Autor Wątek: Death Stranding na PC  (Przeczytany 3793 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Death Stranding na PC
« dnia: Lipca 02, 2020, 13:50:31 »
Takie pytanie - ktoś grał w to?
Gra wchodzi 14.07 na PC jako port z premiery z zeszłego roku. Nie mam pojęcia o co chodzi z tym Kojimą, że niby każdy tytuł jego taki świetny.

https://www.gram.pl/news/2020/07/02/death-stranding-pc-screeny-dlss-20-data-premiery-wydajnosc-kojima-productions-sony.shtml

Słyszałem, że to "symulator kuriera" :evil:.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Death Stranding na PC
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 02, 2020, 14:44:31 »
Mam zamiar kupić, tak do pogrania na wakacje jak się uda. Poczytałem trochę i jakoś tak mi się podoba.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 02, 2020, 16:02:42 »
Hideo Kojima to legenda Konami i Playstation. Cała seria Metal Gear Solid (przynajmniej na początku) była genialna. Natomiast Death Stranding kojarzy mi się z Walking Dead (Norman Reedus) i bieganiem z paczkami. Ogólnie nudna piaskownica kompletnie nie dla mnie, ale ma swoich fanów. Grać nie grałem, tyle co na YT wyczaiłem.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 02, 2020, 17:24:02 »
Nie wiem. Ten tytuł to dla mnie kompletna zagadka. Wygląda na totalną nudę w genialnym settingu. Jakiś studysim chodzenia. Ale podejrzewam, że jest w niej coś mocno uzależniającego. Zagrałbym, żeby się przekonać. Z drugiej strony ludzie już lądowali na spotkaniach Anonimowych Dark Soulsowiczów, a ja po 3 minutach wiedziałem, że to nie dla mnie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 02, 2020, 22:40:30 »
Jak ktoś ma RTX to może całkiem nieźle to chodzić: https://www.gry-online.pl/newsroom/testy-wydajnosci-death-stranding-na-pc-z-technologia-dlss-20/z91e120 .

Natomiast co do samego tytułu. Klimat z tego co wyczytam może się podobać, chyba wolę już takie łażenie dziś nie granie w Dooma i strzelanie non stop ;).
Tu gościu wypowiada się mega dobrze o tym tytule: https://youtu.be/shVBkR__z7A . Co ciekawe tutaj się gra też z samym sobą, bo myszką będziemy balansować ciałem jak niesie się ładunek ;>. Korcić mnie zaczyna też.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2020, 12:20:39 »
Mam PS4 Pro ale nigdy mnie nie ciągnęło do tego tytułu. Może kupię na PC dla grafy jak będzie za 50% :). Filmy z samej rozgrywki na YT wrażenia wielkiego nie robią. Wygląda jakby 80% gry to cutsceny a reszta to właśnie łażenie po łąkach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 03, 2020, 13:01:40 »
Hideo Kojima to legenda Konami i Playstation. Cała seria Metal Gear Solid (przynajmniej na początku) była genialna. Natomiast Death Stranding kojarzy mi się z Walking Dead (Norman Reedus) i bieganiem z paczkami. Ogólnie nudna piaskownica kompletnie nie dla mnie, ale ma swoich fanów. Grać nie grałem, tyle co na YT wyczaiłem.

A on ma coś wspólnego z Half Life? Bo w grze Death Stranding są elementy z HL, np:

Wziąłem z Kanguin, ze zniżką tutaj, wyszło 190zły.
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2020, 13:13:56 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 03, 2020, 17:08:21 »
Nie sądzę, to raczej tylko takie marketingowe akcesoria z powodu premiery na Steam.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 03, 2020, 19:02:53 »
Gra ma potencjał zniżkowy i poczekam aż będzie na BoNa z ceną -75%  :evil:.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 03, 2020, 19:10:31 »
Recenzja ARHN wydawała mi się bardzo rzeczowa. https://www.youtube.com/watch?v=Ihg3cNPgat8

https://www.youtube.com/watch?v=Qy1nFvMlUH0 - Angry Joe też bez zachwytów

Na grę kiedyś bardzo czekałem, ale recenzje które obejrzałem po premierze konsolowej, skutecznie mnie do niej zniechęciły. Uważam, że gra jedzie głównie na marce Kojmy i gdyby to nie była gra Hideo, to zostałaby zrównana totalnie z ziemią. Może kiedyś kupię ją na wyprzedaży, ale moim zdaniem są znacznie lepsze gry, by z nimi wakacje spędzić. Na tą szkoda mi po prostu pieniędzy i czasu. W jakimś aspekcie jest to rozczarowujące, ponieważ materiały promocyjne naprawdę rozbudziły kiedyś moje oczekiwania, zwłaszcza pod względem fabularnym (https://www.youtube.com/watch?v=W-hyFSivSmw - rewelacyjny trailer). Ale koniec końców jest to tylko "gra" o doręczaniu paczek z punktu A do punktu B. To już wolę ETS2 lub ATS...

Swoją drogą, w grach Kojimy zawsze najbardziej irytowały mnie tzw. kojinizmy. Czyli jakieś totalnie infantylne elementy gry, niepasujące za cholerę do całości i skutecznie rujnujące imersję. Od zawsze było to bolączką serii MGS dla mnie. Tutaj, tak jak w recenzji ARHN zostało powiedziane, spuszczony z korporacyjnej smyczy Kojima, po prostu przesadził.

Ale ciekawy jestem oceny użytkowników na Steam, która jest dla mnie aktualnie najbardziej wiarygodnym wyznacznikiem, czy grę warto kupić czy nie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 03, 2020, 20:05:57 »
Noooo.... faktycznie fajny ten trailer, blisko 8 min? Kto takie jeszcze robi?
Wlasnie czegos  szukalem na wakacje, podziele sie jak juz pogram.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 13, 2020, 23:23:52 »
Grę na Steam można już pobierać na zasadzie wstępnego download'u - jest tego sporo, prawie 65Gb :o . Grać podobno będzie można od godziny 17:00 czasu PL 14.07.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 15, 2020, 21:24:49 »

Około 3h za mną. Na teraz ciężko mi jeszcze mieć wyrobione zdanie. Na pewno pod względem braku bugów (jak na razie), grafiki i optymalizacji olbrzymi plus. Gra działa w okolicach 90-120 klatek na ustawieniach prawie na maksa i bardzo płynnie, przerywniki filmowe (a jest ich sporo na 60fps). Fabuła - na razie czuję się jak dziecko we mgle. Wszystko tu jest inne, nie wyjaśnia za wiele, operuje nazwami których mogę się jedynie domyślać co to takiego i po co to. Przydałoby się więcej wyjaśnień tego świata na start. Fajna muzyka dodająca klimatu i wiecie co? Jakoś przypomina mi to STALKER'a tyle, że w bardziej odległym i jeszcze bardziej pokręconym świecie. Klimat na pewno tu jest, tylko trzeba by go jeszcze zrozumieć, a przynajmniej na początku gra skąpi wyjaśnień.

www.yoyosims.pl

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 15, 2020, 21:32:51 »
Gra podobno dostała rekomendację DHL.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 15, 2020, 21:52:18 »
Gra podobno dostała rekomendację DHL.

Spokojnie mogliby być sponsorem i free to play ;).

www.yoyosims.pl