Autor Wątek: Wyrzuca z gry  (Przeczytany 4068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyrzuca z gry
« dnia: Czerwca 16, 2021, 12:20:21 »
Witam. Jestem tu od dzisiaj i generalnie zaczynam przygodę z DCS i na dzień dobry mam problem. Mam DCS World i pudełkową wersję A-10 Warthdog, no i za każdym razem gdy zaczynam lot, trwa on góra 4 minuty i wyrzuca mnie do pulpitu. Co robię źle? Gdzie tkwi problem?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 12:52:45 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Wyrzuca z gry
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2021, 12:26:11 »
Witam. Jestem tu od dzisiaj i generalnie zaczynam przygodę z DCS i na dzień dobry mam problem. Mam DCS World i pudełkową wersję A 10 Warthdog, no i za każdym razem gdy zaczynam lot, trwa on góra 4 minuty i wyrzuca mnie do pulpitu. Co robię źle? Gdzie tkwi problem?

Cześć, witamy na forum. Napisz coś więcej o swoim sprzęcie komputerowym: procesor, płyta główna, karta grafiki, itp.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2021, 12:31:51 »
Laptop HP Omen 17, Win 10, procek Intel i7 9570H 2,6GHz, RAM 16GB, grafika NVIDIA RTX 2060, płyta systemowa 8603 45.48, a jako akcesorium korzystam z Logitech x52 Pro.

Posty scaliłem. Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 12:48:41 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 16, 2021, 12:51:42 »
A jak jest z innymi modułami? Też wyrzuca? Są darmowe takie jak Su-25T i cywilny Mustang.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 16, 2021, 12:55:31 »
Zerknij sobie w panelu sterowania w podglądzie zdarzeń co ta aplikacja za błąd zgłasza. No chyba, ze DCS tworzy swojego loga to też można tam zerknąć. Druga sprawa to aktualny DCS, sterowniki. Można jeszcze posłużyć się opcją DCS_Repair itd. Jak nie to odinstalowanie całości, ewentualne wywalanie pozostałości i świeża instalka DCS (może być Steam lub Standalone).

PS No i aktualny Windows, bo ten też coś może knocić.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 16, 2021, 13:09:36 »
Zrobiłem teraz ok 10 minutowy przelot Su-25T i wszystko było ok. Więc tylko coś się dzieje z "pudełkowym" A-10. Przeinstalować?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 13:16:58 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 16, 2021, 13:11:04 »
DCS a mam ze Steam, win aktualizowany na bierząco bieżąco.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 13:17:50 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 16, 2021, 13:19:14 »
Puść sobie naprawę plików na Steam albo poszukaj w podglądzie zdarzeń (logu) co go boli.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 16, 2021, 13:32:54 »
Problem w tym że DCS ze Steam, nie wykrywa mi A-10 pudełkowego. Mogę grać z odinstalowanym na Steam DCS.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 13:52:40 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 16, 2021, 14:04:27 »
Nie pamiętam jak to się robiło, bo sam robiłem to wieki temu. Jesteś pewien, że przypisałeś do konta na stronie ED licencję do pudełkowego A-10C? To się chyba robiło przez ten link:

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/personal/licensing/ (trzeba mieć założone konto)

Jak to zrobiłeś, to po ściągnięciu aktualnego DCS World będziesz miał możliwość doinstalowania modułu A-10C i wtedy powinno to hulać. Nie pamiętam jak to teraz jest ze Steam i w którą stronę działa i nie działa, bo od zawsze używam osobno postawionej wersji gry.

Zaraz się okaże, że z uporem maniaka próbujesz uruchomić wersję DCS zainstalowaną z płyty A-10C i dziwisz się, że wywala Cię na pulpit jak chcesz sobie polatać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 16, 2021, 15:14:58 »
Nie wiem czy Steam działa z wersją pudełkową od CD Projektu - na moje nie, bo to było wieki temu zanim DCS był na Steam tak w ogóle. Z tego co mi coś świta to tylko ten kod będzie działał na DCS ale ze strony DCS, a nie Steam. Tam go można dodać do swojej biblioteki i oczywiście tylko w wersji cyfrowej. Pudełko i płyta tylko na półce.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 16, 2021, 18:42:49 »
Zarejestrowałem grę na stronie ED... odpalam.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 20:01:46 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 16, 2021, 19:14:59 »
Nie pamiętam jak to się robiło, bo sam robiłem to wieki temu. Jesteś pewien, że przypisałeś do konta na stronie ED licencję do pudełkowego A-10C? To się chyba robiło przez ten link:

https://www.digitalcombatsimulator.com/en/personal/licensing/ (trzeba mieć założone konto)

Jak to zrobiłeś, to po ściągnięciu aktualnego DCS World będziesz miał możliwość doinstalowania modułu A-10C i wtedy powinno to hulać. Nie pamiętam jak to teraz jest ze Steam i w którą stronę działa i nie działa, bo od zawsze używam osobno postawionej wersji gry.

Zaraz się okaże, że z uporem maniaka próbujesz uruchomić wersję DCS zainstalowaną z płyty A-10C i dziwisz się, że wywala Cię na pulpit jak chcesz sobie polatać.

Mimo wszystko. Jeśli mam wersję pudełkową, zarejestrowany klucz na ED powinna gra działać, a mija kilka minut i za każdym razem wywala mnie do pulpitu.

Proszę stosować się do zasad forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 20:02:43 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 16, 2021, 20:01:02 »
To może inaczej, skąd masz zainstalowanego DCS'a? Osobiście mam te same podejrzenia co Mazak i masz pewnie dwie osobne instalki. DCS ze Steam w aktualnej wersji, i osobno przestarzały A-10C jako osobna gra z ~2011 roku.

Wywal wszystko co masz, i dla własnego dobra (wygody) pobierz DCS'a z tego linku: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/world/beta/

Jak już pobierzesz, a klucz masz zarejestrowany na swoje konto na stronie, to w "Module Manager" wykryje Ci A-10C i powinien być gotowy do pobrania.

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 16, 2021, 20:12:36 »
DCS World mam na Steam, ale teraz pobieram DCSa od ED, zobaczę czy to coś zmieni.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2021, 20:14:51 wysłana przez YoYo »