Autor Wątek: LOMAC - nawrócenie!  (Przeczytany 6432 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waleski

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« dnia: Stycznia 17, 2004, 16:44:29 »
Nawróciłem się. Znudziły mnie fpp'y więc zapaliłem sobie LOMAC'a. Kesz mam więc na tekst jaki joy byłby najlepszy dla LOMAC'a że niby Saitek x45 mówię: "poproszę". Insatluje wszystko na swoim kompie wieczorem, odpalam, i... nie wiem co robić. Training! to mnie ratuje - myślę sobie. Ale juz słyszę jak Call of Duty szepcze: "mnie odpal, mnie odpal...". Ale twardy jestem i w trainig mode próbuję coś wykumać. Nidgy nie musiałem takiej ilości info na raz połknąć więc wszystko utknęło gdzieś pomiędzy ekranem a moim brainem, i ani drgnie! Więc próbuję coś w opcjach z tym saitkiem i nic! bo nie wiem jakie funkcje do jekich "guzików" przypisać! Może jestem za stary? Przyznaję się otwarcie: bez Waszej pomocy cały mój "cockpit" łącznie z grą wyląduje w szufladzie (tak jak chasse master)! I będę czuł pieprzony niedosyt bo jak czytam Wasze posty to jestem przekonany że gierka jest wciągająca! (niby angieelski znam ale potoczny więc te wszystkie wyrażenia mnie przerastają)

APEL DO MODERATORA: jak nie wyrzucisz mojego posta to poznam cie z fajną laską!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 17, 2004, 16:59:26 »
joł, tu jest kilku moderatorów Buhahahahaha
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

waleski

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 17, 2004, 17:24:32 »
nie szkodzi - ona jest całkiem obrotna!

Zoom

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 17, 2004, 17:36:27 »
Na moderatorów tego działu padł blady strach. :lol:

Ger0nim0

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 17, 2004, 17:46:47 »
A co z adminami  :?:

Kos

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 17, 2004, 17:54:08 »
noooo.... nie na wszystkich moderatorow ten "blady strach" padl, hehe, chetnie przypomne sobie taktyke tej "walki"! Musze sie tylko nieco zastanowic nad doborem "uzbrojenia".

swier

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 17, 2004, 18:19:23 »
joł  :D

dobra laska nie jest zła  :P

może też paru prostych userów mogłoby zawrzeć znajomość z ową obrotną damą?  :wink:

hehe do rzeczy. ktoś Cię zrobił w ##### bo najlepszy do tej gierki jest hotas cougar  :D  Pewnie tak z 5 razy droższy od saiteka ale skoro są fundusze ....  :wink:

a co do konfiguracji - w folderze z grą są gotowe pliki konfiguracyjne (w folderku 'controllers'). Jest plik do saiteka razem z dokumentem w wordzie wyjaśniającym jaka funkcja pod jaki wichajsterek jest podpisana.

Ale imho najlepiej jest skofigurować coś takiego samemu wg własnych preferencji. No ale na początek taki gotowiec na pewno sie przyda

serwusik i szacuneczek dla koleżanki  :wink:

Zoom

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 17, 2004, 18:40:57 »
Obawiam się, że problem leży nie w konfiguracji joy-a, ale w umiejętności obsługi systemów.
Radzę zajrzeć do topicu w tym dziale "Pomocne ściągawki do gry" i zapoznać się z polskimi instrukcjami do flankera. Nie jest to identyczne, ale podobne i da pewne pojęcie do czego to wszystko służy i jak się tym posługiwać.

EDIT

Odsyłam do działu gdzie jest link do polskiej instrukcji do flankera, a link nie działa. Chciałem sam go ściągnąć i przeczytać  :) , bo sam nie wiem co to jest to FIO i co to jest toto pod 4, a tu lipa. Konraf, mógłbyś poprawić ten link?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 17, 2004, 19:22:13 »
waleski, trza było nie wspominać o nagrodzie, bo tak widzisz w jakim kierunku poszedł temat  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

www.yoyosims.pl

Kos

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 17, 2004, 19:52:58 »
przeprszam, ale nie ja zaczalem...!

Offline Kusch

• Global Moderator
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 17, 2004, 21:18:16 »
Radzę zacząć od A-10 tam jest wszystko ładnie, pięknie nawet lądowanie.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

waleski

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 17, 2004, 21:45:39 »
alright! zmianiam więc nagrodę na inną!
tak naprawdę dostałem tylko jedną odpowiedź - plik konfiguracyjny do joy'a. bardzo fajnie tylko co ja mam z nim zrobić? bo dotego programu saitkowego nie pasuje bo ma inne rozszerzenie.
oto nagroda: czytałem coś na forum o tłumaczeniu więc jestem w stanie wyłożyć 30$ na tą "skórzaną" instrukcję przesyłaną z GB ale na pewno nie podejmę się jej tłumaczenia. ponieważ "wiszą" prawa autorskie trj instrukcji przekażę ją dla dobra nas wszystkich osobom które zajmą się jej przetłumaczeniem.
ale coś za coś!
oczekuję więcej pomocy (waleski@o2.pl). obecnie mam problem z dopasowaniem do siebie trybów radarów/namierzania/skanowania do wyboru odpowiedniego uzbrojenia. (na razie trenuję rozwałkę z cannona ruskiego heli - diabelnie trudne, ale raz mi sie udało - zazwyczaj się to kończy lądowaniem pionowym)

PS. gadałem z ta laską - jest git, ale jeden warunek - przyjedzie do was (moderatorów) jak was będzie min. pięciu.

Zoom

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 18, 2004, 00:00:42 »
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Nieźle się zapowiada. :lol: Już po was.  :lol: Zbieram na 5 wianuszków :lol:

A tak poważniejto problem nie jest w instrukcji za 30$, bo tą ma każdy w pdf na płycie. Problem w tłumaczeniu. Nikomu się nie chce. Na dodatek czytając to co tam jest zauważyłem błędy. Narazie nie znalazłem w grze trybu TWS dla BVR, o którym jest napisane w instrukcji. Natomiast co do kończenia pionowo, to latania musisz się nauczyć niestety sam.
Proponuje wybrać jeden samolot, np. radziecki myśliwiec i nauczyć się go obsługiwać.
Dobra instrukcja do trybu BVR jest na stronie Konrafa w poradach dla Flankera 2.5.
http://www.icpnet.pl/~garu/porady_fl.html

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 18, 2004, 00:46:19 »
poczytaj tez sobie tę instrukcje PL do Flankera (PDF, gdzies jeszcze na Forum jest do niej link), sporo tez moze wyjsc przy lataniu w multi bo tam mozesz widziec jakie dzialanie powoduje i ew. pytac sie pozostalych graczy (w real time) co robili bys blizej zapoznal sie z matuszką ziemią  :D , co do pieciu... proponuje chomiki w zastepstwie 4 moderatorów buhahahaha

www.yoyosims.pl

hornet

• Gość
LOMAC - nawrócenie!
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 18, 2004, 11:42:32 »
Link do tego pdf-u do flankera dawno nie dziala.Czy mozecie jeszcze raz go wrzucic na ftp-a.Chetni bym sie podszkolil.Pleaseee... :twisted: