Autor Wątek: DCS: F-4E Phantom  (Przeczytany 11335 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marcin_B

• *
  • MABO
Odp: DCS: F-4E Phantom
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 21, 2024, 15:57:36 »
Premiera Phantoma opóźniona - 22 maja.

« Odpowiedź #46 dnia: Maja 21, 2024, 20:31:40 »
To jakiś dzień świstaka :)
Znowu cena promocyjna w sklepie, miły ukłon w stronę jeszcze niezdecydowanych klientów, czy zapowiedź, że jeszcze poczekamy.
No teraz to mi się nie śpieszy, może być weekend  :evil:

« Odpowiedź #47 dnia: Maja 21, 2024, 21:34:03 »
Co ciekawe, na forum ED jest straszny ból tyłka o to przesunięcie. Jak się wcześniej poślizgnęli o dwa miechy, to nie było takiego narzekania. Chyba czara goryczy się przelała.

« Odpowiedź #48 dnia: Maja 21, 2024, 22:03:21 »
Znowu cena promocyjna w sklepie, miły ukłon w stronę jeszcze niezdecydowanych klientów, czy zapowiedź, że jeszcze poczekamy.

A jaka była cena bez pre-ordera? Bo rozumiem, że nadal jakaś promocja jest na EA, tak?

« Odpowiedź #49 dnia: Maja 21, 2024, 22:33:22 »
Regularna 79,99 (przekreślona) i promocyjna 59,99 (teoretycznie miała obowiązywać do dzisiaj do godziny 15GMT). Zupełnie przypadkiem sprawdzałem coś innego i około +/- 14.30 naszego czasu nie było już ceny promocyjnej, a regularna czyli te 79,99, obecnie znowu tak jak z rana i przez poprzednie tygodnie.

Jeszcze jedna szopka, wchodząc na stronę ED i klikając w zakładkę News, pojawia się post z datą 12.05 nadal anonsujący, że cena promocyjna obowiązuje do 21.05 do 15GMT?!?!?
Ale już kliknięcie w ten post otwiera go gdzie wiadomość jest zedytowana, nic nie ma o dacie, czy godzinie, a jedynie przypomnienie, że to ostatnia szansa na zakup w cenie promocyjnej ;)

Ech, ja stary chłop, obiecujący sobie już kiedyś, że niczego nie kupię w preorderze/w wersji alpha, beta itd. i jednak uległem kampanii reklamowej (niewątpliwie świetnej), ech, ostatni raz.
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2024, 22:43:14 wysłana przez Addi »

« Odpowiedź #50 dnia: Maja 21, 2024, 22:54:25 »
No czyli nie będzie żadnej zniżki w trakcie trwania early access? Trochę dziwne.

Podobno ma być tygodniowa promocja na Steam. Ale czy to się potwierdzi? Zobaczymy...

https://steamcommunity.com/app/223750/eventcomments/4360124853539968986?ctp=2#c4360124853542947534

Jak będzie dobra cena, to może się jednak skuszę.

Ech, ja stary chłop, obiecujący sobie już kiedyś, że niczego nie kupię w preorderze/w wersji alpha, beta itd. i jednak uległem kampanii reklamowej (niewątpliwie świetnej), ech, ostatni raz.

Tutaj jest inna sytuacja z preorderem, bo nie kupuje się kota w worku dla jakiś badziewnych dodatków (pre order DLC), tylko dla zniżki. No i w sumie, biorąc pod uwagę, że to Heatblur, to w sumie nie kupuje się kota w worku. ;)

« Odpowiedź #51 dnia: Maja 21, 2024, 23:42:40 »
Jak próbowałem kupić, to mi PayPal nie działał, a tu taki nius  :o. To se kupię jak będzie na promocji za dwa lata, a w międzyczasie może łyknę CH-47.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Maja 21, 2024, 23:52:14 »
Lunch trailer, ze niby jutro ;): https://youtu.be/6b6DKfTsc7c?si=Q6hW4cVblxS113Y7.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #53 dnia: Maja 22, 2024, 17:49:35 »
Jest już jutro. Co taka cisza. Oczekuję wrażeń z lotów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #54 dnia: Maja 22, 2024, 18:01:55 »
Jest już jutro. Co taka cisza. Oczekuję wrażeń z lotów.
Zasysa się.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 22, 2024, 19:56:15 »
Pojechali ostro, model jest cudny, warty każdego centa. W VR zarąbiecie wygląda. Chyba długo na Viggenie nie posiedzę ;). Kawał dobrej roboty, czuć że to myśliwiec ale i czuć jego masę.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #56 dnia: Maja 22, 2024, 20:06:34 »
No faktycznie cena wróciła w sklepie ED do pełnej. Nie ma żadnej zniżki na czas trwania EA.

Natomiast na Steam jest promo do 29 maja, ale -20% zamiast obiecanych -25% (choć to jeszcze sprawdzają). Ale tutaj zaskoczenie - cena w PLN niestety jest po złodziejskim kursie. Jest 277 PLN czyli jakby to było 70 USD wg normalnego przelicznika. Pełna cena to aktualnie 347 PLN (sic!) czyli blisko 90 USD. W takiej sytuacji zupełnie mi się nie opłaca tego kupować na zapas, bo jak już w końcu ogólny przelicznik na Steam zostanie zaktualizowany to moduł będzie kosztować w PLN i tak tyle co aktualnie w "promocji"...

Dziwna sytuacja, że inny przelicznik był dla Koli i inny jest tutaj.

« Odpowiedź #57 dnia: Maja 22, 2024, 22:32:16 »
Dziś niestety nie mam za dużo czasu, więc tylko takie bardzo wstępne wrażenia.
Model przyjemny, fajnie jest polatać starociem, bez tej całej elektroniki, choć zaznaczam, że jestem wielkim fanem Vipera i Horneta i to dwa moje podstawowe latadła.
Chyba wymaga mocnego sprzętu, zwłaszcza na Koli.
Implementacja WSO perfekcyjna.
Ale jest jedna rzecz, która mnie irytuje. Oświetlenie kabiny, jest w niej ciemno, część przycisków i wskaźników słabo widoczna, odpaliłem tutoriale (na marginesie świetnie zrobione, ten pomysł z dodatkową kartką rewelacyjny), ale co z tego, skoro nie widziałem w niektórych przypadkach co naciskam/przełączam i w którym kierunku i de facto ich nie ukończyłem. W żadnym z innych modułów nie mam kłopotów z nie tyle czytelnością (choć czasem mam wrażenie, że mogłaby być w Phantomie lepsza), co właśnie z oświetleniem. OK w locie zwłaszcza przy zachodzącym słońcu nad Zatoką ta gra świateł w kokpicie wygląda cudnie, ale chyba wolałbym mniej bajerów, a lepszą widzialność przynajmniej przy cold starcie.
Sprzęt mam chyba nienajgorszy, monitor 4K też niezły, więc to raczej nie wina sprzętu. OK, wzrok już nie jest perfekcyjny, ale w innych modułach tych kłopotów nie mam. Jeszcze posprawdzam ustawienia i pokombinuję, może włączenie opcji HDR w monitorze polepszy sprawę, aczkolwiek tak jak kiedyś pisałem, polepsza widzialnośc przeciwników w dogfighcie, ale też trochę nienaturalnie oświetla całość, więc z punktu wrażeń wzrokowych nie do końca o to chodzi.
Czy polecam?
Po pierwszych wrażeniach mam mieszane odczucia, za mało jeszcze się pobawiłem, by jednoznacznie się określić, ale ta słaba widzialnośc/czytelność kokpitu irytuje.
Model lotu chyba niezły, a z pewnością inny niż w nowoczesnych Fly by wire, to czuć, więc chyba to oddane nieźle, ale tak jak napisałem, za mało jeszcze się bawiłem by jednoznacznie się określić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 23, 2024, 10:37:54 »
No model wymiata, świetne dźwięki, graficznie też bomba, te wszystkie trzaski, drgania przy większym przeciążeniu. Czuć klimat lat 70-80 na kilometry. FM wydaje się też bardzo poprawny, sam Phantom jest dość zwrotny (ale nie tak jak MiG-21 AI ;D), mało traci energię, przy zwrotach trzyma prędkość przy rozgrzanej rurze. Idealny kandydat na fajną zabawę w Vietnam czy Cold War. Bardzo dobrze wygląda w VR, ekran radaru ma się pod samą brodą w zasadzie, jest bardzo czytelny i dobrze widoczny. Stanowisko WSO, no cóż, jak w konfesjonale ;>. Na razie bawię się AJS37 i jeszcze mi się nie znudził, ale Phantom czeka już w kolejce. Świetna robota HB, nie ma co.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #59 dnia: Maja 23, 2024, 12:02:57 »
Pierwsze wrażenie super, tak jak pisał YoYo w VR kokpit robi robotę, a sam Phantom mega klimatyczny. Czytelność bez zastrzeżeń, o ile całość sobie podświetlimy, bo obecna DCS-owa gra świateł w kokpicie nie pomaga (duży kontrast przy słonecznym świetle). Wydajność ok, nie odbiega od innych modułów. Jest czego się uczyć, ale frajda z ogarnięcia maszyny będzie duża. HB nie zawodzą i kolejny raz pokazują, że są studiem nr 1 w symulatorowym świecie. 
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb