z II wś nikomu nie wyjdzie na dobre. A już najmniej graczom którzy preferują rozgrywkę online. Bo jeśli gram offline - to jak najbardziej ta gra znajdzie swoich nabywców. Ale do poziomu EAW czy WW II Fighters to jeszcze baaaardzo daleko. Nawet Olo ze swoim FB nie miał szans się zbytnio zbliżyć w kwestii kampanii offline, a i tak kampania w FB była parę razy leszpa niż ta w CoD.

Kupić, chyba kupię - ale tylko chyba po to aby mieć jakąś alternatywę dla BOX'a.
Ale też poczekam na recenzję z grania online, bo to mnie interesuje najbardziej.

Ramm.

ps. jest gdzieś lista dostępnych maszyn do latania?
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2020, 10:52:48 wysłana przez KosiMazaki »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 02, 2020, 10:53:11 »
ps. jest gdzieś lista dostępnych maszyn do latania?

Była w którymś filmie na sam koniec.

Tu:
http://il2forum.pl/index.php?topic=18140.msg392686#msg392686
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 02, 2020, 10:53:54 »
Nie zgodzę się, właśnie konsolidacja wszystkiego w jednym tytule to byłby problem - DCS jest tego przykładem. BoX ma swoje zalety, ale ma też bardzo duże ograniczenia choćby do liczby maszyn AI w powietrzu. Dalej też nie uświadczymy żadnych bombowców strategicznych mimo, że 1944/1945 w pełni i to na Zachodzie. BoB w wersji na BoXa to byłoby pewnie 6 Spitów vs 4 Heńki + 4 Mietki dla osłony.

Nie jestem apologetą CloDa, nigdy tak naprawdę nie byłem w stanie wkręcić się w ten tytuł (choć uważam go za nieoszflifowany diament*), ale cieszy mnie front afrykański bo przynajmniej jedno koszmarne ograniczenie silnika tj. kompletny brak systemu pogodowego zostanie sprytnie w ten sposób zamaskowane.

No i będzie Kittyhawk i Tomahawk  :579:

*nie dalej jak wczoraj odkryłem, że w Blitzu Spitfire i Hurricane startuje z naklejonymi nowymi osłonami Browningów, które ulegają przestrzeleniu - to jest dbałość o detale! W BoX w Spicie Vb od razu są przestrzelone.
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2020, 11:03:44 wysłana przez sunrrrise »