Wręcz przeciwnie. Gdyby mi się nie chciało to już dawno by tego miejsca nie było. Natomiast zasady są i będą. Tak jest świat skonstruowany - ten rzeczywisty i wirtualny. Nic pod względem regulaminowym nie zmieniło się od lat. Nie widzę powodu abym miał naginać się do tych nowych "lepszych" standardów, bo taka moda, bo tak ktoś chce. Jak ktoś ma problem z napisaniem jednego czy dwóch zdań, to jego problem. Kiedyś jakoś można było, ludzie nie mieli z tym problemu. Teraz jest japa, roszczenia i głupie gadanie jakim to nie jest dys... coś tam (wstaw sobie co tam chcesz). Zasada "nie podoba się to nic na siłę" jest tu od zawsze.
Teraz to jest bajka, kiedyś to bany i ostrzeżenia leciały hurtem. Widocznie na innym forum spędzaliśmy czas. Nawet pamiętam jak Apacz regularnie wycinał nieaktywne konta. Teraz to jest lajcik. Już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz po IPtables pojechałem, albo zblokowałem całego hosta. Teraz to co najwyżej ostrzeżenia 20% czy 30% i wielki lament... i niesprawiedliwość

.
Mylisz się, ja tego nie stworzyłem, byłem tego częścią i póki co to ciągnę od strony technicznej. Otwartość była, jest i będzie. Nigdy nikomu nie broniłem i nie bronię dyskutować, ale kijem rzeki nie zawrócę. Wręcz przeciwnie, nie jedną ekipę przygarnąłem tutaj i nie powiem czasami mi to wyszło bokiem. Smutek, żal, dekadentyzm? Co Ty mówisz? To zdroworozsądkowe podejście do tematu i bez owijania w bawełnę. Pragmatyzm. Jednym to pasuje, a drugim nie. Skoro nie widzę sensu mnożenia działów, bo np. nic w nich się nie dzieje, to nie ma sensu robić większego bajzlu niż jest. Będzie taka potrzeba, to się zrobi, tak było do tej pory. Natomiast jak ktoś próbuje mi coś wciskać, udowadniać, że czarne jest białe, bo wstał nie tą nogą z wyra, bo tak mu się wydaje, to będzie będzie opór.
Spoko, dopieszczę - SMF-em 2.1 jak go wreszcie wydadzą. Oj będzie wtedy biadolenie, że się znowu pozmieniało

. Oj będzie wieszanie psów na mnie

.
A a propos "smutnego trendu na polu symulatorów" to czego się spodziewałeś? Głupi przykład... paczki od MS z FS2020 dostali ludzie od czapy. Influenserzy (czy jak ich się tam zwie), co nigdy w życiu nie mieli w łapach joysticka np. iJustine. To skąd Ty chcesz brać nowych ludzi, jak ich ogólna wiedza o lotnictwie zatrzymała się na etapie WoWp, WT, myszki i ajfona? Oni teraz "fragują" w tych "symulatorach". Daj spokój. Kto będzie chciał to znajdzie i trafi na forum. Symulatory zawsze były niszą, zawsze drogą zabawą, w dodatku dla osób umiejących i lubiących czytać.