Autor Wątek: O Track IR dwa slowa...  (Przeczytany 141036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
Odp: O Track IR dwa slowa...
« Odpowiedź #135 dnia: Listopada 22, 2006, 19:34:50 »
Też dzwoniłem w sprawie trójki plus vector. Może jak więcej osób wyrazi chęć zakupu to sprowadzą. Umówiłem się, że podeślą mi maila z decyzją czy będzie czy już nie. Jak dostanę wiadomość to od razu zamieszczę tu informację.

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #136 dnia: Listopada 24, 2006, 17:59:03 »
Taaadadadaammm !!!!! oto i prawdopodobny wygląd nowego dodatku do TrackIRanlage   

Najprawdopodobniej to urzadzenie ma na słuchawkach Czesiek grajacy w AA na filmie  w moim poście 2 strony wczesniej.
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2006, 18:06:39 wysłana przez Silesian »

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: Listopada 24, 2006, 19:54:23 »
I jeszcze to:

FREE SHIPPING! Special Holiday Limited-Time Offer!
...this very special announcement allowing you to receive completely FREE standard shipping to anywhere in North America AND Europe! This offer is only good from right now until Sunday November 26th at midnight Eastern Standard Time and WILL NOT be extended or repeated this year. Please take advantage of this offer now before you miss out.

For customers in North America, please select FedEx ground shipping.
For customers in the UK, please select Royal Mail estimated 3 day delivery.
For customers in Europe, please select Royal Mail 3-7 day delivery.

To redeem, please click here to visit eDimensional. Select any items, there is no minimum or limit to how much you can purchase with free shipping. You must use promotional code "freeship06" in the box provided on the payment page of checkout. You will see the shipping cost removed on the confirmation page and press confirm to complete your order.

For everyone else, we don't want you to be left out, so we're giving you a special $8 coupon good towards any purchase! Follow the same instructions as above, but use promotional code "intlbonus."

All items are in stock for immediate shipping. Please contact us with any questions and we look forward to serving you this holiday season!

http://www.eDimensional.com

Idzie nowe.
A "stara 4" za troche ponad 500, komu odpowiada to nic tylko kupować i w czwartek bedzie radośc w domu.
« Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2006, 19:59:32 wysłana przez Silesian »

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Listopada 26, 2006, 22:22:56 »
Dzieciak gra z TrackIR w ArmA (105 MB) - 
ftp://armed-assault.de/aa//videos/trackir_in_arma.wmv

« Odpowiedź #139 dnia: Listopada 27, 2006, 08:24:26 »
hmmmmm :005:
trackir4  zniknol(zniknął)  ze  strony pilots.pl--wiec  pozostaje czekac:(
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2006, 08:25:52 wysłana przez Kos »

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Listopada 27, 2006, 22:28:28 »
Zajrzałem do folderu na spam w mojej skrzynce i znalazłem odpowiedź naturalpointu z zeszłej środy (muszę nauczyć filtr, że NP są good guys). Naskrarżyłem im, że pilots.pl nic nie wiedzą o wprowadzanych nowościach (m.in. trackclip pro). Odpowiedzieli:
We have not sent any information to our resellers at this point that information will be sent out shortly.

The products should be shipping by the 1st of December, so you should be able to get it well before Christmas.

Czyli, że nie informowali jeszcze sprzedawców i zrobią to niebawem.

Nowe produkty [trackclip pro] powinny dotrzeć do nich do 1 grudnia, czyli do świąt powinno się je dać sopkojnie kupić.

Czekam więc, jak nasz kochany monopolista wyceni nowy gadżet i czy sprowadzi więcej traków. Jak nie, to pozostaje edimensional.

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: Listopada 28, 2006, 03:56:49 »
Monopolista ?
http://www.4max.com.pl/default.asp?produkt=2428
.... ale tak samo beznadziejnie, nierynkowo wysoka cena

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Listopada 28, 2006, 11:19:15 »
Hah, czyli mamy oligopol (nie mylić z olegopol)

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #143 dnia: Listopada 28, 2006, 14:27:03 »
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: Listopada 28, 2006, 14:35:30 »
Stanowczo zbyt drogo jak na moje możliwości, zostaję przy czapce :(

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #145 dnia: Grudnia 01, 2006, 21:01:35 »
No cóż nie mogę tylko gadać w nieskończononość …. zamówiłem …. razem z tymi nowymi drucikami.

Dla chcących rozwiązać to w podobny sposób wygląda to tak:

1 Istotna jest waluta w jakiej przeliczane są transakcje waszą kartą.
- W moim przypadku ekarta VISA z mBanku zawsze rozlicza transakcje w $.
Jeżeli wybrałbym inna walutę np. € to system VISA przeliczy ją na $ i dopiero rozliczy się z bankiem – wystawcą karty z czym będą związane dodatkowe koszty.
Zawsze możemy przecież jednak kupować w sklepie, który ma ceny tylko w € i wtedy warto ustalić ten dodatkowy kurs w banku lub w VISA.
Jeżeli ktoś to już ustalał to z ciekawością zorientuje się na taką okoliczność.

2 Jeżeli wybraliśmy transakcje w $ to koszt zakupu możemy obliczyć sobie mnożąc kwotę ceny zakupu przez kurs sprzedaży banku. Wartości te zawsze podane są na stronie banku.
3 Generalnie podatek od wartości dodanej czyli w skrócie VAT w EU na artykuly el. i komp. Wynosi 16%.  My oczywiście mamy 22%  :590:.

I tak mój zakup przedstawiał się

Products

1 x   TrackIR 4 Pro Head Tracker with Vector
  - Select Free Track Hat ->: Black cap                           $159.95
1 x   TrackClip Pro
  - With or without headset ->: No thanks.                      $37.95

Sub-Total            $197.90
Zone Rates (From UK Royal Mail Estimated 3-7 Day):      $12.87
                                                       Tax / VAT:          $34.63
                                                              Total:          $245.40

..czyli TrackIR 4 za $159.95 + TrackClip Pro za $37.95 + koszt przesyłu $12.87
                                                                                                               To  $210.77
                                                                                     +  Tax / VAT:          $34.63                Daje Total:          $245.40 x kurs sprzedaży BRE Bank SA z dnia 01/12/2006 -  2,9278 PLN
                                                                                                          Daje ok. 716,56
To sam TrackIR 4 „u pilotów” kosztuje więcej !  :510:

Koszt samego TrackIR 4 z UK to $159.95 + koszt przesyłu $12.87 + Tax / VAT ok.$27,65 czyli razem $200.47 czyli ok. 585 PLN  :karpik.

Teraz z innej beczki, nawet gdyby przyszło to jutro to będę miał czas na chwilę zabawy z tym dopiero po 15 lub 20 grudnia czyli praktycznie w Święta.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Grudnia 01, 2006, 21:41:35 »
Szkoda, że tak późno przetestujesz, bo chciałbym poznać wrażenia z zabawy tym clipem - np. czy nie przysłania go głowa kiedy ptarzy się w bok, w końcu to przy uchu wisi, albo czy w jakiś sposób zwiększa się precyzja.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: Grudnia 05, 2006, 11:50:43 »
Nadeszła odpowiedź z pilots.pl:
Witam,
nowa dostawa TrackR4-Pro jest w trakcie realizacji,
produkt powinien być ponownie dostępny przed Świętami w cenie 689 zł.

Niestety nie wiem kiedy ponownie i czy wogóle bedzie jeszcze dostępny model
TrackIR3-Pro (byc moze w styczniu 2007 ale nie jest to sprawa pewna).

Już tylko nieco drożej, niż przy ściąganiu z UK, muszę się mocno zastanowić...

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: Grudnia 05, 2006, 13:27:21 »
Nadeszła odpowiedź z pilots.pl:
Już tylko nieco drożej, niż przy ściąganiu z UK, muszę się mocno zastanowić...
? UK         - 585 PLN (z kosztami)
   pilots.pl  - 689 PLN + koszty Poczta 8 lub DHL 21 PLN   ?
...  dobre i to ... na poczatek. Niech firma negocjuje dobre warunki lub urealni marżę by pieniądze nie wypływały z kraju. Przynajmniej w tak banalny sposób. Przecież analogicznie pilots.pl wcale nie musi spredawać tylko w PL.

Co do TrackClip Pro to właściwie dopiero teraz przeczytałem, że tam cały czas stoi:
Pre-order now, shipping December 11.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: Grudnia 05, 2006, 13:48:56 »
Heh, zadziałał u mnie mechanizm marketingowy :) Przypomniałem sobie "Hornet płacił jakieś sześć stów a teraz u pilotów stoi za sześć z kawałkiem" :D Faktycznie, sto złotych piechotą nie chodzi.

Skorzystam chyba z dobrodziejstw UE i na gwiazdkę sprawie sobie zagraniczny Track.