Autor Wątek: Enlisted  (Przeczytany 4225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Enlisted
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 24, 2021, 09:00:18 »
To prawda, samolot tam potrafi rządzić... Szczególnie, jak jest jakiś ogarnięty pilot. Raz jeden taki nas non stop plasterkował, i to zaczął od początku, to jest od walnięcia w świeżo zdobywany pierwszy punkt. Wiedział, gdzie przyłożyć. :)

Ostatnio podobno jakiś większy update poleciał. Niestety, byłem zajęty innymi grami, więc nie sprawdziłem go jeszcze.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 25, 2021, 15:52:40 »
Poszedł większy update, ponad 3GB, i mapki do Berlina. Sowieci zmietli nas z Hermann Goering, niestety. Ze względu na miejską zabudowę i dużą ilość gruzu (wiadomo!) wydaje mi się, że ilość błędów AI jest większa. Częściej się zacinają na jakiś stosach cegieł itp. Choć może tylko mi się wydaje, i działa to mniej więcej podobnie tak sobie. Co w sumie zwiększa trochę fun. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 15, 2021, 21:35:24 »
Bardzo fajnie się bawię z tą grą. Nawet wrzuciłem chłopakom 5 €. Jestem pod wrażeniem myślenia Gaijin. Jeżeli uda im się połączyć ląd, powietrze i wodę w jeden organizm, będą dla mnie bogami symulacji wojennych. Są według mnie bardzo blisko.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 17, 2021, 09:23:26 »
Zabawna sprawa, jak odpalam grę bez wpiętego pada, to rozpoznaje pedały jako pada i jest problem ze sterowaniem. To mnie nie dziwi, bo tak jest w BFach itp. Ale jak się przy działającej grze wepnie pada, to gra się kończy krzycząc, że podejrzany soft się odpala. Znaczy, że system antycheaterski w grze działa, choć jest zbyt nerwowy i restrykcyjny... Oczywiście, jak pad jest podpięty przed uruchomieniem Enlisted, wszystko jest spoko i można miło grać na klawiaturze i myszy. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 20, 2021, 12:00:46 »
Czołem panowie skusiłem się i nie żałuje. Nigdy nie przepadałem za grami typu pay to win jak Word of Tanks, War Thunder itp.
Ostatnio pogrywałem w Hell let lose i na początku spodobała mi się ta gra, zwłaszcza grafika. Ale z czasem robiła się frustrująca, biegniesz przez kilka minut i naglę bach ni z gruszki ni z pietruszki strzał prosto w głowę.
Czasami nawet w dobrym ukryciu leżysz w krzakach i dalej to samo, strzał znikąd. :( Ciężko te sytuacje opisać słowami ale chyba rozumiecie o co mi chodzi.  ;)
Parę ładnych lat już gram w strzelanki typu Arma, Operation Flashpoint więc powinno mi iść lepiej a tak nie jest.
I wydaje mi się że powodem jest to, że ciężko grać w Hell let lose samemu, bez komunikacji głosowej z znajomymi. Natomiast w przypadku Enlisted jest inaczej, mam chwilę odpalam grę na parę bitew i jestem spełniony.
Rozgrywka w grze jest szybka zbliżona do Red Orchestry, co dla mnie jest na plus bo RO i RO2 przypadły mi do gustu i dawały frajdę.
Wizualnie gra prezentuje się bardzo fajnie zwłaszcza w 4k. Całość szybko się ładuje, nie występują jakieś problemy graficzne (przynajmniej ja ich nie mam) czyli jest ok.
Od strony audio też jest przyzwoicie, choć mogło by być lepiej
AI trochę głupawe ale to raczej poprawią. ;)

No i jeszcze jedno smaczki w grze które mi się podobają .

Na jednej z normandzkich mam biegłem w stronę kościoła zauważyłem stojący czołg, szybko więc stanąłem z boku za kamiennym murem i nagle słyszę, że czołg nabiera pędu i jedzie w moją stronę nie wychylałem się nic nie robiłem stałem bo co miałem zrobić czułem się bezpieczny za tym murem.
I jakie było moje zdziwienie jak wjechał w ten mur tuż obok mnie na pełnym impecie a ja stałem plecami przyparty do resztki muru który pozostał i ledwo się trzymał. Z tego co jeszcze zauważyłem przy większej jatce nawet dzwon w kościele spadł, czołgając się w śniegu czy błocie przecierasz ślad mało która gra daje taką możliwość.

Reasumując polecam zwłaszcza że jest za darmo.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2021, 13:00:34 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 23, 2024, 18:28:02 »
Gra ktoś jeszcze ?
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 23, 2024, 18:56:45 »
A i owszem, choć nie tak często jak kiedyś   :)
Jeśli kobieta Cię słucha i nie przerywa, nie budź jej !

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 24, 2024, 01:10:00 »
Oczywiście.

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 24, 2024, 20:43:35 »
No to się może spotkamy  :-)
Mam za niską rangę na razie, ale gra się fajnie :-D
Nie ma bzdur z CoD'a :-P

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 24, 2024, 21:29:34 »
Po ostatnim resecie i w związku ze sporadycznym graniem też mam niską, poza tym, ja wolę grać na najniższych poziomach, do dziś zresztą nie poznałem dokładnie tajników ulepszania wojaków ;-)