Autor Wątek: Marketplace MSFS (+ nowości)  (Przeczytany 27132 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Marketplace MSFS (+ nowości)
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 13, 2021, 20:53:49 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 06, 2021, 09:24:53 »
AH wydał swojego C140 (dla P3Dv4.5) tym razem dla MSFS:
https://secure.simmarket.com/aeroplane-heaven-cessna-140-msfs.phtml .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 09, 2021, 07:55:44 »
Teraz w MSFS store pojawi sie C170B: https://youtu.be/EicEWQgrKKc.
« Ostatnia zmiana: Lipca 09, 2021, 11:38:03 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpnia 22, 2021, 07:36:45 »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpnia 25, 2021, 00:12:29 »
Ciocia Ju (modern) nadleci 7 września: https://youtu.be/JNpsPyeklUo.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2021, 07:41:23 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpnia 25, 2021, 09:53:40 »
Ależ mi się ten MSFS podoba. Nie mówię o wizualiach (choć te w mniejszym lub większym stopniu popsuły mi odbiór właściwie każdego innego symulatora), ale to jak jest rozwijany i to jak dojrzewa. Coś wspaniałego.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2021, 10:29:40 wysłana przez YoYo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpnia 25, 2021, 10:34:01 »
Ależ mi się ten MSFS podoba. Nie mówię o wizualiach (choć te w mniejszym lub większym stopniu popsuły mi odbiór właściwie każdego innego symulatora), ale to jak jest rozwijany i to jak dojrzewa. Coś wspaniałego.

I tak i nie. Trzeba pamiętać, że tu idą zupełnie inne pieniądze niż w takiego DCS czy IL-2 itp. Wydawanie za to poprawek z naziemnymi obiektami, to takie DLC... podnoszące od razu liczbę graczy, to marketingowa reaniamcja, która się oczywiście opłaca, ale przede wszystkim to co mamy od ponad roku to Early Access, więc oni wręcz muszą to rozwijać i dodawać / poprawiać content. Jeszcze wiele jest do zrobienia i sądzę, że tak w 2023 dostaniemy dopiero full version. 8)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #83 dnia: Sierpnia 25, 2021, 11:17:06 »
Ciekawe w którym World Update puszczą Polskę. Porównując kilka miejsc z symulatora z tymi na Bing Maps, widać ogromną różnicę na korzyść BM (jakość fototekstur).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpnia 25, 2021, 11:49:54 »
Ciekawe w którym World Update puszczą Polskę. Porównując kilka miejsc z symulatora z tymi na Bing Maps, widać ogromną różnicę na korzyść BM (jakość fototekstur).

Marnie to widzę, ale może. Z wywiadu:

Wszystko sprowadza się do tego jak wygląda sytuacja z bazą danych. Nie warto tego robić, jeśli nie mamy wystarczająco danych. Ciągle pozyskujemy nowe dane - na przykład współpracujemy z mapami Bing, które są wielką bazą danych zdjęć satelitarnych. Polska jest bliskim mi krajem, mój ojciec pochodził z Gdańska, więc definitywnie chciałbym zrobić cały ten kraj jak i ogólnie region Europy Wschodniej. Nie wiem kiedy to będzie, bo chcemy się najpierw upewnić, że mamy odpowiednio dużo informacji, ale na pewno ten dzień nadejdzie.

Masz rację, mamy dostępny cały świat, ale w przypadku takich państw jak na przykład Korea Północna to bardzo duże wyzwanie - musisz pozyskać prawa do przelotów nad całym krajem, nad miastem, więc to dość trudne. Oczywiście mamy Koreę Północną w grze, ale nie wygląda tak imponująco, jednakże dopóki państwo nie pozwoli nam na to, nie możemy w tej kwestii zbyt wiele zdziałać.

Rozmawiam dużo z rządami różnych państw, bo one mają zazwyczaj najważniejsze informacje. Mówię im, że to na przykład dobre dla turystyki, bo ludzie naprawdę mogą w ten sposób pozwiedzać świat i czuję, że to rozumieją. Kilka miesięcy temu dodaliśmy do gry region nordycki, ale w czasie gdy zaczynaliśmy nad nim pracować szwedzkie informacje były bardzo drogie i trudne do pozyskania. Napisałem do nich, że próbuję tylko pokazać ludziom piękno ich kraju, bo to piękny kraj, w zwykłym symulatorze latania - to nie może być przecież nic szkodliwego. Wysłuchali mnie i odpisali, że pomyślą o tym i poczynią pierwsze kroki w przeciągu następnego roku. Szwajcaria wykonała podobny ruch jakoś w marcu, udostępniając wszystkie potrzebne nam dane za darmo w intrenecie. Myślę, że na 208 państw jakie są na świecie, prowadzę rozmowy z 200, więc to wszystko zmierza do gry, ale zajmie prawdopodobnie trochę czasu.

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpnia 25, 2021, 14:11:48 »
Chciałbym aby World Update 7 był poświęcony Polsce, Czechom i Słowacji plus ewentualnie jeszcze Węgry. Skala podobna do tego co będzie w WU6.

Ale jak znam życie to teraz będzie przestawienie wajchy i poleci Hiszpania+ Portugalia albo Włochy. Albo coś z zupełnie innej beczki.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpnia 25, 2021, 16:06:32 »
Powinna być aktualizacja regionu w którym najwięcej osób robiło zakupy.  Brazylia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

« Odpowiedź #87 dnia: Sierpnia 25, 2021, 21:30:26 »
Ciotka Ju piękną ach te detale cudo. Natomiast z mojej listy życzeń, to najbardziej bym chciał latającą fortecę. Taką po której możesz swobodnie się przemieszczać wraz z pełną interaktywnością.  8)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpnia 25, 2021, 21:44:01 »
Powinna być aktualizacja regionu w którym najwięcej osób robiło zakupy.  Brazylia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To, to! ;)

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #89 dnia: Sierpnia 25, 2021, 23:10:46 »
Brazylia +1 ;)

Cieszy rozwój MSFS, ale ja czekam na ATR 72-600. Ma być chyba jako drugi samolot po Ciotce Ju.
Co prawda wolałbym AT75 (nostalgia po FS9 + Flight1 ATR), ale co zrobić... ;)

A na otrzeźwienie, to Polska jest pipidówkiem w porównaniu do odbiorców zachodnich a więc do regionów z World Update. No cóż, taka prawda.
Nadzieja w jakimś przyszłym WU "Eastern Europe" jak jeden kraj z kilku w "bloku wschodnim".
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11