Autor Wątek: Девятаев (Diewiatajew) / V2. Escape from Hell  (Przeczytany 4144 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Девятаев (Diewiatajew) / V2. Escape from Hell
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 18, 2021, 07:17:47 »
Dużo gada, a mi też ruski zardzewiał od nieużywania ćwierć wieku... Ale m.in., że trudno uwierzyć, że był i uciekł ze specjalnego obozu, do tego ukradł bombowiec, doleciał do swoich na maszynie, na której nigdy nie latał, i jeszcze jakieś tajne dokumenty przywiózł. W jedno trudno uwierzyć, a co dopiero w tyle. :) I nie dziwota, że NKWD tego nie kupiło po jego powrocie. :)   Wot, gieroj! :)

PS: Co do tych dokumentów, to nie wiem, czy to nie jest jakiś wymysł filmowców.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 19, 2021, 07:44:35 »
Filmem nie ma się co posiłkować. O dokumentach to nie słyszałem nigdy. Ale o samej ucieczce Sasza Pokryszkin wspomina w swojej książce. Czy to prawda? Cholera wie. Wiadomo, propaganda wojenna ma swoje prawa i każda strona produkowała "bohaterów". Co do samej ucieczki. Jeżeli to sfabrykowali, to dlaczego go NKWD do obozu wsadziło?
A film fabularny to film. Fikcja podparta prawdziwymi wydarzeniami. Z przyjemnością obejrzę Kobry. I mam nadzieję, że za dużo baboli nie będzie. 
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 19, 2021, 11:36:50 »
Trudno powiedzieć, ale jeśli chodzi o NKWD, to chyba wsadzali wszystkich byłych jeńców, nieprawdaż?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 23, 2021, 10:07:33 »
Oglądałem wypowiedź tego Rosjanina o filmie. Jest bardzo krytyczny, nie wierzy w tę historię i generalnie mówi, że to słabe kino, niewarte oglądania. :)

Od siebie powiem, że Diewiatajew musiał chyba znać klawiszologię z BoX i dlatego udało mu się odpalić tego Heńka. :)