Autor Wątek: FC2, Su-34 flyable a możliwość wykorzystywania uzbrojenia np. Kh-31A  (Przeczytany 1910 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Po wyjściu DCS'ów i FC3 mało kto jest chętny do FC2, a jednak ze względu na pandemie naszło mnie ostatnio na odgrzanie kotleta (jakim jest FC2, bo po co wydawać pieniądze na FC3) i zabawę na dostępnych serwerach z dalekiej Rosji. Tłuczemy się jak za dawnych lat o przewagę w powietrzu oraz zwalczanie celów naziemnych i tym samym zapraszam na serwer "Сервер «Воздух+земля»" :021: . Zaciekawiła mnie dostępność Su-34 do zwalczania okrętów, więc zainstalowałem sobie mod sprawiający, że Su-34 stał się fly-able, aby postrzelać z Dziobaka. Jako, że wykorzystany jest kokpit Su-27 nie jest to nadzwyczaj realistyczne, ale możliwe jest namierzanie i strzelanie do celów powietrznych, problem pojawia się w kategorii powietrze ziemia (albo raczej powietrze-woda). Możliwe jest wykorzystanie S-8KOM i S-13, a nawet kierowane Kh-29T, tj. namierzenie na TV celu i celne trafienie  :032: . Niestety nie udało mi się odpalić Kh-31A. Po odrobinie googlania poszedłem za radą aby ustawić statek jako cel w edytorze misji Target >Ship> zaznaczyć obszar ze statkiem przeciwnika. Podobnie jak w przypadku Su-25T i pocisku Kh-58 przejść na tyb A-G i uruchomić wbudowany dziobakowy odpowiednik Fantasmagorii (klawisz I), namierzyć statek i odpalić . I tu własnie problem, nie da się namierzyć celu, a odpalenie z wymuszoną autoryzacją skutkuje, że pociski lecą hen hen niecelnie - tam gdzie nie powinny.

Ktoś może się bawił ? Działało ?
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje