Autor Wątek: 20 lat Iłka  (Przeczytany 10188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: 20 lat Iłka
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 05, 2022, 19:27:02 »
Tak jak tą ruską korwetę, to chyba wszyscy powinniśmy zjarać swoje pudełka Cliffs of Dover. :)  Straszny szkodnik i morderca Iła.

A ten Oleg Maddox to teraz grami się nie zajmuje, nie? Widzę w sieci, że Director for IT Development w Aircraft Factory “Bezzavietniy” LLC.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Rolam

« Odpowiedź #61 dnia: Marca 19, 2022, 10:48:41 »
Odgruzowując strych, znalazłem pudełko z Iłkiem oraz drugie z Pacific Fighters. Aż mi się łezka zakręciła. I pod starym kocem stał monitor CRT, ten na którym najlepiej widziałem kontakty :D
Jeeezu... jak to było dawno temu.
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 19, 2022, 11:44:08 »
Na CRT najlepiej było widzieć te dwa piksele kontaktu, jeden czarny a drugi szary. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #63 dnia: Czerwca 06, 2022, 10:56:13 »
Rolam ty żyjesz?

Oj zeszło zeszło godzin na tej grze. Tyle, że ja po przeciwnej stronie mocy walczyłem w wiecznie dziurawej od kul kufajce i gumofilcach Łaggu 3 serii 27 z mścicielem w dziobie. Te dyskusje co noc o wyższości jednego nad drugim. zbieranie się godzinę do frontu, by coś zagrać.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2022, 12:02:49 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #64 dnia: Czerwca 09, 2022, 00:40:55 »
Panowie,

Ja w starego iłka gram do dziś. Nie jest to oryginał Maddox'a a HSFX. W sumie to nie ma tygodnia, abym nie sprawdził "co tam nowego" w modach na SAS1946.com.

Obecnie "latam" już tylko na dwóch samolotach, za to klasykach: F4F Wildcat i A6M Zero. Lądowanie na lotniskowcach i ta piękna woda wciągnęły mnie na maksa :).

Oczywiście, przygotowałem sobie dwie osobne instalacje, aby jak najlepiej dostosować je pod wspomniane maszyny, np.:
- gdy latam Zero, spust działek i karabinów mam w przepustnicy,
- gdy Wildcatem korzystam z mechanicznej korby do wciągania i opuszczania podwozia.

Co prawda wygląd zmodowanej gry obiega bardzo od oryginału (są nowe: kokpity, modele zewnętrzne maszyn, dźwięki, efekty specjalne, mapy, a także obsługa lotniskowca), ale mimo wszystko to nasz stary, poczciwy iłek.

Myślę, że pozostanie ze mną na długo ;).
« Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2022, 07:58:09 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rolam

« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 14, 2022, 01:24:48 »
Rolam ty żyjesz?

Oj zeszło zeszło godzin na tej grze. Tyle, że ja po przeciwnej stronie mocy walczyłem w wiecznie dziurawej od kul kufajce i gumofilcach Łaggu 3 serii 27 z mścicielem w dziobie. Te dyskusje co noc o wyższości jednego nad drugim. zbieranie się godzinę do frontu, by coś zagrać.

Zestrzelili mnie gdzieś nad tajgą i liczyłem drzewa na Syberii - ale wróciłem Merlin :D  Do dziś pamiętam tamtą panikę na TS kiedy ułożyliście się w Spitach w piękną formację a ja tak po cichu dołączyłem na czwartego i tak przez chwilę leciałem :D
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #66 dnia: Października 14, 2022, 19:32:20 »
Kurde, ludzie jeszcze w starego Iłka latają! I to Pacyfik...

https://www.youtube.com/watch?v=WELaMH1DZKY
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #67 dnia: Października 14, 2022, 20:32:27 »
Kapitalnie i ilość graczy właściwa :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"