Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 140978 razy)

Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #75 dnia: Września 02, 2006, 11:24:48 »
Ja mam TrackIR 3 Pro. A propos: wczoraj patrzyłem do rejestru i zauważyłem, że widnieje tam jeszcze folder z NaturalPoint od NewView, którego wcześniej używałem. Chyba go usunę i sprawdzę czy TrackIR będzie lepiej chodził.                 

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Września 02, 2006, 12:05:12 »
W jakich wersjach traka są te przeskoki?
TIR3Pro, a wersje softu były już ze 4....
Jedyny sposób na poradzenie sobie z tym bugiem, to restart softu TIR-a. (Niestety trzeba wyjść z gry, bo inaczej Iłek nie zidentyfikuje TIR-a)

« Odpowiedź #77 dnia: Października 10, 2006, 11:44:37 »
Jako swiezo upieczony posiadacz TrackaIr 3 Pro :banan. Mam pare pytan zwiazanych z tym ustrojstwem.
1. Czy mozna uzywac Vector Expansion™ bez klipa. Tylko z trzema odblaskami umieszczonymi na czapce, mniej wiecej w takim ukladzie jak na klipie.
2. Jak ktos moglby mi przeslac swoje ustawienia do TrackIra abym mogl sie zasugerowac czyms podczas swoich ustawien. ( pisalem do Leona na PW, ale sie nie chce odezwac :003:)
3. Jako ze latalem wczesniej rozgladajac sie myszka ( ktora dawala mi rewelacyjna pracyzje ruchow, niestety mialem wtedy zajeta reke ) to po przestawieniu na TrackIra po okolo 30 stopniach obrotu na monitorze obrot nabiera przyspieszenia. Jak ustawic zeby odbywalo sie to liniowo. (moze jakises zdiecie).
4. moze jeszcze jakies wskazowki dotyczace uzytkowania.
Za wszelkie rady dziekuje bardzo/

Wawrzach

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Października 10, 2006, 12:56:48 »
Osobiście ciągle używam Tracka 2.0 (3pro jest juz w drodze hehe ale bez vectora) więc mogę wypowiadać się tylko na temat płynności ruchów. Możesz sam ustawić krzywą która odzwierciedla prędkość i czułość ruchów. Jest także kilka ustawień defaultowych i jedno z nich o ile pamietam nazywa się SMOOTH jest zacne i latam na nim bez kombinowania... Ustawione jest lekkie martwe pole na środku dzięki czemu nie drży obraz podczas przycelowania. Zakres reszty idzie liniowo...

pozdrawiam

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Października 11, 2006, 16:47:12 »
1. Czy mozna uzywac Vector Expansion™ bez klipa. Tylko z trzema odblaskami umieszczonymi na czapce, mniej wiecej w takim ukladzie jak na klipie.
Tak.
Sa ponoć tacy co sobie te plamki walą prosto na glacę, wersja light to np na brelach można sobie przykleić.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Października 12, 2006, 09:31:39 »
na okularach nie polecam :) Z autopsji wiem, że same okulary, czy dokładniej - oprawki, potrafią zrobić zamieszanie w TIR. I obraz zaczyna skakać. Łeb wtedy pod monitor i już jest spokówj!  :118:

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Października 16, 2006, 20:28:16 »
Nie mam tracka ale przychodzi mi do głowy jeszcze pomysł ze słuchawkami, które używa wiele osób.
Po plamce gdzieś koło/na słuchawkach i jedna górna na pałąku.

Wawrzach

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Października 17, 2006, 11:01:39 »
Idealnym miejscem na PLAMKĘ jest zwieńczenie mikrofonu. Jedyna wada iż trzeba pałąk mikrofonowy tak wyprofilować zeby sterczał na wprost plamką... tak żeby baza Tracka widziała. 5 minut prób i działa rewelacyjnie. W przypadku Tracka 2 nieraz można zniknąć z pola widzenia ale w Tracku 3PRO działa REWELACYJNIE  :banan jest super...

« Odpowiedź #83 dnia: Października 17, 2006, 11:16:03 »
... wersja light to np na brelach można sobie przykleić.

na okularach nie polecam :) Z autopsji wiem, że same okulary, czy dokładniej - oprawki, potrafią zrobić zamieszanie w TIR. I obraz zaczyna skakać. Łeb wtedy pod monitor i już jest spokówj!  :118:

Używałem Tracka IR 2 - chyba ze 2 lata i miałem "plamkę" zrobioną właśnie na okularach (starych-nieużywanych, bo głupio bym wygladał z tą plamką na okularach na ulicy :002:). Nie wiem Bartolnikow jakich używasz oprawek (złote masz czy co ? :659: :004:), ale ja nie miałem z tym żadnych problemów - oprawki mam standardowe, z tworzywa sztucznego. Ponieważ od czasu jak mam IR4 Pro i muszę latać w czapeczce  :003:, mojego starego tracka "odziedziczyła" żona, która ma dobry wzrok i okularów nie używa, przykleiła sobie plamkę na starych okularach przeciwsłonecznych z wyjętymi szkłami (te mają oprawkę drucianą) i też nie ma żadnego problemu. Może Twój problem z odbiciem od szkła czy oprawek okularów miał związek z jakimś źródłem światła, które się w nich odbijało - same okulary nie powodują problemu.

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #84 dnia: Października 17, 2006, 15:34:44 »
Ja mam kropkę (od TIR 2) przyklejoną do 20 cm linijki (krótsza też by się nadała) którą na czas latania przypinam gumką do słuchawek. Wygląda głupio, ale działa świetnie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Października 29, 2006, 23:41:38 »
Właśnie zamówiłem sobie TrackIR 4-Pro + VE na http://www.edimensional.com Czekam teraz na kuriera, a jak już dostane to napiszę czy obyło się bez problemów bo widziałem że kilka osób jest zainteresowanych kupnem TIR poza pl :)
« Ostatnia zmiana: Października 29, 2006, 23:47:26 wysłana przez Hornet »

« Odpowiedź #86 dnia: Października 30, 2006, 14:08:35 »
Właśnie zamówiłem sobie TrackIR 4-Pro + VE na http://www.edimensional.com Czekam teraz na kuriera, a jak już dostane to napiszę czy obyło się bez problemów bo widziałem że kilka osób jest zainteresowanych kupnem TIR poza pl :)

Witam,

Ja zamówiłem tam to ustrojstwo 10 wrzesnia i dziś dopiero dostałem przesyłke ale koszt jest tylko 10$. Doszło całe i działa.
P.S. Po pierwszej godzinie zabawy strasznie boli mnie szyja :004: wymaga to nowego treningu ale chyba będzie fajnie :001:

pozdrawiam

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #87 dnia: Października 30, 2006, 16:51:22 »
Można mieć pytanie o kwestie "techniczne"? Czy do ceny ze strony eDimensional + wspomniane koszty przesyłki trzeba doliczyć coś jeszcze? Np. cło, jakiś podatek/haracz czy coś w tym stylu? Nie ma problemów "na granicy" typu "niespodziewanej kontroli"?
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Października 30, 2006, 17:01:19 »
Nie powinno być. Edimensional dla klientów europejskich wysyła sprzęt z oddziałów w Wielkiej Brytanii, a to jest w UE. Żadnych ceł.

Hornet

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Listopada 02, 2006, 18:29:46 »
Ok już przyszło, Tasak to powiem Ci że się miałeś jakiegoś pecha :D Mi przyszło po czterech dniach :003: Wow nie sądziłem że 4pro to takie maleństwo :) A dali mi jeszcze za friko czapkę do VE z logo flightsim.com  :002: Ide testować  :118: