Autor Wątek: Virpil, dźwignia skoku  (Przeczytany 6303 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Virpil, dźwignia skoku
« dnia: Października 30, 2021, 20:28:33 »
Ktoś może ma? W sumie widzę, że bazę mają od jakiegoś czasu ale doszła ostatnio nowa końcówka (VPC SharKa-50 Collective Grip).
Tutaj w miarę świeża recenzja (Eng): https://t3chtronics.wordpress.com/2021/10/22/virpil-sharka-50-collective-review/ .
Może sprezentować sobie cos takiego na Święta pod Apache ;> ? Pozostaje jednak kwestia mocowania.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Virpil, dźwignia skoku
« Odpowiedź #1 dnia: Października 30, 2021, 21:54:29 »
Aha i cos takiego też mają z nowości - Grip wzorowany na BlackHawk'u.
https://youtu.be/Bnw-qgdwU4o .

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Października 30, 2021, 23:21:54 »
Na mnie nie patrz :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2021, 09:28:51 »
Ps., a ten sprzęt Viripa idzie programować może też jako "wirtualną klawiaturę"? Czyli jak to się odbywa w T.A.R.G.E.T. dla Thrustmastera? Np. wciskając coś mam funkcję zaprogramowanego klawisza (np. kombinacja LAlt+T), a nie jako button?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Października 31, 2021, 11:25:09 »
Tak mają swój software, ale nie polecam, wolę Gremlina.
http://whitemagic.github.io/JoystickGremlin/

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 21, 2021, 22:48:02 »
Tak mają swój software, ale nie polecam, wolę Gremlina.
http://whitemagic.github.io/JoystickGremlin/

A ten soft Gremlin może współpracować równocześnie z Warthogiem i czymś od Virpil'a?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2021, 10:41:49 »
A ten soft Gremlin może współpracować równocześnie z Warthogiem i czymś od Virpil'a?
Tak. Z każdym sprzętem. Ponadto można robić łączone funkcje. Np. u mnie po wciśnięciu przycisku na joyu Virpila oś steru kierunku na ruderze od VKB zmienia się na dwie osie hamulców. Pojawia się takie dodatkowe wirtualne urządzenie. Niepotrzebny żaden inny soft od producentów urządzeń.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2021, 12:43:47 »
Tak. Z każdym sprzętem. Ponadto można robić łączone funkcje. Np. u mnie po wciśnięciu przycisku na joyu Virpila oś steru kierunku na ruderze od VKB zmienia się na dwie osie hamulców. Pojawia się takie dodatkowe wirtualne urządzenie. Niepotrzebny żaden inny soft od producentów urządzeń.

U bajerek, brzmi zachęcająco :). Mam nadzieję tylko, że się nie będzie gryzł z TARGET od Thrustmastera, nawet jak będzie wyłączony. Ten soft nie lubi podobnych. Minus taki, że jak przeczytałem na stronie to "stare" sprzęty nie znikają z Menadżera jak to się włączy. Przy TARGET mam tak, że na czas włączenia znikają i pojawia się taki sprzęt Combo.

Poczekam na Black Friday, może zrobią coś z jakimś minusem w Virpil ;).

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2021, 19:31:55 »
Poczekam na Black Friday, może zrobią coś z jakimś minusem w Virpil ;).

Ja u nich przeceny jeszcze nie widziałem... tylko "promocje" typu, kup za 1000 ojrasków, a wysyłka gratis.  :|

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2021, 22:04:34 »
Ja u nich przeceny jeszcze nie widziałem... tylko "promocje" typu, kup za 1000 ojrasków, a wysyłka gratis.  :|

W zeszłym roku (a może 2 lata temu) coś tam było, przynajmniej tyle odczytałem tam u nich z Forum, bo były posty, które się na to powoływały. Problem jest też taki, że tam jeszcze VAT trzeba doliczyć, a kurs łaskawy nie jest do zakupów. Rabaty jest nieunikniony, ale taki grip do heli kusi. Coś nowego by było do zabawy.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 23, 2021, 00:18:41 »
W zeszłym roku (a może 2 lata temu) coś tam było, przynajmniej tyle odczytałem tam u nich z Forum, bo były posty, które się na to powoływały. Problem jest też taki, że tam jeszcze VAT trzeba doliczyć, a kurs łaskawy nie jest do zakupów. Rabaty jest nieunikniony, ale taki grip do heli kusi. Coś nowego by było do zabawy.

Są promocje typu combo, kup podstawę i wajchę, to -10% za całość. Raz czy dwa widziałem też bodajże -10% z okazji wejścia nowego produktu, ale zniżki typu "święto/durny dzień, cena -xx%", to nigdy. Chyba, że mniej za przesyłkę, ale to się zaczyna w granicach 500/1000 ojro, co jest za wysokim progiem jak na moje nogi.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2021, 09:18:53 »
Tutaj ktoś się postarał o dokładną recenzję, jeśli jeszcze nie widziałeś https://www.youtube.com/watch?v=VHXDXbPG7oM

Kupując Virpila zwróciłbym uwagę na ergonomię i układ przycisków, bo to trochę kuleje czasami. Do mnie przyszła ostatnio przepustnica CM3 no i nie wiem, jakoś lepiej mi w ręce leży Thrustmaster.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2021, 11:11:07 »
Kupując Virpila zwróciłbym uwagę na ergonomię i układ przycisków, bo to trochę kuleje czasami. Do mnie przyszła ostatnio przepustnica CM3 no i nie wiem, jakoś lepiej mi w ręce leży Thrustmaster.

Mógłbyś nieco rozwinąć kwestię? Ja od kilku miesięcy się zastanawiam nad nową przepustnicą i w sumie nic innego, sensownego, nie widzę niż CM3.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2021, 11:35:37 »
Kupując Virpila zwróciłbym uwagę na ergonomię i układ przycisków, bo to trochę kuleje czasami.

No tylko, że tutaj on podpiął normalną rękojeść joya. Też jakaś opcja, ale te "repliki" z UH-60 lub Ka-50 to już raczej robione i testowane przez samych konstruktorów i pilotów ;>.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2021, 11:40:12 »
... ale te "repliki" z UH-60 lub Ka-50 to już raczej robione i testowane przez samych konstruktorów i pilotów ;>.

Nakręciliście się Redaktorze i już jesteście na ostatecznym podejściu do kupna :-). Wiecie, że tego nie będzie widać w VR, że tylko do łóżka przed snem, żeby się nacieszyć?