Autor Wątek: MiG-17  (Przeczytany 5426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
MiG-17
« dnia: Kwietnia 08, 2021, 10:11:08 »
Pojawiło się nowe 3rd party. Zobaczymy, co z tego wyniknie.

https://redstarsimulations.com/

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: MiG-17
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 08, 2021, 10:28:27 »
Super. Bardzo porządnie to wygląda. Brakuje maszyn z tej epoki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 08, 2021, 12:47:35 »
Ehhh, mój ulubiony Limek / Migacz :). Chyba do nich napiszę by był wariant bisowy również. Rozstrzał między 15, a 21 jest dość duży w latach. 17 wypełni to idealnie.
Świetny news!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 08, 2021, 12:50:55 »
Ehhh, mój ulubiony Limek / Migacz :). Chyba do nich napiszę by był wariant bisowy również. Rozstrzał między 15, a 21 jest dość duży w latach. 17 wypełni to idealnie.
Świetny news!

Zapomnieliście Redaktorze, że już jest MiG-19? ;-)

Swoją drogą, to ja nie znoszę tego typu doniesień. Możemy się założyć, że będzie jak zwykle... ble ble ble, to zrobimy, tamto, a na razie mamy wyrenderowaną dyszę silnika i dodatkowy zbiornik paliwa... i za 3 lata, jak się skończy opłacona domena, wszystko zniknie... Kiedy w końcu ktoś coś faktycznie zrobi, a potem postawi stronę o tym?!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 08, 2021, 13:04:12 »
Ale tutaj widać już na dzień dobry, że ktoś się postarał bardziej niż danie paru nędznych szotów, jeszcze gorszego modelu na Forum ED i pisanie o przyszłych wielkich planach. Więc jest nieco większa nadzieja niż z pozostałymi.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 08, 2021, 14:13:34 »
Swoją drogą, to ja nie znoszę tego typu doniesień. Możemy się założyć, że będzie jak zwykle... ble ble ble, to zrobimy, tamto, a na razie mamy wyrenderowaną dyszę silnika i dodatkowy zbiornik paliwa... i za 3 lata, jak się skończy opłacona domena, wszystko zniknie... Kiedy w końcu ktoś coś faktycznie zrobi, a potem postawi stronę o tym?!
To dobrze że nowe 3rd party ogłasza nad czym pracuje, dzięki temu inna firma może się zająć innym samolotem i nie dochodzi do dublowania prac nad tą samą maszyną. A opracowanie samolotu trwa bardzo długo i nikt nie chciałby wyrzucać pracy do kosza.
Bardzo często jest tak że powstaje nowa firma i niema jeszcze nic do pokazania, a ED pewnie wolała by zobaczyć coś niż dać od razu licencje ludziom znikąd.
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 08, 2021, 15:50:23 »
Podoba mi się kurdebele. Nie wspominajcie mi o MiGu-19. Taka niezwykła maszyna. A tak odstaje jakością od innych nawet Razbamowych..

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 09, 2021, 09:29:23 »
Okazuje się że to nie jest 3rd paty, model jest ze strony internetowej.
https://www.turbosquid.com/3d-models/mig-17f-fighter-3d-model/1053933
ED nie traktuje ich poważnie, post Silver_Dragon.
https://forums.eagle.ru/topic/262695-mig-17-fresco/page/2/?tab=comments#comment-4619892

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 09, 2021, 10:12:40 »
Spokojnie, to, że model jest kupiony o niczym nie świadczy, tak działa ten rynek, w większości bryły 3D są kupowane z wygody i dla zaoszczędzenia czasu. Natomiast oczywiście, muszą coś pokazać (i dać model do testów wcześniej), by w ogóle można ich było zakwalifikować do 3d Party. Na teraz nie ma co się jarać, fajnie, że coś się dzieje w zakresie 17 ale napinać żyłki jeszcze nie ma co.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 09, 2021, 10:39:30 »
Spokojnie, to, że model jest kupiony o niczym nie świadczy, tak działa ten rynek, w większości bryły 3D są kupowane z wygody i dla zaoszczędzenia czasu. Natomiast oczywiście, muszą coś pokazać (i dać model do testów wcześniej), by w ogóle można ich było zakwalifikować do 3d Party. Na teraz nie ma co się jarać, fajnie, że coś się dzieje w zakresie 17 ale napinać żyłki jeszcze nie ma co.
Mam nadzieje że masz racje. Pocieszające jest to że rocznie zaczyna przybywać coraz więcej twórców można spekulować że od 2 do 3 będzie rok do roku przybywać.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 09, 2021, 11:14:26 »
Nie jest źle, ale czemu tylko takie paździerze? Gdzie Su-17 z TV, gdzie MiG-23 lub 27... me serce krwawi...

« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 10, 2021, 23:23:50 »
Co byłoby naturalnym przeciwnikiem ze strony NATO dla tej maszyny?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 11, 2021, 12:34:29 »
Przede wszystkim F-5, F-4 jak wyjdzie, F-7 ktory tez jest w produkcji.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 11, 2021, 14:50:28 »
No co ty, Yoyo. F-5 a MiG-17 to dekada różnicy i jakieś 600 km/h prędkości, nie mówiąc o F-4. Delta Dagger, Delta Dart czy Skyhawk to już prędzej, a idealnie to Grumman F9F czy Super Sabre. Generalnie chodziło mi o DCS, więc tylko niezawodny Skyhawk zostaje.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 11, 2021, 16:05:23 »
Mig 17 generalnie nie ma odpowiednika 1:1 po zachodniej stronie, przynajmniej nie z tych, które osiągnęły jakieś sensowne liczby w produkcji. Najbliższe pewnie są jakieś późne wersje Sabre albo Cougara.

Super Sabre to już klasa osiągów F-5 i Miga 19.

W Wietnamie walczyły przeciw maszynom wymienionym przez Yoya.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"