Autor Wątek: Edytor misji  (Przeczytany 1313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Edytor misji
« dnia: Lipca 26, 2022, 21:50:40 »
Ostatni się trochę bawię... Ktoś może mądrzejszy się trafi i pomoże.
Komenda Radio Item Add dodana. Wszystko ładnie dział. Po wybraniu opcji w tej komendzie aktywuje się odpowiednia misja. Radio Item Add włącza się kiedy Unit Inside Zone, ale problem w tym, że chciałbym aby opcja wyboru w "w radiu" po za tą strefą znów była niedostępna i ponownie załączyła się kiedy do strefy wlecę...
Ktoś wie co i jak?

Offline Wróblowaty

• VFA-313
  • *
Odp: Edytor misji
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 27, 2022, 13:17:26 »
Zrób dwa triggery typu "Switched condition".
1. Add Radio item - warunek: jednostka w strefie - za każdym razem jak wlecisz do strefy doda komunikat radiowy do listy
2. Remove Radio item - warunek: jednostka poza strefą - za każdym razem kiedy opuścisz strefę komunikat powinien zostać usunięty z listy

Pozdrawiam

"Lotnik skrzydlaty władca świata bez granic..."

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 29, 2022, 20:28:15 »
Dzięki! Proste i logiczne w zasadzie.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 22, 2022, 22:33:48 »
Pytanie dotyczące JTAC.
JTAC zawsze podaje mi nie precyzyjne koordynaty celu. Zawsze parę metrów obok. Da się to jakoś zmienić? Może coś źle robię?
Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 23, 2022, 13:50:21 »
Jak wyglądają twoje koordynaty, jakim samolotem latasz? Jeśli są jak w A-10, czyli dwie literki i 6 cyfr, to nigdy nie będą dokładne.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 23, 2022, 18:27:48 »
F-18, dokładnie tak. I na to nie ma jakiegoś obejścia?

A jeszcze pytanie co Triggerów. Taka sytuacja:
Namierzam cel i w momencie namierzenia celu przez TGP chciałbym aby włączył się komunikat. Jest taka opcja?

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 23, 2022, 22:08:18 »
W F-18 możesz wbijać koordynaty precyzyjne i normalne, jednak gdy są one podawane za pomocą metody 2x litera + 6x cyfra, to są to normalne, mają dokładność do kilkunastu-kilkudziesięciu metrów, resztę pracy trzeba wykonać ręcznie za pomocą TGP. Z tego co wiem, to chyba nie da się tego ominąć bez modów ale mogę się mylić. Ciągle coś EDki zmieniają...
Co do trigerów, to nie wiem, niby robią misje szkoleniowe i po zalokowaniu celu wyzwalają się dalej akcje, ale to chyba raczej skrypt a nie triger.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 23, 2022, 22:19:49 wysłana przez =OPS=padonis »
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 23, 2022, 22:21:14 »
1. No ok! A zna ktoś z szanownych kolegów takie mody/skrypty?

2. I przy okazji jeszcze raz podpytam o drugą sprawę. Bo tu też raczej mody lub skrypt. Taka sytuacja:
Namierzam cel i w momencie namierzenia celu przez TGP chciałbym aby włączył się zadana wiadomość. Jest taka opcja?