Autor Wątek: Zimowy krajobraz w MSFS (pory roku)  (Przeczytany 5436 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Zimowy krajobraz w MSFS (pory roku)
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 10, 2022, 20:33:48 »
Pogoda w MSFS to nie Active Sky :), tu nie masz, aż tak dobrego uaktualnienia jak w AS. Może kiedyś AS dostaniemy do MSFS, teraz tutaj pogoda nie wiem jak często się uaktualnia, ale na pewno nie jest to 1:1. Dziś w MSFS śnieg tylko się pojawi (jak i śnieg na teksturach) jak tak wyjdzie na serwerze, a kiedy oni tam pchają dane to tego nie wiem, ale nie jest to takie prawdziwe real weather, tylko pewnie co parę godzin. W AS i P3D możesz nawet sobie ustawić, że co 15 min sprawdza warunki na zewnątrz i aktualizuje pogodę. Jak teraz jest śnieg, a wczoraj go nie było, to sprawdź juro. Może wyłapie się obsówę, jak ona jest wielka ;D. Do tego aktualizacja już w samym simie następuje chyba tylko raz, na początku lotu. Czy w trakcie lotu się coś pobiera i jeszcze jest w stanie zaktualizować? Nie wydaje mi się, ale może się mylę.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 10, 2022, 21:48:08 »
No właśnie tylko to chyba nie do końca kwestia METAR. Bo sprawdziłem teraz, to METAR w MSFS jest zgodny z METAR z https://pl.allmetsat.com/metar-taf/polska.php?icao=EPPO
Już nie pamiętam jak to działało np. w FSX. Fakt, że tam miałem ActiveSky. Niemniej wydaje mi się, że jak była zima i za oknem miałem śnieg, to w FSX też był śnieg.
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 10, 2022, 22:18:16 »
W FS tak było, zwłaszcza z AS, jak deszcz to też. Tutaj też jeszcze jest kwestia, że podobno czasem METAR jest źle interpretowany i są jakieś błędy. Bez dodatku zewnętrznego na pewno nie będzie jakoś super. Mnie trochę denerwują też te chmury, robią wrażenie, ale to wygląda bardziej jak dym z Indepanndance day niż prawdziwe chmury ;). Czekać tylko kiedy wyłoni się obcy.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 11, 2022, 18:15:35 »
No tak. Jest co prawda REX Weather Force ale z tego co czytałem, średnio się sprawdza w boju :(
Bartek
Aztec.pl