Oglądałem wczoraj. Dziś przeczytałem
to i w sumie jestem tutaj zgodny. Co do walki z trollem, to tak, mogliby się uczyć od Wiedźmina Netflixa chociaż, scena z
Blaviken jest dla mnie najlepszą z potyczek w 2 sezonach. Tutaj pani chyba za wiele ćwiczeń nawet nie miała, a walka jest pozbawiona dynamizmu. Technicznie serial prezentuje się za to świetnie. Ogląda się niczym w kinie i czuć wielki rozmach i budżet i techniczną sprawność (w tym muzyka całkiem ok, przypomina tę z "Władcy"). Przyznam, że (może dlatego, że byłem po obiedzie

) ale podczas oglądania pierwszego odcinka zdarzyło mi się nawet przysnąć ;>. Ok, ale rozumiem, że chcieli przedstawić trochę świata i dać wstęp bohaterom serialu w jednej części, z tym, że nie do końca to wyszło. Drugi odcinek jest już dużo lepszy, chociaż też nie wiem, czy nie za wiele chcą ciągnąc wątków jednocześnie. Jak na razie na pewno jest lepszy wg. mnie niż "Ród smoka", czasu nie żałuję i czekam na kolejne odcinki. Na kolana też nie powalił (a "Boys" na Amazon Prime mnie tak), ale poczekajmy, niech się rozkręci, niektóre wątki mogą wydawać się ciekawe.