Autor Wątek: Mixed Reality Portal - komunikat o błędzie: "error code 15 - 13".  (Przeczytany 894 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,

po załadowaniu_aplikacji MRP, pojawia się_w oknie tej aplikacji komunikat o błędzie:_" error code 15 - 13". Wcześniej wszystko działało. Podobno pomaga jedynie instalacja windy na nowo, ale może jest inny sposób?

Polska język trudna język... i ch... steczka z zasadami forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2021, 07:44:35 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: MRP, kod błędu 15 - 13.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 04, 2021, 23:25:09 »
A co to za aplikacja MRP?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: MRP, kod błędu 15 - 13.
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2021, 06:45:49 »
Mixed Reality Portal, fakt nie do końca aplikacja  ;), obrazek poniżej;

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Mixed Reality Portal - komunikat o błędzie: "error code 15 - 13".
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2021, 18:07:47 »
Wyjac wtyczki i wlozyc ponownie. Raz na jakis czas jakis error mi sie wyswietli przy uruchomieniu programu, to pomaga.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 05, 2021, 23:27:36 »
Ten error jest z tych zabójczych. Jedyna rada to reinstalka systemu. Zainstalowałem reverba na zapasowym dysku z kopią systemu i błąd  się nie pojawił. Przepinanie przewodów w moim przypadku nie pomogło. Teraz pozostał mi format nowego dysku i albo klon całości ze starego, ewentualnie postawię wszystko od nowa. Niestety nieznana jest przyczyna tego błędu, w sieci wszystkie przypadki które znalazłem kończyły się tak jak u mnie.
 Ps: faktycznie pierwszy wpis w tym temacie wyszedł ch...steczkowo. Ale ciemno było, zimno i do domu daleko.
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2021, 23:43:52 wysłana przez leszek660 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 07, 2021, 12:39:23 »
No to nie wiem, raz dwa razy coś takiego miałem, ale w sumie nigdy nie miałem jakiegoś większego problem z tym Mixed Reality Portal. Natomiast bywa, że czasem sam Windows nie wykryje gogli zaraz po starcie, wtedy wyjęcie i włożenie wtyczki USB (to samo gniazdo, korzystam z C) rozwiązuje temat na znów kolejne kilkanaście dni. Czasem MRP sam się też nie uruchamia (np. przy restarcie PC) ale to akurat wolałbym nawet na stałe by tak było (wciąż brak tej opcji wł/wył. przy uruchomieniu Windows, wrrr.....!).

www.yoyosims.pl