Autor Wątek: Ocena lotu i gry MFS 2020  (Przeczytany 3269 razy)

Odp: Ocena lotu i gry MFS 2020
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 11, 2022, 03:03:30 »
Nie czytałem regulaminu, ale mogę w ciemno założyć, że wykorzystywanie map google w ten sposób jest z nim sprzeczne, w przyszłości więc możesz zapracować na bana i utrudnić życie innym, mniej inwazyjnym użytkownikom :-) Odpowiadając konkretniej na pytanie, to zależy jakiego terenu te źródła orthophoto dotyczą. Na starym lądzie w większości wypadków lepsze jest google, a np. w Afryce o wiele lepszy jest Bing. Źródeł jest wiele, żadne nie jest uniwersalne.

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 11, 2022, 13:51:05 »
Nie czytałem regulaminu, ale mogę w ciemno założyć, że wykorzystywanie map google w ten sposób jest z nim sprzeczne, w przyszłości więc możesz zapracować na bana i utrudnić życie innym, mniej inwazyjnym użytkownikom :-) Odpowiadając konkretniej na pytanie, to zależy jakiego terenu te źródła orthophoto dotyczą. Na starym lądzie w większości wypadków lepsze jest google, a np. w Afryce o wiele lepszy jest Bing. Źródeł jest wiele, żadne nie jest uniwersalne.

Ooo to nie wiedziałem o jakimś banie. Ale może nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodziło mi o zastosowanie moda: MSFS2020 Map Enhancement . W takim wypadku też można mieć bana ?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 11, 2022, 15:45:50 »
Z gry Cię nikt za to nie zbanuje. Co najwyżej jeśli ten dodatek będzie za bardzo popularny, to google się tym może zainteresować i zablokować.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 11, 2022, 16:49:15 »
Z gry Cię nikt za to nie zbanuje. Co najwyżej jeśli ten dodatek będzie za bardzo popularny, to google się tym może zainteresować i zablokować.

Aaa ok. Wielkie dzięki za odpowiedź. I tak byłem sceptycznie do tego nastawiony. Zostaję z bing.

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 22, 2022, 15:03:26 »
Panowie i Panie czy ktoś może wie czy jest jakiś mod na rozszerzoną książkę lotów? Chodzi mi o to, żeby było pokazane ile czasu zajęło mi przelecenie pomiędzy punktem A i B, nazwy miast i nazwy lotnisk. Czy jest jakiś mod, żeby w grze zamiast tych skrótów KFLF itd. były pełne nazwy lotniska/miasta?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2022, 18:56:11 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 21, 2022, 20:19:54 »
Takie przygłupie pytanie. Jak oceniacie model lotu F/A-18 w MSFS? Rozumiem, że do Horneta z DCS to nie ma startu. Ale to jest raczej coś zbliżone do poziomu FC3? Czy totalne ufo?