Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 141294 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #120 dnia: Listopada 19, 2006, 21:39:14 »
Z tego co ja wiem, to różnica jest tylko w kącie widzenia kamerki. Pozostałe parametry są identyczne. Ja używam 3pro+vector.
Moim zdaniem różnica w cenie jest nieuzasadniona. Warto kupić obecnie 3pro + vect. exp.

A kwestia rejestracji "Vectora" przez internet w przypadku wersji "3", czy jest to kłopotliwe?
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #121 dnia: Listopada 19, 2006, 22:17:03 »
Rejestracja polega na wpisaniu dwóch parametrów:Vector Serial Number: ... i Vector Hash code ..., które załaczone są do zestawu i ...klik.Trwa to kilka sekund / przynajmniej u mnie /. Niestety trzeba to powtarzać po każdej reinstalce Tracka.
Reszta to wszystko co napisał Zoom.

Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #122 dnia: Listopada 19, 2006, 22:39:57 »
A ...jeszcze jedno.
Bardzo fajnie wyglada zastosowanie Tracka w przypadku strzelców pokładowych, bo pozwala na niezależny ruch głowy i k-mów / myszką /. Przy okazji można zobaczyć o wiele więcej, niż byśmy zobaczyli rozgladając się za pomocą myszki.   
Spokój cechuje Mistrza.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #123 dnia: Listopada 21, 2006, 08:50:37 »
Rozumiem, że czapka nie będzie już potrzebna i nie będziemy... przepraszam, będziecie sobie nią wycierać resztek włosów?

Hey all:

TrackClip Pro is almost here! TrackIR 4 and TrackIR 3 Vector users can now attach our active LED headset clip right to their favorite over the ear style headset and have full 6DOF control of the view in their favorite simulator. This product has been requested for a long time and we are very happy to finally announce it.

Look for an official launch soon, and pre-orders around the 1st of December.

This early forum post is to answer questions related to the TrackClip Pro tracking selection in our new Beta software, which has been posted today.

http://forum.naturalpoint.com/showthreaded.php?Cat=0&Number=21122&an=0&page=0#Post21122

http://www.naturalpoint.com/trackir/06-support/support-download-software-and-manuals.html
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Listopada 21, 2006, 12:22:24 »
Krótko, JEŻELI ktoś z Was jest z Krakowa OR chce mu się przyjechać z dalsza, to zapraszam na piwo i przetestowanie mojego TackIR'a 3 + VE. Jeden test wart więcej, niż wszystkie opisy.

Zapraszam, tylko beż niezapowiedzianej wpadówy ...  :021:

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Listopada 21, 2006, 12:58:16 »
A nie ma może kogoś tak gościnnego (i z trakiem ;)) we Wrocku lub Zielonej Górze?

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 21, 2006, 14:39:25 »
Natknąłem się przypadkiem na SimHQ na więcej info o tym nowym wichajsterku do Tracka

Cytat: NaturalPoint_Vincent
Actually the new one mounts to the side of your headsets, next to your left ear. It also uses active LED lights instead of the reflectors.

We hope to have more info posted on the website shortly.

"Nowy klip przyczepia się z boku do słuchawek, przy lewym uchu. Zastosowaliśmy też aktywne (świecące) LEDy zamiast naklejek odblaskowych

Postaramy się niedługo wrzucić więcej informacji na www"

Oraz
Well, it doesn't use batteries, but a pass through device on your standard USB ports.

"Nie będą potrzebne baterie, zasilanie będzie szło z USB"

I ciekawostka
There might be a newer version of the TrackIR next Christmas

Być może będzie nowa wersja Tracka na Święta
:)

Gdyby wyszedł TrackIR5, pewnie czwórka by potaniała, może nawet trójki by poszły na wyprzedaż? Cóz, zobaczymy...

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 21, 2006, 22:19:31 »
Póki co mamy obniżkę ceny: w uesa 30$ a w UK ~20$.
Należy to zawsze przeliczyć kursem banku karty ale wydaje mi się, że w UK lepszy przelicznik wyjdzie na transakcji w E -127,75 (czemu na klawiaturze nie ma znaku Euro ?).

« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 21, 2006, 22:30:03 »
Trzeba będzie poczekać na 5, a już myślałem o 4...
czemu na klawiaturze nie ma znaku Euro ?
Ja mam, na 5, obok %, ale nie mam zielonego pojęcia, jak tego użyć :002: Ma ktoś pomysł, czy to tylko bajer?

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 21, 2006, 22:32:42 »
€ - wstawiłem symbol w wordzie i wkleiłem  :118: (na klawiaturze też cosik takiego mam, ale nie wiem jak użyć  :003: ) hmm OT

aaa już wiem (nie mogłem się powstrzymać - Prawy ALT+U)

« Odpowiedź #130 dnia: Listopada 21, 2006, 22:36:55 »

Rispekt :118:
Skopiowane skądś, czy to przebiegły skrót, którego nie znam?
[EDIT]
No już wiem, dzięki :001: Nie mogę się powstrzymać €€€ :020:
"Nowy klip przyczepia się z boku do słuchawek, przy lewym uchu. Zastosowaliśmy też aktywne (świecące) LEDy zamiast naklejek odblaskowych

Postaramy się niedługo wrzucić więcej informacji na www"
Czy częste jest wymykanie się odblaskowych naklejek z zasięgu tracka? Bo diody zasilane przez kabel USB są pewnie cięższe i ograniczają trochę swobodę ruchu...

« Odpowiedź #131 dnia: Listopada 21, 2006, 23:02:53 »
Jak już pisałem, mam tracka 3 pro + vect. exp. i wymykanie się naklejek z zasięgu tracka praktycznie nie występuje. Wystarczy odpowiedni daleko ustawić tracka od głowy.

To umieszczenie naklejek/ledów przy uchu, to chyba nie jest głupie. Wprawdzie teraz tylko w FS (BoB2 już prawie umarł) umożliwia przesówanie głowy w kokpicie. Wydaje mi się, że trochę sią zyskuje na naturalności ruchu. W tej chwili obracając głowę, obracamy widok tak jakby to była kamera na statywie. W rzeczywistości kręcąc głową oczy przemieszczają się o około 30-40cm na boki. Umieszczenie nalepek przy uchu będzie powodowało oprócz obrotu także przesunięcie głowy w kokpicie. W tym momencie wszystkie te wycięcia (np. P-40) do patrzenia w tył nabiorą sensu. Ale na to musimy poczekać do Olowego BoB-a.

Wawrzach

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Listopada 22, 2006, 08:39:36 »
Słyszałem ploty iz te nowe patche mają zawierać obsługę Vectora... hehe :021: Cholera wie... Prawda jest taka iż jacyś chłoptasie złamali już kod IŁka i sami wprowadzili obsługe Vectora. Filmiki chodzą po sieci (pewnie są gdzieś w innym topicu hehe).
Reasumując ... na przeszkodzie stoi tylko dobra wola OLA  :118:
S!

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Listopada 22, 2006, 16:19:16 »
Ok pogadałem sobie z pilots.pl i sprawa wygląda tak:

Nic nie wiedzą o nowym klipie ale oczywiście "jak się coś pojawi to na pewno sprowadzimy".
Do TrackaIR5 mają informacje "może w przyszłym roku", co w sumie zgadza się z tym, co pisze cytowany przezemnie koleś z NP (jeśli "next Christmas" zinterpretować jako Święta 2007, na to w zasadzie wychodzi).

W ciągu "kilku dni" ma się wyjaśnić, czy będzie nowa dostawa trójek do tego sklepu przed świętami.

« Odpowiedź #134 dnia: Listopada 22, 2006, 16:45:51 »
BigMac  ma racje dostalem te sama odpowiedz
A wiec czekamy  , moze dostawa bedzie przed swietami