Zgodnie z zaleceniem wykonałem próbę instalacji płyt na innym komputerze, efekt ten sam błąd CRC przy wypakowywaniu piątej płyty. Następny pomysł, próba stworzenia obrazu ISO tej płyty i ponownie niepowodzenie. Okazało się że rozwiązanie jest banalnie proste, przygotowałem sobie folder na pulpicie, następnie włożyłem piątą płytkę do napędu, skopiowałem zapisany na niej plik o nazwie "data6" do przygotowanego folderu. Po czym uruchomiłem instalacje z pierwszej płyty i po kolei kolejne, w momencie kiedy instalator poprosił o włożenie płyty nr 5 do napędu, zmieniłem ścieżkę z D:/ (napęd) na tę do folderu z plikiem "data6". Instalacja plików z tej felernej płytki poszła dalej bez problemu. Po zainstalowaniu pliku z płyty nr 5, a przed włożeniem nr 6 należało przywrócić poprzednią ścieżkę D/. Pozostałe pięć płyt zainstalowało się już bez niespodzianek. Wniosek, płytka ma jakąś wadę, nie daje się wypakować z napędu pliku data, natomiast bez problemu da się metodą kopiuj/wklej przenieść zawartość. Wypakować z dysku komputera. Pozdrawiam.