Autor Wątek: Microsoft Flight Simulator 2020 - Bugi i Crashe  (Przeczytany 5584 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Microsoft Flight Simulator 2020 - Bugi i Crashe
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 05, 2021, 14:09:47 »
U mnie jest tak: 3 dni - 3 loty, wszystkie skończyły się przed czasem wyskokiem do Windowsa (w różnych miejscach). Bez komunikatu o błędzie.
Wszystkie loty z EPKT do EDDC.
Latam na CRJ od Aerosoftu. Właściwie to próbuję latać.
Zwiększenie plików wymiany nic nie dało. Wywalałem z Community dodatki - bez poprawy.
Wcześniej raczej nie było problemu.
Dzisiaj zjeżdżam z suwakami i wieczorem kolejna próba.
Jak to nie zadziała to sam już nie wiem. Trochę to zniechęcające.

Dodam tylko że klateczki mam ustawione na 30 i cały czas trzyma.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 08, 2021, 09:44:57 »
Na nowych sterach NV już mi nie wywala przy włączonym AI traffic offline (ależ tam w kodzie musi być na...ane). Za to występuje problem w CRJ Aerosoftu, który zauważyłem po przesiadce na Warthoga (wreszcie! Jak ja żyłem na tym X55? Inny level egzystencji.). W powietrzu po odkręceniu kurka N1 spada o nawet 10 potem dopiero rośnie. Analogicznie w drugą stronę, przykręcenie - N1 trochę spada a potem samo rośnie. Oczywiście kalibracja w EFB była i takie tam. Research wykazał, że dzieje się to na różnych sprzętach z tej półki, nie tylko na Warthog i problem taki sam, co ciekawe, występował w wersji CRJ na P3D. Ktoś ma jakieś z tym przemyślenie/doświadczenie? AS długo twierdził, że to "wina użytkownika" (wszystko inne - samoloty i symulatory, bez problemu). Niedawno stwierdzili, że chyba jednak nie i zaklinają się, że problem częściowo rozwiązano w ostatnim paczu (takiego wała) i że sprawdzają ocb.

« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 08, 2021, 14:24:54 »
A czy ktoś próbował latać CRJ w VR? Próbowałem, ale strasznie się męczyłem. Wyjątkowo niewygodnie operuje się nim w VR, przez to dziwaczne prześlizgiwanie się kursora po powierzchniach i to przybliżenie bez zooma. Miałem nadzieję, że to VR to taka wersja demo, ale wygląda na to, że stwierdzili, że temat jest zamknięty :-/.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2021, 16:16:21 wysłana przez KosiMazaki »

Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11