Miałem się już nie odzywać, ale jednak nie wytrzymałem. I po kolei, radiową Trójkę skutecznie załatwiały obie ekipy i ta i poprzednia. Wychowałem się na Trójce, a przestałem jej słuchać za poprzedniej ekipy, gdyż nie mogłem już znieść tej propagandy i dlatego też nie słucham i nie popieram pierwszego radia założonego przez byłych dziennikarzy, gdyż są tam osoby, które bardzo Trójkę upolityczniły, za to od początku dopinguję i słucham Radia 357, gdyż brzmi tak jak Trójka kiedyś.
Czy rzeczywiście wierzysz w to, że za komuny wyrzucony z pracy dziennikarz miałby szansę znaleźć pracę gdzie indziej, w jakiejkolwiek innej redakcji, a inicjatywa radia finansowanego przez słuchaczy mogłaby się wydarzyć???
Służba Zdrowia jest wygodnym tematem do krytykowania, gdyż rzeczywiście nie jest przykładem działalności kwitnącej, obecnie, dzięki pandemii wszelkie bolączki i niedomagania tym bardziej są widoczne i ta równia pochyła po której od wielu lat SZ zjeżdża bliska jest dna, a może już i dno osiągnęła. Ale znowu, czy to że ogranicza się dla przykładu operacje planowe w momencie skoku statystyk zachorowania, gdyż nie ma w PL i pewnie na całym świecie takiej ilości szpitali zakaźnych i z konieczności umieszcza się pacjentów Covid dodatnich na zwykłych oddziałach szpitalnych, czy też na jakiejś ich części, stwarzając tym samym zagrożenie dla pacjentów przebywających z innych powodów, a to już jest akurat pewnik (potwierdzone), że zakażenie covidem nawet po banalnej operacji może prowadzić do poważnego przebiegu infekcji, znacznie zwiększając ryzyko zgonu.
A może warto zacząć od siebie, ilu ludzi widać na ulicach z nonszalancko założonymi maseczkami na brodzie, albo na ustach z odkrytym nosem, czy też co wciąż się zdarza bez maseczki, ile bajek o tym, że rzekomo maseczki wywołują grzybicę płuc, czy ograniczają oddychanie??? To wszyscy zabiegowcy byliby niedotlenieni, czyli raczej nie bardzo nadawaliby się do wykonywania jakichkolwiek złożonych, wielogodzinnych procedur, nie mówiąc o tym, że chyba przechodziliby na rentę z powodu tej grzybicy
I takich bzdur i anarchistycznych zachowań można by podać mnóstwo. Oczywiście nie bronię rządzących, bo ich decyzje są czasem spóźnione, czasem trudne do zrozumienia, ale to jeden problem, a drugim jest społeczeństwo, a wiadomo, że każdy Polak o medycynie, polityce i sporcie wie wszystko i najlepiej

Stan wojenny był okresem beznadziei, braku perspektyw, okresem terroru (internowania, pobicia, mordy polityczne), wyrzucaniem ludzi z pracy, bez możliwości zatrudnienia w zawodzie, okresem inwigilacji, donosicielstwa, kombinowania, spekulacji, brakiem możliwości jakiegokolwiek protestowania czy domagania się podstawowych swobód i kompletnym brakiem tych swobód i powtórzę jeszcze raz porównywanie go do obecnych utrudnień spowodowanych pandemią czy też do niezadowolenia z tej czy innej ekipy są niedopuszczalne.
I jeszcze jedno, ja tamten okres pamiętam (byłem nastolatkiem) i nie mam chęci, czy ambicji by Ciebie akurat w jakikolwiek sposób atakować, ale zareagowałbym w taki sam sposób, gdyby ktokolwiek inny napisał w podobnym tonie, co Ty, gdyż jakikolwiek niezadowolenie czy niewygodny spowodowane obecną sytuacją są niczym wobec mroku tamtych czasów.