Od tygodnia jestem posiadaczem tej przystawki do gogli VR.
Pełen opis i fotki jak i filmy znajdziecie na stronie producenta:
https://pointctrl.com/Zestaw dostępny w dwóch wariantach. Ten bogatszy ma dodatkowe dwa panele po 3 przyciski montowane na gogle. Twórca dostarcza warianty pod różne VR - ale z tego co pisze to 90% to HP G2.
Bogata wymiana doświadczeń jest do poczytania na kanale Discorda.
Minusem jest cza
s oczekiwania: ja od momentu zamówienia do odbioru czekałem 13 MIESIĘCY (!). Koszt z wysyłką ok. 250 bagsów. Cło 26 złotych (na szczęście).
Pierwsze wrażenia: wreszcie można latać bez odrywania ręki od drążka. Udało mi się skonfigurować go na tyle precyzyjnie
, że bez problemu sięgam do bocznych konsol - nawet najbardziej oddalone przełączniki można obsłużyć.
Nakładki nie przeszkadzają w operowaniu drążkiem jak i przepustnicą.
Nakładki na palce są zasilane z wbudowanych akumulatorków. Fajnie że kable mają magnetyczne złącza - nie ma ryzyka ich uszkodzenia przy podłączaniu. Baterie starczają na 4-5 godzin latania - wszystko zależy od intensywności klikania. Jest wbudowana funkcja czasówki po której diody przechodzą w stan uśpienia - wzbudzenie pojedynczym kliknięciem.
Jestem do tego stopnia zadowolony
, że rozważam demontaż fizycznego kokpitu.
Minusy: dość trudna konfiguracja, jakość wykonania - wydruki z drukarki 3D. Wydaje mi się że to ABS
, bo robi wrażenie kruchego. Ale pożyjemy zobaczymy