Autor Wątek: DCS: Co kupić?  (Przeczytany 3383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: Co kupić?
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 27, 2020, 11:52:17 »
Przez stronę ED jest taniej, bo są punkty "Miles", jest więcej wyprzedaży i przeważnie dłużej trwające no i klient Steam działający w tle nie zabiera tych 2-3fps.

No i argument, że pośrednik nie zabiera producentowi 30% też ma rację bytu. Gdyby ED pewnego dnia stwierdziło, że finansowo nie dadzą rady, brakuje tych 30% i zamknęliby interes to jednak byłoby przykro. I skończyłoby się cwaniakowanie w stylu "a co ja Caritas albo Matka Teresa".

Pewnych rzeczy nie da się kupić za pieniądze, symulatory lotu są w dzisiejszych czasach niszą ostrożnie balansującą na granicy rentowności. Może się okazać, że pewnego dnia DCSa nie będzie, wciąż będzie jeszcze dość liczne grono odbiorców, gotowe z chęcią zapłacić te 60-80$ za realistyczny samolot i środowisko, ale będzie ich jednak zbyt mało, żeby ktoś zdecydował się wystartować z podobnie ambitnym projektem.

(Przypomina to trochę świadomość konsumencką, mimo, że ludzie zdają sobie sprawę, że np. chińskie produkty są dotowane przez rząd, krótkoterminowo przynosząc stratę dumpingowymi cenami - długoterminowo nastawione są na eliminację lokalnej konkurencji i całkowite opanowanie rynku. Niektóry mówią "mnie nic nie obchodzi, ja kupuje na Ali, bo jest najtaniej". Tyle, że w dłuższej perspektywie oznacza to bankructwa lokalnych firm i regres przemysłu ->rosnące bezrobocie-> malejąca ilość lokalnego kapitału-> eliminacja wielu branży-> uzależnienie się od chińskiego importu i konieczność zapłacenia tym razem takiej ceny, jaką sobie tylko zażyczą. I to samemu mając już znacznie mniej pieniędzy w portfelu. )
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2020, 12:01:07 wysłana przez sermen »

Offline Wróblowaty

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 27, 2020, 14:02:42 »
Supercarrier + F/A-18. Za "dwa tygodnie (TM)" wydadzą darmową mapę archipelagu Marianów to będzie gdzie pływać.  ;)

"Lotnik skrzydlaty władca świata bez granic..."

« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 27, 2020, 15:50:50 »
No i argument, że pośrednik nie zabiera producentowi 30% też ma rację bytu. Gdyby ED pewnego dnia stwierdziło, że finansowo nie dadzą rady, brakuje tych 30% i zamknęliby interes to jednak byłoby przykro. I skończyłoby się cwaniakowanie w stylu "a co ja Caritas albo Matka Teresa".
Steam zabiera 30%, ale i też znacznie poszerza rynek odbiorców tak, że ED pewnie wychodzi na plus, w przeciwnym razie zrezygnowaliby.
 Z śmigłowych samolotów polecam P-47.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2020, 22:49:45 wysłana przez KosiMazaki »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"