Autor Wątek: The Lord of the Rings: Pierścień władzy (serial)  (Przeczytany 12895 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: The Lord of the Rings: Pierścień władzy (serial)
« Odpowiedź #30 dnia: Września 01, 2022, 07:44:59 »
Głupio się zapytam, zdaje się oba konkurujące seriale są puszczane w trybie "dla zwierząt", po odcinku na tydzień?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #31 dnia: Września 01, 2022, 20:06:20 »
Głupio się zapytam, zdaje się oba konkurujące seriale są puszczane w trybie "dla zwierząt", po odcinku na tydzień?

Si. Może z LOTR będzie o tyle lepiej, że dadzą od razu dwa, przynajmniej jutro ;D. Ps. kolejna recenzja PL, całkiem niezła patrząc na ocenę, nie czytam jednak by nie spojlerować sobie wrażeń https://filmomaniak.pl/newsroom/pierscienie-wladzy-przypomnialy-mi-co-to-wielka-przygoda-recenzja/zd22b52.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #32 dnia: Września 03, 2022, 14:39:03 »
Obejrzałem pierwszy odcinek. Nudy jak cholera, ale podobno drugi jest lepszy. Akcja z trolem w jaskini - prawie zgrzytałem zębami z zażenowania.

Ogólnie oceny mocno przeciętne na ten moment. Pomijając review bombing oczywiście (czy Metacritic do czegokolwiek się jeszcze nadaje?)

https://www.imdb.com/title/tt7631058/
https://www.rottentomatoes.com/tv/the_lord_of_the_rings_the_rings_of_power/s01

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Września 04, 2022, 11:43:26 »
Oglądałem wczoraj. Dziś przeczytałem to i w sumie jestem tutaj zgodny. Co do walki z trollem, to tak, mogliby się uczyć od Wiedźmina Netflixa chociaż, scena z Blaviken jest dla mnie najlepszą z potyczek w 2 sezonach. Tutaj pani chyba za wiele ćwiczeń nawet nie miała, a walka jest pozbawiona dynamizmu. Technicznie serial prezentuje się za to świetnie. Ogląda się niczym w kinie i czuć wielki rozmach i budżet i techniczną sprawność (w tym muzyka całkiem ok, przypomina tę z "Władcy"). Przyznam, że (może dlatego, że byłem po obiedzie ;D) ale podczas oglądania pierwszego odcinka zdarzyło mi się nawet przysnąć ;>. Ok, ale rozumiem, że chcieli przedstawić trochę świata i dać wstęp bohaterom serialu w jednej części, z tym, że nie do końca to wyszło. Drugi odcinek jest już dużo lepszy, chociaż też nie wiem, czy nie za wiele chcą ciągnąc wątków jednocześnie. Jak na razie na pewno jest lepszy wg. mnie niż "Ród smoka", czasu nie żałuję i czekam na kolejne odcinki. Na kolana też nie powalił (a "Boys" na Amazon Prime mnie tak), ale poczekajmy, niech się rozkręci, niektóre wątki mogą wydawać się ciekawe.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #34 dnia: Września 04, 2022, 11:52:32 »
Racja, scena z Blaviken w Wiedźminie to było to (choć zakończyłem swoją przygodę z tym serialem na 1. sezonie 😑). Świetna choreografia. A tu paniusia wyskakująca z trampoliny zrobionej z miecza: 🤢🤮

PS. Terminal List na Prime polecam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #35 dnia: Września 09, 2022, 22:21:07 »
3 odcinek za mną, trochę dłużyzny. W sumie może ta fabuła trzymałaby się kupy, ale oni powinni podkręcić trochę tempo. Wciąż mam takie wrażenie jakby było to jakieś preludium, tylko rozwinięcia nie widać ;). Natomiast technicznie dla mnie bomba. CGI świetne, muzyka, ogólnie jakość produkcji i jakość dźwięku robi tu robotę, że aż miło się ogląda. Powinni tylko dawać po 2 odcinki przy takim tempie :P.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #36 dnia: Września 13, 2022, 16:29:03 »
Jak na razie ciągnie się to jak flaki z olejem. Liczę, że się rozkręci.
Nie wiem jak to wygląda w oryginale, bo mi się nie chce drugi raz oglądać, ale słowotwórstwo w polskim tłumaczeniu i takie kwiatki jak "dowódczyni" czy "jesteś tutaj gościnią" mnie rozp....dalają delikatnie mówiąc.
Kiedy wydaje ci się że gorzej być nie może.... pomyśl że możesz mieć jeszcze alergie na alkohol

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #37 dnia: Września 24, 2022, 10:03:08 »
5 odcinek całkiem spoko, nie wiem czy nie najlepszy jak do tej pory. Na pewno wreszcie więcej się dzieje i ten odcinek był poprowadzony w dobrym tempie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #38 dnia: Września 24, 2022, 14:09:47 »
Ale ogólnie możemy się już zgodzić, że w stosunku do wpompowanych pieniędzy ten serial to kupa?

Nie pamiętam produkcji, gdzie główna postać była dla mnie tak irytująca. Mowa oczywiście o Garadieli.
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2022, 15:10:58 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #39 dnia: Września 24, 2022, 18:16:21 »
Pod względem technicznym na pewno nie kupa, więc tutaj widać wpompowane pieniądze. Jedna z lepszych produkcji i rozmach tu czuć i widać, nawet w ilości statystów, strojów, aranżacji, scenografii itp. Największy problem, że to wszystko za długo się rozwija. Jackson waciałoby z tego z 65% ;) jakby miał nakręcić jakąś 3 trylogię. Trochę niektóre sceny są na siłę. Co do Garadieli, dla mnie jest ok w pozostałych kwestiach, ale ta panna kompletnie nie nadaje się do walk. W tym wypada mega słabo. W piątym odcinku była ta walka z kadetami i jakbym miał oceniać (chociaż lepsza niż trollem na początku), to jakaś taka sztuczna, za wolna, wyraźnie czuć "ustawkę", bez nawet krzty zmęczenia.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #40 dnia: Października 05, 2022, 20:37:58 »
Recenzja po 6 odcinkach (ze spoilerami):

The Critical Drinker - The Rings Of Power - A Billion Dollar Nightmare
https://www.youtube.com/watch?v=416vFlu595Q

:021:

Pod względem technicznym na pewno nie kupa, więc tutaj widać wpompowane pieniądze. Jedna z lepszych produkcji i rozmach tu czuć i widać, nawet w ilości statystów, strojów, aranżacji, scenografii itp.

Było kilka ładnych widoczków, nie powiem. Ale jak się porówna ten szturm na strażnicę ze szturmem na Rogaty Gród, to po prostu można śmiechnąć. Dla porównania Dwie Wieże miały budżet 94 mln USD, a tutaj za odcinek jest (podobno) 60 mln USD. Nawet uwzględniając inflację, to naprawdę ja tej tej kasy nie widzę.

Najśmieszniejsze jest to, że sporo ludzi uświadamia sobie, że w tym serialu kibicuje orkom i Sauronowi. ;D
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2022, 20:46:08 wysłana przez Jascha »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #41 dnia: Października 10, 2022, 22:45:18 »
Z tego co mi przed chwilą się przewinęło, to w ten piątek ma być ostatni odcinek sezonu 1? Już :o?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #42 dnia: Października 12, 2022, 17:37:38 »
Dokładnie tak. I dobrze. "Kończ waść, wstydu oszczędź".

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #43 dnia: Października 12, 2022, 19:32:48 »
Pierwsze sezony przeważnie bywają krótsze. Jak pomysł chwyci to drugi będzie dłuższy. Jak wyjdą smutki to anulują.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #44 dnia: Października 21, 2022, 10:46:08 »
Kapitalmy podcast punktujący pierwszy sezon. Polecam. :)
https://www.youtube.com/watch?v=mik_Its55To