Autor Wątek: Wybudzanie monitora w W11/10  (Przeczytany 580 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl_logos

• Gość
Wybudzanie monitora w W11/10
« dnia: Lutego 11, 2022, 20:28:37 »
Zauważył ktoś może ostatnio problem z wybudzaniem się monitora pod W10/11? Kiedyś miałem tak, że nie chciał mi się usypiać, a teraz przeginka w drugą stronę. Od jakiś 3-4 sterów nvidii wstecz, od czasu do czasu, monitor (albo karta) nie wybudza się z uśpienia. System działa, dyski migają, klawisze (chyba) reagują, a ekran ciemny, albo wybudza się na czarno i od razu gaśnie. Co bardziej osobliwe, to z desktopem w HDR to zjawisko praktycznie nie istnieje (może raz się przytrafiło), przy SDR może 1/10x, czyli przekroczyło punkt wqa. Widział ktoś coś podobnego? Karta 3080, monitor Samsunga G9 z najnowszym "biosem" przez DP.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Wybudzanie monitora w W11/10
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2022, 14:55:36 »
Teraz mam ok (Windows 10), kiedyś faktycznie w ogóle nie przechodził mi w uśpienie, nigdy nie widziałem wygaszacza. Tak od pół roku działa znów ale nie mam problemów po poruszeniu myszką, wstaje od razu. Sterowniki mam 511.23. Nie instaluje nigdy żadnego GeForce Experiance itp.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 12, 2022, 19:09:11 »
Mam wrażenie, że pewne problemy ze sterownikami ma klient Zooma (nie w przeglądarce) od którejś tam aktualizacji, np. potrafi mrozić obrazki uczestników spotkania i podobne cuda na kiju. Jeśli nie odpalam Zooma, a niestety przez zajęcia muszę to robić dość często, to problemów z wybudzaniem monitora nie zauważyłem... Zoom, albo kamerka logitecha. HGW.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2022, 07:19:45 »
Dlatego zawsze (jak da rade) warto miec laptopa do spraw zawodowych i tam siedziec, a komp do latania, jest do latania ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2022, 13:53:05 »
Ja nazywam "wybudzanie", a system za każdym razem pokazuje komunikat, że został podłączony monitor z G-Sync i takie tam. Wygląda na to, że czasami ten proces zawodzi... To chyba jakieś normy energetyczne UE, że tak wyłącza.... wina Tuska.