Nieuprawnione uproszczenie to sugerowanie że przez "wojnę artylerii" rozumie się działania zbrojne bez udziału innego rodzaju uzbrojenia.
Jak powinienem rozumieć ten termin i jak to się ma do dostaw czołgów?
Wiesz że to różne modele lub co najmniej konfiguracje?
Tak. Wiem też, że dokładnie to samo można powiedzieć o zachodnich AHS, TO i BWP, które dostała i dostaje Ukraina. I z powodzeniem wykorzystuje.
Jest jakieś info, czy na razie chciejstwo?
Na razie to jest moje chciejstwo w oparciu o to jak wyglądały dostawy innych kategorii ciężkiego sprzętu wojskowego z Zachodu, w tym ostatnia niemiecko amerykańska. Gdybyśmy chcieli się opierać na potwierdzonych informacjach, to możemy skończyć dyskusję tu i teraz, bo nie ma o czym rozmawiać. Oficjalnie jeszcze żadnej decyzji nie ma.
Policz ile batalionów czołgów już zostało bez czołgów i ile zostanie z czołgami jak zaczniemy przekazywać jeszcze Leopardy. Nikt nie postuluje, na pewno?
Na razie wszystkie doniesienia o rzekomym przekazaniu wszystkich czy choćby znacznej części Leopardów to właśnie, używając Twoich słów, "potwierdzone info od Wolskiego". Są negocjacje, nie wiadomo jakie jest w nich nasze stanowisko, pojawia się pomysł "Europejskiej zrzutki". Póki co, w ostatnich tygodniach "rozbrajają się" Francuzi, Niemcy i Amerykanie. Nie wiem, może nasze władze to pokpią, a może wyjdzie jak z Patriotami.