Autor Wątek: DCS: Mi-24P Early Access  (Przeczytany 11961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: DCS: Mi-24P Early Access
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 21, 2021, 13:27:30 »
Yoyo, bierz się za malowania. Wiem, że nie ma jeszcze Paint Kita, ale śmigłowiec w malowaniu UN ma ładny biały kolor, idealny na podkład pod "właściwą" farbę. :)

To można przerobić ale widzę, że już jakieś PL zaraz będzie, zerknij na nasz Discord. Ja zrobię łaciatka z tego co jest(edit: jednak rozkład plam jest zupełnie inny więc trzeba poczekać chwilę).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2021, 13:49:48 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 25, 2021, 17:15:59 »
Ktos sie pytal o wersje Stable, to Hind juz i tam wyladowal:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/news/changelog/stable/2.7.2.8165.2/ .

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 03, 2021, 17:00:53 »
Po ostatnim patchu mam wrażenie, że Petrovich ogłupiał bardziej (jako pilot), trudniej mu trzymać równy lot, chociaż na plus, że chociaż podaje, że cel w zasięgu (co nie oznacza o dziwo, że pocisk i tak doleci). W VR też przekombinowali z celownikiem.

Było:

Jest:

(ścięty celownik).
« Ostatnia zmiana: Lipca 03, 2021, 18:19:25 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 21, 2021, 21:07:27 »
Ej, co oni zrobili po tej łatce 2.7.4.9632? Orczyk sam wprowadza takie korekty, że hej, nawet przy tych auto trymerach wył!
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2021, 21:07:52 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 21, 2021, 22:32:30 »
Ej, co oni zrobili po tej łatce 2.7.4.9632? Orczyk sam wprowadza takie korekty, że hej, nawet przy tych auto trymerach wył!

Ok, mam przyczynę, ta dzisiejsza łatka całkowicie wywala w kosmos twoje poprzednie ustawienia na Hindzie, należy na nowo wszystko przypisać, zwłaszcza osie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 22, 2021, 09:15:18 »
Ok, mam przyczynę, ta dzisiejsza łatka całkowicie wywala w kosmos twoje poprzednie ustawienia na Hindzie, należy na nowo wszystko przypisać, zwłaszcza osie.

Dokładnie tak. Też zderzyłem się wczoraj z tą niemiłą niespodzianką. Na plus - doszły rozpraszacze gazów wylotowych. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 22, 2021, 09:41:45 »
Tak, z automatu nawet się ustawiają (jak wybierałem "ciepłą" mapę, jak Syria). Ciekawe czy to coś daje w simie, czy tylko taki placeholder, wciąż nie ma jednak osłonki Ispanki, a to tylko w połączeniu z nią działa skutecznie (potwierdzone w realu ;) ). Pokasowano ustawienia, bo teraz można wszystko osobno przypisać dla pilota i osobno dla operatora. Ludzie chcieli coś takiego.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 26, 2021, 03:58:36 »
Witam
Po ostatniej aktualizacji mam problem z GSz-30K, nie mogę strzelać.
Inne uzbrojenie działa, tylko jest problem z działkiem, które działa jak nie mam ATGM.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 26, 2021, 08:50:18 »
Witam
Po ostatniej aktualizacji mam problem z GSz-30K, nie mogę strzelać.
Inne uzbrojenie działa, tylko jest problem z działkiem, które działa jak nie mam ATGM.

A może coś z przypisaniem klawiszy? Sprawdź jeszcze to by się upewnić. Ostatnio strzelałem z działka, a pociski były też podwieszone i nie było problemu.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 26, 2021, 09:09:16 »
Działko może strzelać jedynie, gdy zamknięte są drzwi celownika (chodzi o jego ochronę). Nie jest czasem tak, że najpierw wydajesz Piotrkowi rozkaz do wyszukiwania nieprzyjaciela, a gdy ten coś znajdzie, przełączasz się na działko, które nie chce strzelać? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 26, 2021, 10:54:09 »
Działko może strzelać jedynie, gdy zamknięte są drzwi celownika (chodzi o jego ochronę). Nie jest czasem tak, że najpierw wydajesz Piotrkowi rozkaz do wyszukiwania nieprzyjaciela, a gdy ten coś znajdzie, przełączasz się na działko, które nie chce strzelać? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
No tak właśnie jest, tylko,_że jak wyłączę polecenia Piotrowi to działko nadal milczy. No nic muszę pokombinować, dzięki za pomoc :).
« Ostatnia zmiana: Lipca 26, 2021, 13:47:48 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 25, 2021, 09:35:15 »
Przez jakiś czas nie latałem Hindem, wczoraj sprawdziłem te zmiany w celowniku operatora i jest obecnie dużo na plus, wreszcie (przynajmniej w VR) przenosimy się dokładnie na stację i widzimy tylko obraz przez sam wziernik, reszta jest czarna, do tego jakby stabilniej. Coś chyba pozmieniali w ustawieniach jednak, więc muszę zbindować parę rzeczy ponownie. Na minus, obecnie "koło" Petrovitcha nachodzi na celownik, mogliby dać bardziej z boku, bo zasłania lekko południowo zachodnią część obrazu (albo przynajmniej zrobić to jakieś transparentne o 50%). Zmiana na spory plus, czekam jeszcze na komendy głosowe, bo to też jest bardzo istotne, mam nadzieję, że wkrótce, bo na starych filmach Wagsa już to było.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 25, 2021, 10:18:43 »

Problem w tym, że jak Pietrek oznaczy cel i już wiem gdzie on jest, bo zaznaczony jest na HUD-zie. To w chwili przełączenia się na działko, oznaczenie celu na HUD znika. To oznacza, że Jeśli zamknięty jest celownik, to dane o namierzonym celu giną.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 25, 2021, 11:12:51 »
Problem w tym, że jak Pietrek oznaczy cel i już wiem gdzie on jest, bo zaznaczony jest na HUD-zie. To w chwili przełączenia się na działko, oznaczenie celu na HUD znika. To oznacza, że Jeśli zamknięty jest celownik, to dane o namierzonym celu giną.
Dokładnie. To oznaczenie celu na celowniku, to nic innego, jak ciągłe namierzanie przeciwnika przez Piotrka. W momencie, gdy chcesz oddać strzał z działka, Piotrek musi zamknąć wrota systemu celowniczego, aby uchronić go przed uszkodzeniem, a więc traci namiar. Jeśli on traci namiar, Ty nie widzisz już dalej oznaczenia na celowniku. W końcowej fazie podejścia do ataku z działka, musisz mieć cel w zasięgu wzroku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 25, 2021, 11:54:05 »
No tak, ale Pietrek oznacza cel ponieważ steruje stacją by walnąć sympatycznego Kokona. Jeśli chcemy walnąć ze statycznego działa, to przechodzimy na automat odległości i CCIP, więc stacja nie ma nic tutaj do tego, bo celownik na szybce pracuje już w innym trybie. Jest ok tak jak jest. Jedyne co to sam Pietrek powinien mówić i naprowadzać na zagrożenie, np. "Wóz opancerzony na 10, odległość 5 kilometrów". To by załatwiło temat.

www.yoyosims.pl